Ofte stillede spørgsmål

Levering

Hvornår leverer I?

Vi leverer onsdage ml. kl. 15-22. Hvis du bestiller inden søndag kl. 18, modtager du din levering om onsdagen. Ellers får du din levering den efterfølgende onsdag.

Du får en email, når din levering er bekræftet, og senere modtager du en sms med et mere præcist leveringstidspunkt og track & trace.

Hvad koster levering?

Levering koster 59 kr., da vi sender med fødevaregodkendt transport. Der er gratis levering på ordrer over 400 kr.

Gratis levering eller kølelevering?

Hvis du står overfor valget mellem gratis levering og kølelevering, skal du vælge gratis levering. Varen vil stadig blive leveret på køl, uanset hvad du vælger.

Abonnement (hundemåltidskasse)

Hvornår bliver min betaling trukket?

Beløbet reserveres søndagen inden levering og trækkes på leveringsdagen (onsdag).

Hvorfor er min første ordre på 0 kr.?

Første gang du opretter dit abonnement, vil den første ordre muligvis fremstå som 0 kr. Dette er en midlertidig “placeholder” ordre, da vores system automatisk opretter alle abonnementsordrer om søndagen. Det rigtige abonnementsbeløb vil derfor først blive reserveret den kommende søndag.

MÆT Frisk hundemad

Hvad er frisk hundemad?

MÆT laver friskt, let tilberedt hundemad til din hund, fordi det er den bedste form for næring, du kan give din hund. Vores friske hundemad er et komplet måltid bestående af både kød, grøntsager, ris (i risotto-måltiderne), vitaminer og mineraler, som er blevet let tilberedt for at optimere hundens fordøjelse af maden.

Vores friske hundemad skal opbevares på køl for at holdes friskt, men det kan også fryses hvis nødvendigt. Fordi MÆTs friske hundemad ikke indeholder hverken konserveringsmidler, smags- eller farvestoffer, så får din hund et fuldstændig rent måltidsprodukt, som er sundt og letoptageligt. 

I modsætning til det almindelige tørfoder, som har en optagelighed på blot 50%, så har frisk hundemad en optagelighed på hele 86%, fordi det netop er sunde råvarer, der er let tilberedt.

Læs mere om frisk hundemad
Prøv vores friske hundemad

Hvad er der i MÆTs friske hundemad?

En hundeernæringsekspert har udviklet alle opskrifterne på vores friske hundemad. Hun har taget nøje højde for hundens primære ernæringsbehov, de bedste råvarer og fordelingen af proteiner, vitaminer, mineraler og fibre, så din hund får den bedste kombination af ingredienser.

Alle vores råvarer kommer fra nordiske gårde, og er af høj kvalitet. Der er ingen konserveringsmidler, smags- eller farvestoffer i MÆTs produkter. Vi tilsætter kun ekstra vitaminer og mineraler, så din hund får den rette mængde næringsstoffer i sine måltider.

Læs mere om hvilke ingredienser, der er vigtige i hundemad

Hvordan laver vi frisk hundemad?

Vores sunde hundemad er lavet med friske råvarer fra nordiske gårde. Vores opskrifter er udarbejdet af en hundeernæringsekspert, så de indeholder alle de proteiner, vitaminer, mineraler og fibre, vores hunde har brug for.

Når alle de friske råvarer ankommer til vores køkken fra de nordiske gårde, bliver de tilberedt, pakket i deres emballage og dampes (sous vide) til de når en temperatur på 85° grader. Denne let-tilberedning af råvarerne gør, at optageligheden af alle næringsstofferne er hele 86%.

MÆTs friske hundemad indeholder ingen konserveringsmidler. Vi tilsætter kun ekstra vitaminer og mineraler. 

Måltiderne har en holdbarhed på max 3 mdr på køl (+5 grader). Når måltidet først er blevet åbnet kan det holde sig 2-3 dage i køleskabet.

Hvorfor laver MÆT frisk hundemad?

Vi startede med at lave frisk hundemad, fordi vi opdagede, at konceptet “frisk hundemad” ikke eksisterede i Danmark. Vi manglede selv sund og nærende hundemad til vores egen hund, Lenni. 

Som mange andre hunde, kan Lenni ikke tåle forarbejdet tørfoder, der er drænet for vand og fyldt med konserveringsmidler. Da vi boede i udlandet var det intet problem at finde frisk hundemad med sunde råvarer, men da vi kom tilbage til Danmark, kunne vi ikke finde det nogle steder.

Derfor har vi valgt at bringe frisk hundemad til Danmark, så flere hunde som Lenni har muligheden for at få et sundt og nærende måltid mad hver eneste dag med alle de næringsstoffer, de har brug for.

Læs mere om hvorfor vi startede MÆT.

Hvor meget frisk hundemad skal min hund have?

Din hund skal daligt have, hvad der svarer til 2,5% eller 3% af dens kropsvægt fordelt på de antal måltider, den får om dagen. Den præcise procentdel afhænger af, hvilken variant af frisk hundemad din hund spiser. F.eks. skal en hund have 2,5% af Chicken Risotto, og 3% af Pork Deli. Du kan se procentdelen bag på hvert produkt.

Der er en tabel på hver produktside, hvor du kan se, hvor meget frisk hundemad din hund dagligt skal have afhængig af dens vægt.

I tilfælde af, at du ønsker at kombinere frisk hundemad med en anden form for hundefoder, skal du nøjes med at fodre din hund med ca. 50-65% af den anbefalede daglige dosis afhængig af din hunds aktivitet, motion og snacks.

Læs hvordan du kommer i gang med at fodre frisk hundemad

Kan min hundehvalp spise MÆT?

Ja, det kan den sagtens. Hvalpe kan spise vores Deli-måltider fra de er 4 uger gamle, og vores Risotto-måltider fra de er 8 uger gamle. Afhængig af racen skal en hvalp have 5-8% af sin kropsvægt. Husk også at supplere med kosttilskud til hvalpe. Du kan læse mere om hvalpefodring her.

Kan min senior hund spise MÆT?

Ja, MÆT er et komplet måltid, men man skal selvfølgelig huske at tilføje de tilskud, som den aldrende hund har behov for, f.eks. til eventuelle led og pelsproblemer.

Er Mæt råt / BARF?

Nej, MÆT bliver let tilberedt, da vores hunde herved kan optage hele 86% af maden, og alle bakterier elimineres ved tilberedningen. Høj kvalitet BARF med kød og grønt er også godt – og meget bedre end tørfoder – men MÆT er et komplet måltid, der er klar til servering, med alle de næringsstoffer din hund har behov for. Du tager bare pølserne ud af køleskabet og fodrer din hund.

Læs mere om vores friske hundemad

Hvor kan man købe MÆT?

Du kan købe MÆT i udvalgte butikker, se hele forhandlerlisten her. Du kan også bestille vores hundemåltidskasser her på sitet med hjemlevering til din dør.

Hvordan skifter man til MÆT Frisk hundemad?

Det er intet problem at skifte over fra andet hundemad og til MÆT. Vi anbefaler, at du gradvist øger mængden af MÆT hver dag, mens du gradvist reducerer det nuværende foder.

Læs hvordan du nemt kan skifte til frisk hundemad her

Hvilken type MÆT hundemad passer til min hund?

MÆT tror på, at frisk hundefoder kan gøre en kæmpe forskel for din hunds sundhed. Valget mellem vores forskellige MÆT-opskrifter afhænger af de individuelle behov og præferencer for dig og dit kæledyr. Alle vores produkter passer til alle racer af hunde, det afhænger kun af jeres personlige præferencer.

Læs mere om vores produkter

Hvor tit skal jeg fodre min hund?

En fodring/et måltid om dagen kan godt være tilstrækkelig for en voksen hund. Hvis din hund har en tendens til at få halsbrand eller “kaste op på tom mave”, er det en god idé at opdele maden i flere portioner og tilbyde de største af dem natten over. Sålænge den samlede mængde mad ikke bliver for stor, som kan resultere i overvægt, så kan der sagtens være flere fodringstider i løbet af dagen.

Ofte føler hundeejere intuitivt, at der bør være flere fodringstider, og hunde elsker idéen om mere mad, hvilket ofte resulterer i, at den sidder og tigger ved bordet. 

Er du er i tvivl om den rette mængde mad, så kan hundens levevis og velbefindende fortælle mere om dette. Du skal kunne mærke ribbenene under huden ved blød berøring, og der må ikke være et tykt lag fedt oven på ryg og bagdel.

Et par tommelfingerregler om forbrug af hundemad:

– Når det er koldt udenfor forbruger hunde mere energi, end når det er varmt, hvilket betyder, at hunde spiser mere om vinteren.
– Hormonaktivitet og graviditet påvirker også forbrug og appetit. 
– Hundens aktivitetsniveau bruger naturligvis også af energibehovet. En afslappet sofahund har brug for mindre mad end en aktiv og energisk hund.

Hvor lang tid holder pølserne, når de er uåbnede?

Vi opvarmer den friske hundemad, så den kan holde sig max 3 måneder uåbnet fra produktionsdatoen. Når du modtager produkterne, vil de typisk kunne holde sig ml. et par uger til 1,5 måned.

Produkterne holder sig friske 2-3 dage, når de er åbnet og står på køl. De skal altid være på køl, da der hverken er kunstige konserveringsmidler, farve- eller smagsstoffer tilsat. Du kan derfor servere den friske hundemad med god samvittighed.

Kan man fryse MÆT ned?

 Ja, du kan godt fryse den friske hundemad ned. Især Deli’erne er gode at fryse. Bemærk dog, at maden ikke må tøes op mere end én gang. Derfor anbefaler vi, at du deler maden op i portioner, inden du fryser det ned – på den måde behøver du kun at tøe det op, som du skal bruge.

Forbrugerrådet TÆNK skriver, at færdigretter kan holde sig 1-3 måneder i fryseren, så vi anbefaler den samme periode for vores hundemad.

Hvorfor har jeres produkter kort holdbarhed?

Kort holdbarhed er netop et eksempel på, at vores mad er frisk og af høj kvalitet uden konserveringsmidler, og derfor skal spises med det samme. Præcis som de lækre fødevarer, du selv køber, så skal vores hundemad også i hundens mave med det samme.

Hvem har udarbejdet/sammensat jeres måltider?

Vi har samarbejdet med hundeernæringseksperter fra Helsinki Universitet med speciale i Canine Nutrition (Msc. Animal Science). Læs mere om hvordan vi laver frisk hundemad her.


Har du stadig spørgsmål, så send gerne en mail til [email protected] eller brug vores chat på hjemmesiden.

Luk
Log ind
Luk
Kurv (0)

Ingen varer i kurven. Ingen varer i kurven.