Ofte Stillede Spørgsmål

Ofte stillede spørgsmål omkring MÆT: Frisk hundemad

Her finder du svaret på de oftest stillede spørgsmål. Har du stadig spørgsmål så send gerne en mail på [email protected] eller bruge vores chat på hjemmesiden.

Hvad er frisk hundemad?

MÆT laver friskt, let tilberedt hundemad til din hund, fordi det er den bedste form for næring, du kan give din hund. Vores friske hundemad er et komplet måltid bestående af både kød, grøntsager, ris (risottomåltiderne), vitaminer, mineraler og fibre, som er blevet let tilberedt for at optimere hundens fordøjelse af maden.

Vores friske hundemad skal opbevares på køl for at holdes friskt, men det kan også fryses hvis nødvendigt. Fordi MÆTs friske hundemad ikke indeholder hverken konserveringsmidler, smags- eller farvestoffer, så får din hund et fuldstændig rent måltidsprodukt, som er sundt og letoptageligt. 

I modsætning til det almindelige tørfoder, som har en optagelighed på blot 50%, så har frisk hundemad en optagelighed på hele 86%, fordi det netop er sunde råvarer, der er let tilberedt.

Læs mere om frisk hundemad
Prøv vores friske hundemad

hvad er der i mæts friske hundemad?

En hundeernæringsekspert har udviklet alle opskrifterne på vores friske hundemad. Hun har taget nøje højde for hundens primære ernæringsbehov, de bedste råvarer og fordelingen af proteiner, vitaminer, mineraler og fibre, så din hund får den bedste kombination af ingredienser.

Alle vores råvarer kommer fra nordiske gårde, og er af høj kvalitet. Der en ingen konserveringsmidler, smags- eller farvestoffer i MÆTs produkter. Vi tilsætter kun ekstra vitaminer og mineraler, så din hund får den rette mængde næringsstoffer i sine måltider.

Læs mere om hvilke ingredienser, der er vigtige i hundemad

Hvordan laver vi frisk hundemad?

Vores sunde hundemad er lavet med friske råvarer fra nordiske gårde. Vores opskrifter er udarbejdet af hundeernæringseksperter, så de indeholder alle de proteiner, vitaminer, mineraler og fibre, vores hunde har brug for.

Når alle de friske råvarer ankommer til vores køkken fra de nordiske gårde, bliver de tilberedt, pakket i deres emballage og dampes (sous vide) til de når en temperatur på 85° grader. Denne let tilberedning af råvarerne gør, at optageligheden af alle næringsstofferne er hele 86%.

MÆTs friske hundemad indeholder ingen konserveringsmidler. Vi tilsætter kun ekstra vitaminer og mineraler. 

Måltiderne har en holdbarhed på max 3 mdr på køl (+5 grader). Når måltidet først er blevet åbnet kan det holde sig 3-4 dage i køleskabet.

Læs mere om hvordan vi laver frisk hundemad

hvorfor laver MÆT frisk hundemad?

Vi startede med at lave frisk hundemad, fordi vi opdagede, at konceptet “frisk hundemad” ikke eksisterede i Danmark. Vi manglede selv sund og nærende hundemad til vores egen hund, Lenni. 

Som mange andre hunde, kan Lenni ikke tåle processeret tørfoder, der er drænet for vand og fyldt med konserveringsmidler. Da vi boede i udlandet var det intet problem at finde frisk hundemad med sunde råvarer, men da vi kom tilbage til Danmark, kunne vi ikke finde frisk hundemad nogle steder.

Derfor har vi valgt at bringe frisk hundemad til Danmark, så flere hunde som Lenni har muligheden for at få et sundt og nærende måltid mad hver eneste dag med alle de næringsstoffer, de har brug for.

Læs mere om hvorfor vi startede MÆT.

Hvor meget frisk hundemad skal min hund have?

Der er en tabel på hver produktside, hvor du kan se, hvor meget frisk hundemad din hund dagligt skal have afhængig af dens vægt.

Du kan dog altid tage udgangspunkt i, at hvis din hund bliver fuldfodret med vores lækre Risotto-måltider, så skal den dagligt have, hvad der svarer til 2,5% af dens kropsvægt fordelt på de antal måltider, den får om dagen.

Hvis den derimod bliver fuldfodret med vores sunde Deli-måltider, så skal den dagligt have 3% af dens kropsvægt fordelt på dagens måltider.

I tilfælde af, at du ønsker at kombinere frisk hundemad med en anden form for hundefoder, skal du nøjes med at fodre din hund med ca. 50-65% af den anbefalede daglige dosis afhængig af din hunds aktivitet, motion og snacks.

Læs hvordan du kommer i gang med at fodre frisk hundemad

Kan min hundehvalp spise mæt

Ja, det kan den sagtens. En hvalp skal ca. have 10% mere end en fuldvoksen hund med samme vægt. Du kan finde fodervejledning på alle produktsiderne og læse mere om hvalpefodring her.

Kan min senior hund spise MÆT?

Ja, MÆT er et komplet måltid, men man skal selvfølgelig huske at tilføje de tilskud den aldrende hund har behov for.

Er Mæt råt / BARF?

MÆT bliver let tilberedt, da vores hunde herved kan optage hele 86% af maden og alle bakterier elimineres ved tilberedningen. Høj kvalitet BARF med kød og grønt er også godt – og meget bedre en tørfoder, men MÆT er et komplet måltid, der er klar til servering med alle de næringsstoffer din hund har behov for. Du tager bare pølserne ud af køleskabet og fodrer din hund

Læs mere om vores friske hundemad

hvor kan man købe MÆT?

Du kan købe MÆT i udvalgte butikker, se hele MÆT forhandlerliste her. Du kan også bestille vores vores hundemåltidskasser her på sitet med hjemlevering til din dør.

HVordan skifter man til MÆT Frisk hundemad?

Det er intet problem at skifte over fra andet hundemad og til MÆT. Du kan enten lave en glidende overgang hvor du gradvist øger mængden af MÆT hver dag, mens du gradvist reducere det nuværende foder.

Læs hvordan du nemt kan skifte til frisk hundemad her

Hvilken type MÆT hundemad passer til min hund?

MÆT tror på, at  fersk hundefoder kan gøre en kæmpe forskel for din hunds sundhed. Valget mellem vores forskellige MÆT-opskrifter afhænger af de individuelle behov og præferencer for dig og dit kæledyr. Alle vores produkter passer til alle racer af hunde, det afhænger kun af jeres personlige præferencer.

Læs mere om vores produkter

Hvor tit skal jeg fodre min hund?

En fodring/et måltid om dagen kan godt være tilstrækkelig for en voksen hund. Hvis din hund har en tendens til at få halsbrand eller “kaste op på tom mave”, er det en god idé at opdele maden i flere portioner og tilbyde de største af dem natten over. Sålænge den samlede mængde mad ikke bliver for stor, som kan resulterer i overvægt, så kan der sagtens være flere fodringstider i løbet af dagen.

Ofte føler hundeejere intuitivt, at der bør være flere fodringstider, og hunde elsker idéen om mere mad, hvilket ofte resulterer i, at den sidder og tigger ved bordet. 

Er du er i tvivl om den rette mængde mad, så kan hundens levevis og velbefindende fortælle mere om dette. Du skal kunne mærke ribbenene under huden ved blød berøring, og der må ikke være et tykt lag fedt oven på ryg og bagdel.

Et par tommelfingerregler om forbrug af hundemad:

– Når det er koldt udenfor forbruger hunde mere energi, end når det er varmt, hvilket betyder, at hunde spiser mere om vinteren.
– Hormonaktivitet og graviditet påvirker også forbrug og appetit. 
– Hundens aktivitetsniveau bruger naturligvis også af energibehovet. En afslappet sofahund har brug for mindre mad end en aktiv og energisk hund.

Hvor lang tid holder pølserne, når de er uåbnede?

Vi opvarmer den friske hundemad, så den kan holde sig max 3 måneder uåbnet fra produktionsdatoen. Når du modtager produkterne vil de typisk kunne holde sig en ml. et par uger til til 1.5 måned.

Produkterne holder sig friske 3-4 dage, når de er åbnet og står på køl. De skal altid være på køl, da der hverken er kunstige konserveringsmidler, farve- eller smagsstoffer tilsat. Du kan derfor servere den friske hundemad med god samvittighed.

Kan man fryse MÆT ned

 Ja, du kan sagtens fryse den friske hundemad ned. Især deli’erne er gode til at fryse.

Hvis du vil stimulere din hund ift. fodring så kan du fx fylde en KONG med frisk hundemad og fryse den ned til maden er semi-hård, derved udfordrer du hunden på alle sanser og kundskaber. Læs mere om sjove måder at fodre på.

Forbrugerrådet TÆNK skriver, at færdigretter kan holde sig 1-3 måneder i fryseren, så vi anbefaler den samme periode for vores hundemad.

Hvorfor har jeres produkter kort holdbarhed?

Kort holdbarhed er netop eksempel på at vores mad er frisk og af høj kvalitet uden konserveringsmidler og derfor skal spises med det samme. Præcis som de lækre fødevarer du selv køber så skal vores hundemad også i hundens mave med det samme

Vores mad er komplette måltider og du kan give din hund ml 2,5-3% af dens kropsvægt afhængig af opskrift.

Hvem har udarbejdet/sammensat jeres måltider?

Vi har samarbejdet med hundeernæringseksperter fra Helsinki Universitet med speciale i Canine Nutrition (Msc. Animal Science). Læs mere om hvordan vi laver frisk hundemad her: https://maetpets.com/hvad-er-frisk-hundemad

Luk
Luk
Sign in
Luk
Kurvr (0)

Ingen varer i kurven. Ingen varer i kurven.Currency
Language