Hvalpefoder

Som enhver hundeejer vil fortælle dig, er det at finde det rigtige hvalpefoder til dit kæledyr en vigtig del af at holde dem sunde og glade. Når du leder efter det bedste foder til din hvalp, er der et par vigtige ting at overveje, såsom typen af foder, ernæringsværdien og blødheden.

Sund ernæring er vigtigt

Ernæring er et meget vigtigt emne, der skal snakkes om, og valg af korrekt og nærende kost til hvalpe bør tages alvorligt. Tidlig alder er tidspunktet for maksimal vækst, udvikling af knogler og muskler og opbygning af stærk immunitet til at bekæmpe patogener.

Alle sådanne parametre afhænger af diætindtagelse og fodringsplan for hvalpe. Hvalpe bør holdes på modermælk i de tidlige 4 uger. Den voksende hvalp starter med at have brug for omkring dobbelt så mange kalorier pr. kilo kropsvægt som en voksen hund af samme race. En bedre forståelse af, hvordan hunde bruger de forskellige næringsstoffer i foder, og hvor mange af dem de har brug for, kan hjælpe dig med at vælge en sundere kost til dit kæledyr.

MÆT Frisk hundemad

Hvad er hvalpefoder?

Det er vigtigt at overveje den ernæringsmæssige værdi af din hvalpes mad. Hvalpe har brug for en afbalanceret kost, der er rig på vitaminer og mineraler, så kig efter et foder, der indeholder kvalitetsingredienser såsom fuldkorn, magre proteiner og sundt fedt. Undgå mad, der indeholder fyldstoffer og unødvendige tilsætningsstoffer, da disse kan være usunde for din hvalp.

Hvalpefoder er designet til hvalpe, der stadig vokser, så det har mindre protein og fedt end voksne hundefoder. Det indeholder også færre kalorier og kulhydrater.

At finde det rigtige hvalpefoder til dit kæledyr kan være en udfordring, men med den rette forskning og viden kan du sikre dig, at din hvalp får den ernæring, de har brug for for at forblive sund og glad. Med det rigtige foder kan din hvalp vokse op til at blive en stærk og sund hund!

Proteiner og aminosyrer – Hunde kan ikke overleve uden protein i deres kost. Kostprotein indeholder 10 specifikke aminosyrer, som hunde ikke kan lave på egen hånd. De er kendt som essentielle aminosyrer og udgør byggestenene til mange vigtige biologisk aktive forbindelser og proteiner. Hunde er kendt for selektivt at vælge foder med højt proteinindhold. Om dette blot er et spørgsmål om smag eller en kompleks reaktion på deres biologiske behov for alle 10 essentielle aminosyrer vides ikke. For en hvalp, der vejer omkring 12 pund, anbefales 56 gram råprotein på daglig basis.

Fedtstoffer og fedtsyrer – Diætfedt, hovedsageligt afledt af animalsk fedt og frøolier fra forskellige planter, giver den mest koncentrerede energikilde i kosten. De leverer essentielle fedtsyrer, der ikke kan syntetiseres i kroppen, og tjener som bærere for vigtige fedtopløselige vitaminer. Fedtsyrer spiller en rolle i cellestruktur og funktion. Foderfedt har en tendens til også at forbedre smagen og teksturen af hundens foder.

Hvalpe fodret med ultralavt fedtindhold udvikler tørre, grove hår og hudlæsioner, der bliver mere og mere sårbare over for infektioner. Mangler i den såkaldte “omega-3”-familie af essentielle fedtsyrer kan være forbundet med synsproblemer og nedsat indlæringsevne. En anden familie af essentielle fedtsyrer kaldet “omega-6” har vist sig at have vigtige fysiologiske virkninger i kroppen. 21 gram total fedt anbefales til hvalpe, der vejer 12 pounds på daglig basis.

Mineraler – Calcium og fosfor er afgørende for stærke knogler og tænder. Hunde har brug for magnesium, kalium og natrium til overførsel af nerveimpulser, muskelsammentrækning og cellesignalering. Mange mineraler, der kun er til stede i små mængder i kroppen, herunder selen, kobber og molybdæn, fungerer som hjælpere i en lang række enzymatiske reaktioner.

Forskellige typer af hvalpefoder

Der findes mange forskellige typer hundefoder på markedet i dag. Hvilken en skal du vælge?

Den bedste type hundefoder afhænger af flere faktorer, herunder størrelsen på din hund, dens alder og hvor aktiv han eller hun er. Vi har gennemgået alle de store mærker og fundet ud af, at der er fordele og ulemper ved hver.

Tørfoder

Kommercielle diæter mangler på den anden side ofte visse næringsstoffer. De kan også indeholde kunstige smagsstoffer, farver, konserveringsmidler og fyldstoffer. Disse tilsætningsstoffer kan forårsage alvorlige sundhedsproblemer for din hund.

Hvis du fodrer din hund med tørfoder, skal du sørge for, at den indeholder mindst 20 vægtprocent kød. Du kan finde disse former for diæter i dyrebutikker eller online.

Kornfri tørfoder

Kornfrit tørfoder til hvalpe er lavet med naturlige ingredienser såsom kylling, fisk, grøntsager, frugter og andre sunde proteiner. Denne type mad er let at fordøje og giver essentielle næringsstoffer til vækst og udvikling.

Hvis du leder efter et kornfrit hundefoder, så skal du sørge for, at det er lavet med ægte kød i modsætning til sojaprotein. Dette vil sikre, at din hund får nok næringsstoffer uden at skulle bekymre sig om at fordøje korn.

Vådfoder

Der er to hovedtyper af hundefoder: vådt og tørt. Begge indeholder protein, kulhydrater, vitaminer, mineraler og fedtstoffer. Der er dog nogle forskelle mellem dem.

En vådfoder kost består hovedsageligt af vand tilsat noget protein og fedt. Denne type diæt anbefales normalt til hvalpe, fordi det hjælper dem med at udvikle stærke knogler og tænder. Det giver også vigtige næringsstoffer, som hunde har brug for for at forblive sunde.

Råt kød / BARF

En kost med råt kød består kun af råt kød som oksekød, kylling, lam, svinekød, kalkun, fisk og orgelkød. Det indeholder ingen korn, grøntsager, frugter eller andre ingredienser. Denne type diæt bliver normalt fodret til hvalpe, når de stadig bliver ammet af deres mødre.

Vegetarisk kost

Hvis du fodrer din hund med en vegetarisk kost, skal du sørge for, at den får nok protein. Protein er et vigtigt næringsstof for hunde, fordi det hjælper dem med at opbygge stærke knogler og muskler. Du kan supplere hans kost med højkvalitets dåse- eller tørfoder til hunde, der er tilsat protein.

Naturlig og Friskt hvalpefoder

Frisk hundemad er et glimrende valg til hunde, der lider af allergi eller fordøjelsesproblemer. Det hjælper også med at forhindre fedme ved at begrænse mængden af kalorier, som din hund indtager. Der er dog nogle ulemper ved at vælge en naturlig kost. For det første kan det være dyrt. For det andet kræver det mere forberedelse end kommercielle diæter. Endelig indeholder den muligvis ikke de nøjagtige ingredienser, som din hund har brug for.

Prøv frisk hundemad, lavet af rigtigt kød og grøntsager fra nordiske gårde
albus cta | MÆT 😍 Fantastisk smag- og duftoplevelse for din hund
💚 Mildt tilberedt, ingen konserveringsmidler
🐾 Bidrager til god fordøjelse og flot pels

Prøv MÆT Frisk hundemad

Kosttilskud

Der findes mange forskellige slags kosttilskud til hunde. Disse omfatter vitaminer, mineraler, probiotika, antioxidanter og omega-fedtsyrer. De fleste af disse produkter er designet til at hjælpe med at støtte sund hud, pels og fordøjelsessystem.

Køb Kosttilskud til hvalpe

Overvejelser når du køber hvalpefoder

Når du får dig en hvalp, kommer de oftest fra et kennel, internat eller andetsteds. Sådanne steder er folkene tit uddannet indenfor det, har en decideret interesse for det samt mange års erfaring. Pointen er, at når du får din hvalp, er det en god ide at forhøre dig ved opdrætter (alt efter hvor du køber fra) angående anbefalinger af hvalpefoder.

Mange af dem har prøvet det før og kan derfor anbefale hvalpefoder ud fra erfaringer. Her kan du også oftest få informationer om, hvorvidt der er nogle varianter, der foretrækkes eller ingredienser, der skal undgås som f.eks. korn eller gluten.

Er ovenstående ikke muligt, kan du altid forhøre dig ved fagfolk såsom en dyrlæge.

Det sundeste hvalpefoder

Hvorfor er frisk hundefoder bedst?

Hvalpe bør holdes på frisk mad sammenlignet med dåsemad eller tørfoder. En af de mange fordele ved frisk mad er, at den er fri for kunstige smagsstoffer og tilsætningsstoffer. Næringsstofferne forbliver i deres rene form og let tilgængelige. Friske fødevarer har et bedre fugtniveau sammenlignet med tørfoder, som kun indeholder 12-16 % fugt. Frisk mad har mindre chancer for forurening sammenlignet med dåsemad eller frysemad. Hvalpe foretrækker aroma og smag af frisk mad frem for tørfoder, hvilket øger foderets smag og hjælper med en bedre fordøjelse.

Frisk mad indeholdende kylling, oksekød, lam eller kalkun anses for at være det mest sunde hundefoder til hvalpe. Grøntsager, der indeholder vigtige vitaminer og mineraler, er også tilsat. Kyllinge- eller oksebouillon sammen med kogte ris eller kogte kartofler er også en god kombination. Enhver grøntsag, der bærer grønne blade, er en god mulighed for dine dejlige hvalpe. Sørg for at koge sådanne ting inden servering.

Lad din hund prøvesmage lækkerierne. Få MÆT frisk hundemad og naturlige snacks leveret lige til døren.

Prøv MÆT Frisk hundemad

Hvor meget hvalpefoder skal de have?

Når din hvalp begynder med hvalpefoder, skal der tages hensyn til deres følsomme fordøjelsessystemer. Det vil sige, at den ikke må modtage store portioner af hvalpefoder lige pludseligt, da det vil overbelaste den fuldstændig. Det er derfor en god huskeregel at fodre ofte. Det er forskelligt, hvem du spørger og svarene vil altid afhænge af forskellige faktorer.

Under fravænningsperioden, hvor din lille hvalp begynder at spise hvalpefoder, er det godt med fodring 4-6 gange dagligt. Det lyder måske af meget, men det daglige indtag skal selvfølgelig deles ud på de 4-6 gange om dagen. På den måde ligger du mindst muligt pres på din hvalps fordøjelsessystem. Som hvalpen bliver ældre, kan du sætte antallet af fodringer ned.

Når de er fravænnet helt, kan fodringen sættes op til 3 gange dagligt og efterfølgende til 2 måltider om dagen. Disse vejledninger er blot generelle og kan afhænge af netop din hunds størrelse, aktivitetsniveau eller andet. Er du i tvivl anbefaler vi, at du enten kigger bag på foderets vejledning eller forhør dig hos en ekspert. På den måde sikrer du den bedste mulige start samt mulighed for at vokse for din hvalp.

Læs her hvor meget mad hvalpe skal have

Hvalpefoder til træning af hvalp

Hvordan bruger man mad til træning? Hunde elsker belønninger og især når de adlyder dig og får noget til gengæld. Få dem til at løbe og byd derefter deres yndlingssnacks til dem i et par dage. Efter nogle dage vil hunden automatisk vænne sig til dine instruktioner for at få belønningen. Hvis du vil have, at dine hunde skal tisse på et bestemt sted, så giv disse godbidder efter vandladning. Næste gang vil de tisse uden dine instruktioner på det pågældende sted for at få godbidderne.

Du kan give dem medicin på samme måde ved at tilbyde dem yndlingsmåltider. Hunde er meget gode til sådanne ting. De forstår mange ting og viser sig at være meget gode ledsagere af mennesker.

Konklusion

Vælg altid sundt og nærende foder til din hvalp for at gøre den stærk og sund. Et valg af sund kost er direkte proportional med din hvalps sundhed. Du passer godt på din hvalp, og din hvalp vil passe godt på dig, når de bliver den bedre udgave af sig selv. Karma betaler sig altid! Valget er dit!

Ofte Stillede Spørgsmål om hvalpefoder

Hvordan skifter jeg fra hvalpefoder til almindeligt hundefoder?

Når din hvalp når alderen, hvor det er tid til at skifte fra hvalpefoder til almindeligt hundefoder, så skal det gøres gradvist. Det vil sige, at du fra dag til anden ikke bare kan skifte hvalpefoderet ud med det det almindelig.

Hvor længe skal min hvalp have hvalpefoder?

Dette spørgsmål er svært at svare specifikt på, da det oftest afhænger af flere faktorer, som kan variere individuelt for de forskellige hunde. Store hunderacer er oftest i vækst længere tid end de små, og det er blandt andet en faktorer, der bør tages hensyn til.
Som udgangspunkt kan denne guide vejlede dig til, hvornår du bør begynde at overveje, om det er på tide at skifte til almindeligt foder.

Små hunde (voksenvægt 10-30 kg) har brug for hvalpefoder til de er omkring 8-10 måneder

Mellemstore hunde (voksenvægt 10-30 kg) har brug for hvalpefoder, til de er ca 1 år gamle

Store hunde (voksenvægt 30+ kg) har brug for hvalpefoder, indtil de er ca 1,5 – 2 år gamle.

Skal hvalpefoder blødes op?

Hvalpefoder skal ikke nødvendig blødes op, men der kan være fordele ved at gøre det.
Når du giver din hvalp tørfoder, så udvides det langsomt i maven og derfor er det vigtigt, at din hvalp har adgang til rigeligt at væske. I og med din hvalp får en masser af vand, minimeres risikoen for, at den får ondt i maven.

Du kan overveje at fodre med MÆT Frisk hundemad så er maden nemlig naturlig blød.

Kommentarer (1)

Skriv et svar

Luk
Log ind
Luk
Kurv (0)

Ingen varer i kurven. Ingen varer i kurven.Sprog