En ny hvalp i hjemmet er en dejlig oplevelse! Uanset hunderace er det en fantastisk oplevelse at få en hundehvalp og se den lille pelsklump snuse omkring i hjemmet med logrende hale. Men det kan også være udfordrende at vænne sig til at skulle være hundeforælder og skulle sætte sig ind i de forskellige behov, som din hvalp har.
Vi har lavet en ultimativ guide, der kan hjælpe dig med at forberede dig til det nye kapitel med din hundehvalp og skabe et kærligt og sundt miljø for jeres nye familiemedlem.
Hunderacer: hvilken hvalp passer til mig?
Har du besluttet, at det er tid til at bringe en hvalp ind i familien? Tillykke! Så kan du se frem til at få en trofast bedste ven på fire poter. Måske har du allerede en bestemt hunderace i tankerne, som du altid har drømt om at have ved din side. Det kan være, at border collien Lassie stjal dit hjerte eller at Disney gjorde, at du bare må eje en dalmatiner. Måske har en af de blide giganter såsom den rolige Grand Danois altid været din drømmehund.
Men hvis du endnu ikke har valgt en hunderace, kan du udforske verdenen af pelsbolde i vores blog: Alt om Hunderacer: Sådan vælger du den rigtige hunderace til dig og din familie
Her kan du læse alt om både små, mellemstore og store hunderacer samt allergivenlige hunderacer. Uanset om du leder efter en kærlig familiehund eller en træningspartner til din aktive livsstil, finder du en masse gode bud på din nye partner
Uanset hvilken hunderace du vælger er det altafgørende, at du vælger en hundehvalp, der passer til din livsstil og hjem. Sørg derfor for at sætte dig godt ind i, hvad den hundehvalp, du har forelsket dig i, kræver.
Du kan læse vores blog: 5 gode råd til en ny hvalp i familien
Populære hundehvalpe
Alle hundehvalpe har hver deres charme, hvad enten det er en bomuldstot som Coton Du Tulear hunderacen eller den buttede Mastiff hvalp. Her kan du læse om nogle af de populære hundehvalpe.
Golden retriever hvalp: Et hjerte af guld
Golden Retrievers er en af mest populære hunde, der er kendt for sit venlige sind og kærlige natur. Med sine mørke øjne, gyldne, bløde pels og lidt kluntede gang på poterne, er Golden Retriever hundehvalpen uimodståelig. De søde hvalpe er små energibomber og har brug for masser af motion og leg for at brænde krudt af. Golden Retrievers er en stor race, så din hundehvalp vokser sig fra en hvalp, der kan ligge i skødet til en hund, der kan fylde din sofa ud.
Læs mere her: Golden Retriever: Loyal og legende følgesvend
Cocker Spaniel hvalp: en kærlig skønhed
Cocker Spaniels er kendt fra Disney filmen Lady og Vagabonden, og er en nuttet lille skønhed med sine lange, bløde ører. Det er en kærlig og livlig følgesvend, der stjæler hjerter på stribe. Som hvalp er Cocker Spaniel legesyg og glad for at udforske omgivelserne sammen med dig, så vær klar til at tage på eventyr. Cocker Spaniels er en mellemstor hunderace og skøn legekammerat.
Du kan læse mere om den søde Cocker Spaniel her: Mellemstore Hunderacer: Perfekt Balance mellem Størrelse og Personlighed
Berner sennen hvalp: beskyttende og loyal
Berner Sennen er en stor hunderace, der er kendt for deres rolige temperament, der gør dem til den ideelle familiehund. Disse hunde elsker at være selskabelige og er meget beskyttende af natur, så med en Berner Sete ved din side har du en trofast pelsklædt beskytter. Men når du ser en Berner Senne hvalp, er det din egen beskyttertrang, der vækkes. Med sin smukke pels i brune, hvide og sorte farver og de kærlige øjne, er Berner Sennen ikke til at stå for.
Corgi hvalp: Korte ben og nysgerrig natur
Corgis er kendt for deres charmerende og sjove ydre med en kompakt krop og korte ben. Udover sin position som fast beboer i det britiske kongehus, er Corgis også kendt for deres evne til at knytte meget stærke bånd til deres familier. Corgi hvalpen er en hengiven følgesvend, der har en selskabelig natur og trives både med mennesker og andre hunde. Som hundehvalp er Corgis livlige og elsker at lære nye tricks. De korte ben er ingen hindring, så vær klar til gode gåture og aktive eventyr.
Uanset hvilken hunderace du vælger, skal din nye ven have et navn, der passer perfekt til lige netop den. Mangler du inspiration, kan du læse vores blog: Populære hundenavne: Find det perfekte navn til din hvalp
Download vores e-bog
Vi har samlet alt, hvad du har brug for at vide, i vores gratis e-bog: Hundekammerater: En omfattende guide til hunderacer. Fra raceprofiler til pasningstips er det en uundværlig ressource for alle, der overvejer en hund.
Overvejelser inden du får en Ny hvalp i hjemmet
Inden du beslutter dig for at blive hundeforælder, er der nogle vigtige faktorer, som du skal have med i dine overvejelser. Det første du skal tænke over, er din boligsituation. Forskellige poter har forskellige behov og det er vigtigt, at du kan skabe et komfortabelt hjem for din hund, så den trives.
Boligforhold og livsstil
Din kommende firbenede ven vil spille en afgørende rolle i dit hjem og din hverdag. Det første skridt, når I skal vælge jeres nye familieven, er derfor at overveje jeres hjem og livsstil, da forskellige hunderacer har forskellige behov. Livsstil handler ikke blot om jeres aktivitetsniveau, men også jeres boligforhold. Mindre hunderacer trives ofte på mindre plads, hvorimod en større hunderace egner sig godt til hus og have, hvor de kan få afløb for deres energi. Uanset om I bor i lejlighed eller hus, skal I også huske, at nogle hunderacer egner sig bedre end andre til at være alene hjemme. Husk at have dette i tankerne, når I vælger jeres nye familiemedlem.
Hjemmets rammer er som sagt det første, du skal have i tankerne, når du vælger hunderace. Et godt sted at starte er boligens størrelse:
Lejlighed
Hvis I bor i en lille lejlighed og ikke har meget plads, kan en mindre hund som nævnt være velegnet som firbenede ven. Der er mange charmerende små hunderacer, som kan blive din perfekte nye roommate. Et eksempel er den kærlige og opmærksomhedsglade franske bulldog, der er kendt for at være god med børn.
Endnu et bud på en lille hunderace, der ikke kræver meget plads er den nuttede og nysgerrige Pomeranian eller den livlige hunderace Chihuahua, der med sin miniaturestørrelse passer fint ind i en lejlighed. Denne hunderace er ofte legesyge og elsker opmærksomhed, men Chihuahuaen kan også være stolte og lidt reserverede over for fremmede.
Hvis du overvejer at anskaffe dig en lille hunderace, kan du læse mere om populære små hunderacer i vores artikel: Petite hunderacer: en guide til små hunderacer.
Når du nu har indsnævret dine valgmuligheder, er det også vigtigt at tænke på familievenlighed. Nogle små hunderacer er naturligt mere tålmodige og venlige over for børn, mens andre kan have tendens til at være mere reserverede eller kræver mere træning og socialisering.
Læs mere: Få tips til at bo med en hund i lejlighed
Hus og have
Hvis I derimod bor i hus og har en stor have samt et aktivt udendørs liv, kan en større og mere energisk hunderace være et godt valg til jeres familie. Et eksempel er den populære hunderace golden retriever, som er kendt for sin venlige og gode natur. Du kan her læse mere om Golden Retriever.
Endnu er bud på en stor hunderace, der er egnet til en aktiv livsstil er en schæfer hund, der er kendt for deres beskyttende natur og aktivitetsniveau. Schæferhunden er intelligent og godt egnet som familiehund, når den er socialiseret korrekt. Denne store hunderace spiller mange roller som både politi- og servicehund.
Find hvalp: vælg den rette opdrætter
Når du har fundet den rette hunderace og skal finde din hundehvalp, er det første skridt på vejen at finde en god og ansvarlig opdrætter, så du får en sund hvalp med hjem. En effektiv måde at starte denne søgeproces på er ved at besøge Dansk Kennel Klubs hjemmeside, hvor du vil finde nyttige links til velrenommerede opdrættere.
Alternativt kan du udforske vores egen hjemmeside for at opdage, hvilke opdrættere MÆT samarbejder med. Besøg vores Partnerskaber-sektion for yderligere information.
Ventetiden: de sidste Forberedelser inden hund
Nu går du og venter på at få din hundehvalp med hjem – hvad nu? Du er sikkert ved at gå til af utålmodighed efter at få din nye pelsven hjem, men brug ventetiden på at sikre, at alt er klart derhjemme. Der er meget, der skal købes ind og for førstegangs hundeforældre virker det måske uoverskueligt. Men frygt ej: Vi har lavet en guide med alle de ting, du skal have købt, inden din hvalp kommer hjem.
Så læs vores blog: Den ultimative ny hvalp checkliste
Den første tid med hvalp
Det er ikke kun dig, der skal vænne sig til at være hundeforælder – din hvalp skal også vænne sig til at være et helt nyt sted. Det er afgørende for den første tid, at du skaber alt den tryghed, som sådan en lille størrelse har brug for. Din hvalp skal lære dig at kende, og det gøres ved at bruge masser af tid sammen. Leg og kæl med din hund, så I kan knytte et stærkt bånd og din hvalp forstår, at den nu er en del af ny familie.
Søvn
Din hvalp har brug for meget søvn for at udvikle sig. I de første uger sover hvalpe omkring 12-18 timer i døgnet. Men selvom man har et stort søvnbehov, kan det som hvalp være lidt hårdt at skulle sove et nyt sted uden sin mor og søskende. Sørg for at skabe en tryg og dejlig soveplads for din hvalp i nærheden af din egen seng, så din hvalp ikke bliver ensom, men ved, at du er tæt på.
Det er vigtigt at skabe en god soverutine for din hvalp. Sørg for at sengerutinen er regelmæssig og skab en afslappet atmosfære, så din hvalp kan “gå til kurvs” i rolige omgivelser.
Renlighed
Det grundlæggende er at træne din hvalp til at blive renlig. Opbyg nogle rutiner med små gåture, så din hvalp får en god rytme med “tisseture” og lærer, at den slags skal gøres udenfor. Sørg for at rose din hvalp når den tisser udenfor.
8 uger: vælg hvalpefoder
Det er altafgørende for din hunds trivsel at vælge det rette foder til din hvalp, så den kan vokse sig stor og sund. I de første fire uger skal din hvalp have mælk, men herefter kan du skifte gradvist til hvalpefoder. Kvalitetsfoder understøtter en sund hud, glansfuld pels og stærke knogler. Sørg for at sikre dig, at din hundehvalp får en afbalanceret kost af høj kvalitet. Det er vigtigt at din hundehvalps kost indeholder masser af vitaminer og mineraler som fx calcium, der styrker din hvalps tænder og knogle.
Din hvalps kost bør også indeholde gode proteiner og fedstoffer. Undgå foder med unødvendige fyldstoffer og kunstige tilsætningsstoffer. Konsulter din hvalps opdrætter eller din dyrlæge for at finde den bedste diæt, der passer til din hunds alder, størrelse og helbred.
Læs: Hvor meget mad skal en hvalp have?
Læs også vores blog: Sådan finder du det bedste hvalpefoder til din hund. Du kan også bestille vores hvalpepakke med særlig udvalgt frisk hundemad særlig godt til hvalpe.
Hvorfor kaster min hvalp op?
Det er vigtigt at forholde sig roligt, hvis din hvalp kaster op, selvom du er bekymret. Det kan skyldes flere ting fx et skift i kosten eller, at din hvalp har spist for hurtigt. Hvis din hvalp ellers er aktiv og spiser normalt, kan opkastningen være en engangsoplevelse. Men hvis opkastningen gentager sig, er det bedst at kontakte din dyrlæge for at udelukke potentielle sundhedsproblemer og få professionel rådgivning.
Hvorfor har min hvalp tynd mave?
Udover opkast kan tynd mave hos hvalpen være noget, der vækker bekymring hos en hundeforælder. Ofte skyldes tynd mave, at din hund har fordøjelsesproblemer, der kan være resultat af pludselige kostændringer eller infektioner. For at hjælpe din hvalp kan du midlertidigt skifte til en mild kost, såsom ris og kogt kylling, og sikre, at den forbliver godt hydreret. Hvis den tynde mave vedvarer eller forværres, bør du konsultere din dyrlæge for en nøjagtig diagnose og passende behandling.
Læs mere om hundes typiske maveproblemer og hvorledes du kommer dem til livs
Hvalpens udvikling og relevant pleje ved 12 uger
En af de tusind skønne oplevelser ved at være hundeforælder er at se sin hvalp vokse og opdage nye spændende ting for hver dag, der går. Ved 12 uger har din lille lodne kammerat allerede gennemgået en stor udvikling, og det er nu tid til at fokusere på specifik pleje og opdragelse.
Planlæg et besøg hos dyrlægen for at sikre, at din hvalp er opdateret på vaccinationer og ormekure. Diskutér også eventuelle spørgsmål eller bekymringer omkring sundhed og ernæring.
Tænk på tænderne og skab hyggestunder
De skarpe hvalpetænder er under udskiftning, så hav tyggelejetøjet i nærheden for at hjælpe med at lindre ubehag eller kløen i gummerne. Du kan også skabe en god hyggestund med din hvalp ved at introducere den for børstning og pelspleje, hvis nødvendigt.
Din hvalp befinder sig i socialiseringsfasen, så sørg for at give den en masse positive oplevelser – men gør det i et roligt tempo, der passer til din hvalp, så den ikke overvældes. Det er altafgørende, at din hund får gode oplevelser med i rygsækken, så den udvikler sig til at være glad og tryg.
Udover forskellige mennesker og andre hunde, er det også vigtigt at udforske forskellige miljøer med din hvalp. Tag den en tur med i parken, så den kan snuse omkring og lære alle de nye dufte og lyde at kende. Gåture i gaderne vil hjælpe din hvalp til at blive tryg ved lyden af biler og andre lyde i bymiljøet.
Hvis det er relevant kan du begynde at lære din hvalp at køre bil – uden poterne på rattet selvfølgelig – eller sidde i cykelkurven.
Begynd på træning
Ved 12 uger er din hvalp klar til at lære grundlæggende kommandoer som “sit,” “dæk,” og “kom.” Husk at en god træning indebærer kløen bag øret, godbidder og rosende ord.
Energiniveauet
Energiniveauet hos en 12 uger gammel hvalp kan være overvældende. Sørg for masser af leg og interaktion, men også for nok hvile. Skab en balance mellem stimulerende aktiviteter og roligt hviletid.
Hvis du er nysgerrig på at vide mere om din hundehvalps udvikling uge fra uge kan du læse vores blog: Fra poter til modenhed – Forstå de forskellige stadier i hvalpens udvikling
Hvalpetræning
Når du får din nye hundehvalp med hjem, er den klar til at udforske sine nye omgivelser, og du skal nok være forberedt på at ofre et par tøfler eller måske finde gnavemærker i et bordben. En del af det at blive hundeforælder er nemlig også at træne din hundehvalp. Det er derfor afgørende, at du lærer at forstå din hvalps adfærd. Her er nogle af de grundlæggende ting, som du bør træne din hvalp i.
Selvom det er fristende at tilbringe hvert et øjeblik sammen med din nye pelsven, kommer der et tidspunkt, hvor din hund skal være alene hjemme. Det er meget vigtigt, at du gradvist træner din hvalp til at være alene for at forebygge separationsangst og ensomhed hos din hvalp. Start med at lade din hvalp være alene i korte perioder og øg tiden i takt med, at din firbenede ven, bliver komfortabel med at være alene. Gå evt. en lille gåtur alene for at vise din hvalp, at du altid kommer tilbage igen.
Hvalp alene hjemme: sådan skaber du en god overgang for din nye ven
Skab en tryg base
Sørg for at din hvalp har en dejlig hyggekrog, hvor den kan føle sig tryg og godt tilpas, indtil du kommer hjem igen. Du kan med fordel sørge for, at der er et blødt tæppe med din duft, som din hvalp kan putte sig ved. Sørg også gerne for, at den har adgang til legetøj til at fordrive tiden med. En tryg lille base skaber en tryg lille hund.
Lav en god rutine
Et andet tip til at skabe tryghed hos din hvalp, når du går ud af døren, er at lave en god rutine. Sørg for at du tager tingene i et stille og roligt tempo, men lad være at trække tiden for længe. Hvis du virker stresset eller bekymret over at skulle forlade din hvalp, kan det smitte af og skabe utryghed hos din hvalp.
Giv en godbid
Når din hvalp har klaret at være alene hjemme, er det en god ide at belønne den med en godbid eller to sammen med ros. Den positive forstærkning lærer din hvalp, at den har opført sig godt og gør det til en positiv oplevelse.
Hvalpe der bider: sådan håndterer du skarpe små haps
Når en hundehvalp skal have afløb for sin energi og nysgerrighed, er det ikke kun snuden og poterne, der bliver taget i brug. Nogle gange kan det ske, at hvalpetænderne bliver taget i brug, når verden skal udforskes. Men det kan også være et tegn på tandfrembrud. Selvom det hører med til at lære sine nye omgivelser i brug, er det vigtigt at håndtere bideadfærd for at undgå problemer senere hen. Her er nogle gode råd til, hvordan du håndterer en hvalp, der bider. så sørg for at være opmærksom på årsagen.
Frem med tyggeleGetøjet
Hvis der er noget alle hvalpe har til fælles, uanset størrelse, er det kærligheden til at tygge. Sørg for at have masser af tyggelegetøj klar til din pelsklædte ven, så dine yndlingssko overlever og din hund stortrives. Går den alligevel efter sutskoen, skal du aflede dens opmærksomhed og tilbyde tyggelejetøjet som alternativ. Udover at være god underholdning, er tyggelejetøj en god hjælp til kløende hvalpetænder.
-
Product on saleHjortebid – Et naturligt bidelegetøj139,00 kr.
149,00 kr. -
Naturligt Bidelegetøj med ben129,00 kr.
-
Product on saleStjernebid – Et naturligt bidelegetøj178,00 kr.
199,00 kr. -
KONG Puppy Hvalpelegetøj99,00 kr.
Socialisering med andre hunde
Udover tyggelegetøj er det en god ide at lade din hvalp omgås andre hunde. Det hjælper den med at lære sociale grænser. Hunde kommunikerer ofte bedst med hinanden, så lad andre firbenede følgesvende lære din hvalp lidt om god legeadfærd.
Hvis bideadfærden opstår under leg, skal du lære din hvalp at tæmme intensiteten. Stop legen, hvis bideadfærden bliver for voldsom, og genoptag kun leg, når hvalpen har roet sig ned.
Når hvalpen snapper efter ansigt og knurrer: træning og forebyggelse
Hvis din hvalp ikke kun bider i sko og andre uskyldige genstande, men også snapper efter ansigtet og bidder, er det meget vigtigt at få den vænnet af med dette, inden den bliver for stor. Her er nogle metoder til at træne og forebygge denne adfærd, så du kan trygt kan lege med din hvalp og undgå ulykker.
Først og fremmest skal du være opmærksom på, hvorfor din hvalp snapper. Det kan være et udtryk for leg, nysgerrighed eller endda en form for dominans. Identifikation af årsagen er nøglen til effektiv træning.
Ros frem for løftet pegefinger
Snapper din hvalp ud efter dit ansigt, skal den have at vide, at det er dårlig adfærd. Men lad være at skælde den voldsomt ud eller straffe den, når det sker. Det kommer der ikke noget godt ud af andet end en sænket hale. Brug positiv forstærkning og beløn din hund, når den opfører sig korrekt. Afled dens opmærksomhed ved at tilbyde den hundelegetøj som alternativ. På denne måde lærer din pelsklædte ven at bidderi ikke skal rettes mod ansigter, men legetøj.
Pas på med at overstimulere
Nogle gange kan hvalpe snappe som reaktion på overstimulering. Sørg for, at din hvalp har tilstrækkelig hviletid og undgå overdreven leg, der kan føre til for meget spænding.
Tag din hund med på visit: mødet med andre
Sørg for at introducere din hvalp til forskellige mennesker og sociale situationer, der skaber masser af positive oplevelser for din hvalp. Disse kan reducere din hvalps tendens til at snappe. Hvis du oplever, at din pelsbold snapper under leg, skal du lære den at begrænse intensiteten af legen. Stop legen, hvis snappen bliver for voldsom, indtil din hvalp er faldet lidt til ro. På den måde lærer den, at snappen efter ansigt ikke er en del af det at være en god legekammerat.
Sundhed og pleje
Der er altså meget at sætte sig ind, når du får en hund, og hver race har deres behov. Når du får dit nye pelsede familiemedlem, er det vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i din hvalps plejebehov. Det gælder både valg af foder og godbidder, der er med til at fremme din hunds trivsel og sikrer, at den holder sig sund og rask. Nogle racer er tilbøjelige til tandproblemer, mens andre har en pels, der kræver ekstra pleje for at bevare glans.
Vaccinationer, ormekure og tandpleje er essentielle for at forhindre sygdomme og opretholde optimal sundhed. Følg din dyrlæges anbefalinger om regelmæssige sundhedstjek.
Hvalpevaccination: hvad skal du vide?
Først og fremmest er vaccination en vigtig del af at opretholde din lille følgesvends sundhed og forebygge alvorlige infektioner. Vaccinationerne er med til at opbygge din hvalps immunsystem og beskytter den mod farlige sygdomme.
Hvor gammel skal min hvalp være, når den vaccineres?
Normalt gives den første vaccination, når din hvalp er omkring 6-8 uger. Tidspunktet kan variere alt efter hvalpens sundhed og opdrætterens anbefalinger. Efterfølgende booster-vaccinationer skal gives i løbet af de næste uger for at opretholde en stærk beskyttelse.
Godbidder til hvalpe
Det er ikke kun foderet, men også godbidderne, der skal være sunde, når det gælder din firbenede ven. Bløde godbidder er ideelle for din hvalp, da de nemt kan brydes i mindre stykker og er lette at spise. Vælg varianter, der er lavet med naturlige ingredienser og uden kunstige farvestoffer eller konserveringsmidler.
Nogle typer godbidder er ikke kun gode for smagsløgene, men også tandhygiejnen. Vælg snacks der hjælper med at reducere plak og tandsten, så din hvalp får et sundt og blændende smil.
Mange hunde elsker frugt og grøntsager som sunde godbidder. Vær dog opmærksom på, at ikke alle frugter og grøntsager er sikre for hunde, så konsulter din dyrlæge for at sikre, at du vælger de rigtige.
Kogt kød som kylling eller oksekød, skåret i små bidder, er en lækker og proteinrig belønning. Undgå krydderier eller tilsætningsstoffer og sørg for, at kødet er fuldt kogt.
Læs mere om de bedste godbidder til hvalpe og se vores særlig udvalgte sortiment til netop hvalpe nedenunder
-
Rabbit Cubes (200g)109,00 kr.
-
Duck Cubes (200g)99,00 kr.
-
Horse Cubes (200g)109,00 kr.
-
Chicken Hearts (200g)69,00 kr.
-
Product on saleBeef Sticks (5 stk)175,00 kr.
219,00 kr. -
Chicken Fillet (100g)69,00 kr.
-
Chicken Bites (100g)69,00 kr.
Hundelegetøj til hvalpe
Sørg for at der er masser af hundelegetøj, som din hund kan boltre sig med, og I kan lege med sammen. Der findes meget forskellig hundelegetøj at vælge mellem. Din hundehvalp har ikke kun gavn af legetøjet, når det gælder om underholdning, men også sundhed. Hvalpetænderne kan klø, og her kan tyggelegetøj være en god hjælp til din hvalp. Interaktivt legetøj er en god måde at aktivere din hvalp mentalt, mens et plysdyr kan være rart at have med, når din hvalp putter i sin kurv eller sofakrogen.
-
LICKIMAT YOGGIE POT150,00 kr.
-
LICKIMAT SPLASH150,00 kr.
-
LICKIMAT UFO175,00 kr.
-
Gaby, Den Generte Gris129,00 kr.
-
KONG Puppy Hvalpelegetøj99,00 kr.
-
Toppl175,00 kr. – 225,00 kr.
Du kan læse mere om forskellige typer hundelegetøj i vores blog: Sådan vælger du det bedste hundelegetøj til hvalpe. Du kan også prøve vores Toy Box, hvor du kan sammensætte din egen legetøjskasse til din hund.
Opsamling
Det er altså et stort projekt at blive hundeforælder, men belønningen der følger med, er fantastisk: en ny bedste ven og familiemedlem på fire ben og fyldt med kærlighed. Med den rette tålmodighed og viden bliver du og din hundehvalp en skøn lille duo, der kommer til at dele mange gode oplevelser fremover.
Med denne guide håber vi, at du føler dig godt rustet til at byde din nye hundehvalp velkommen i familien. Udforsk de forskellige hunderacer og vores blogs for at dykke endnu længere ned i verdenen af hvalpe. Held og lykke med din nye ven!
hvilke foder skal jeg give min hvalp?
Når din hvalp skifter fra mælk til foder, er det vigtigt at vælge en afbalanceret kost af høj kvalitet. Den bør indeholder masser af vitaminer og mineraler samt gode proteiner og fedstoffer. Undgå foder med unødvendige fyldstoffer og kunstige tilsætningsstoffer.
hvor kan jeg købe en hvalp?
Når du leder efter opdrættere, er det en god ide at se på Dansk Kennel Klubs hjemmeside, da de har et register over forskellige opdrættere. Du kan også se på MÆTS hjemmeside, hvilke kenneler, vi samarbejder med.
hvordan træner jeg min hvalp bedst?
Du skal være tålmodig og bruge både ros og godbidder, når du træner din hund. Dette gør, at den lærer, hvad der er god adfærd og husker det i fremtiden.
Kommentarer (2)