12% rabat og gratis levering

På din første hundemåltidskasse med koden INTRO12

Bestil

Sådan kommer du i gang med frisk hundemad

Frisk hundemad fra MÆT er det mest naturlige foder du kan give din hund. Det har aldrig været nemmere at give din hund mad lavet af sunde og friske råvarer uden risikoen for bakterier.

Man kan servere frisk hundemad for sin hund på mange måder; som fuldfoder eller som et sundt supplement. Ved fuldfodring skal man give sin hund den daglige anbefalede dosis, og hvis man bruger MÆT som supplement, kan det friske mad gives som en sund snack, en lækker treat eller sågar en godbid på gåturen.

Opskrifter af en hunde-diætist

Vores friske hundemad kan nydes af alle hunde. Det er lavet af en dygtig hundeernæringsekspert, som har udviklet opskrifterne ud fra, hvad en hunds daglige ernæringsbehov er. Det skal være nemt at fodre sin hund med frisk og sund hundemad. 

Frisk mad er bedst - også til hunde

  • Alle opskrifter indeholder friskt kød og sunde grøntsager fyldt med vitaminer, mineraler og fibre.
  • Der er ingen konserverings- eller tilsætningsstoffer i vores friske hundemad.
  • Optageligheden af MÆT’s komplette måltider er på hele 86%
  • Vandindholdet ligger på 56% og har derfor en naturlig væskebalance.
  • De friske måltider skal opbevares på køl, da maden er frisk.
  • Holdbarheden på frisk hundemad er 3 mdr uåbnet og 3-4 dage åbnet på køl
  • MÆT’s Risotto opskrift indeholder ris, som er særligt godt for maven
  • MÆT’s Deli opskrift indeholder 80% kød og er særligt god til de hunde, der har brug for mange proteiner og skal passe på vægten

Hvordan starter jeg med MÆT?

Der er ingen grund til bekymring eller forvirring. MÆT’s komplette måltider tager du direkte fra  køleskabet og serverer for din hund. Det er da nemt! Vores opskrifter indeholder friskt kød, grøntsager – og vores Risotto opskrift har ris tilsat til de hunde, der har brug for hjælp til at holde styr på maven eller til den aktive hvalp, der har brug for ekstra energi.

Start-instrukser for fuldfodring

Når du skal starte din hund med fuldfodring af MÆT’s friske og komplette måltider, så anbefaler vi ofte, at du starter stille og roligt ud med skiftet. Nogle hunde kan reagere voldsomt med dårlig mave, hvis man starter brat op, hvorimod andre hunde ikke mærker nogen forskel. Hvis man vil starte stille ud, så kan man nøjes med at give sin hund 10% af den anbefalede daglige dosis og kombinere det med 90% af dens normale foder.

Nogle hunde har brug for en uge eller to til gradvist at gå over til fuldfodring med MÆT, hvorimod andre kan gøre det på et par dage.

Hvor meget foder skal en hund have?

En voksen hund, der bliver fuldfodret med MÆT, skal have ca. 2,5-3% af sin kropsvægt i frisk hundemad dagligt. Hvis man giver sin hund vores Risotto opskrift er den anbefalede daglige dosis omkring 2,5%, og ved vores Deli opskrift 3% af hundens kropsvægt.

Alle hunde er dog forskellige og kan have forskellige behov afhængig af alder, aktivitetsniveau og stofskifte, så man skal som hundeejer være opmærksom på sin hunds helbred.

Hunderace

Hunde kan være meget forskellige og har derfor også forskellige behov, når det kommer til mad. En lille hunderace har for eksempel ikke behov for lige så meget mad som en stor hunderace. Man skal også huske på, at små hunde har et højere stofskifte end store hunde, så de har brug for flere kalorier pr. kg end større hunde.

Din hunds energiniveau

Man kan tage to forskellige hunderacer, som vejer det samme, og de kan have vidt forskellige madbehov på grund af deres energiniveau. Aktive hunde har altså brug for en diæt, der indeholder mere fedt end andre hunde. Derfor skal du som hundeejer være opmærksom på, hvilken race hund du har, dens energiniveau og dens livsstil.

Fodring af hvalpe og senior hunde

Hundehvalpe er meget aktive og forbrænder derfor også hurtigt de kalorier, de får i løbet af en dag. Derudover vokser hvalpe hurtigt og har brug for en afbalanceret kost rig på alt det væsentlige, som f.eks. proteiner, fedtstoffer og visse vitaminer og mineraler. Hvalpe skal have ekstra calcium og fosfor til deres voksende knogler. Det er derfor godt at supplere med A38 eller ymer. Du kan også købe decideret hvalpefoder som supplement.

Du kan læse mere om hvalpefodring her.

En voksen hund har naturligvis også brug for en varieret og afbalanceret diæt for at opnå et sundt og aktivt liv, hvorimod en senior hund, der ikke er lige så aktiv, har brug for mindre mad og et lavere fedtindtag for at holde vægten. 

Når hunde bliver ældre, er de mere tilbøjelige for visse sygdomme, ligesom os mennesker. Disse sygdomme kan f.eks. være nyresygdomme eller urinvejsinfektioner, og man skal som hundeejer være opmærksom på ændringer i sin hunds adfærd og kunnen. Vær opmærksom på at give et ekstra tilskud olier, fx omega3 til eventuelle led og pelsproblemer.

Skal jeg tilføje noget til MÆT-måltider?

MÆT er et fuldfoder til alle hunde uanset race, køn, alder eller aktivitetsniveau, men hvis du har en voksende hvalp, så husk at tilføje lidt ekstra calcium og fosfor i form af A38 eller ymer. Hvis du derimod har en seniorhund, så husk at være opmærksom på at give et ekstra tilskud olier til eventuelle led og pelsproblemer.

Kornfrit hundefoder - MÆT Chicken Deli

Hvad med min super kræsne hund?

Vi har i MÆT stor erfaring med kræsne hunde. De er kræsenpinde, lige indtil de prøver vores friske hundemad. Årsagen til dette må være, at vi bruger friske ingredienser og sunde råvarer, der dufter utrolig godt i hundenes næser og smager fantastisk, og madskålen bliver derfor tømt på rekordtid.

Du kan evt. udskyde måltidet inden du tilføjer MÆT for at sikre, at din hund er ekstra sulten og har god appetit, når den skal prøve frisk hundemad første gang.

Hvor mange gange skal en hund have mad?

Det anbefales, at man fodrer sin voksne hund 2 gange dagligt, morgen og aften. Årsagen til dette, er, at næringen fordeles mere ligeligt, og det er bedst for hundens fordøjelse at blive fodret to gange om dagen end én gang dagligt. 

 

hvor mange måltider skal en hund have?

Derudover skal du sørge for, at din hund bliver fodret på nogenlunde samme tidspunkt hver dag, da dette er med til at give din hund en sund fordøjelse. 

Prøv frisk hundemad

MÆT’s friske hundemad kan gives til alle hunde uanset race, køn, alder, aktivitetsniveau, selvom det som udgangspunkt blev lavet til den almindelige voksne hund. MÆT beskrives som et komplet fuldfoder måltid, men vi gør opmærksom på, at nogle hunde – afhængig af alder og tilstand – kan have brug for ekstra supplement i form af vitaminer, mineraler eller olier. 

Det har aldrig været nemmere at servere et komplet, friskt måltid til din hund!

Prøv vores friske hundemad
MÆT frisk hundemad varianter
Luk
Log ind
Luk
Kurv (0)

Ingen varer i kurven. Ingen varer i kurven.betalingsmiddel