mæt hvalpe

At være forberedt betyder, at du og din hvalp får mere tid til at lære hinanden at kende. Her er nogle af de ting, du har brug for for at få dit hus til at føles mere som et hjem for din nye ven. VI kalder det den ultimative “ny hvalp” checkliste.

Vandskål

Din hvalp har masser af energi, så vælg kun skåle, der ikke let vælter. Du skal også vaske dem dagligt, så sørg for at de er lette at rengøre. Da nogle hunde er allergiske over for plast, er to rustfrit stål skåle i en holder ideelle. Det kan være en god idé at købe mindre skåle i starten og opgradere til større, når din hvalp vokser. Dette forhindrer ham i at falde i hans vand, når han prøver at tage en drink.

Se vores udvalg af hundeskåle: vand og foderskåle

Hvalpemad

Din hvalps første år er afgørende for dens udvikling. I løbet af denne tid har din hvalp brug for særlig ernæring i god hvalpemad for at fremme stærke knogler og tænder, korrekt udvikling af kropssystemer og en tyk, skinnende pels.

På bestemte tidspunkter i løbet af denne vigtige periode med vækst og udvikling kan din hvalp muligvis kræve op til det dobbelte af den daglige mængde ernæring, der forbruges af voksne hunde. For eksempel, i en alder af mellem seks og otte uger, kræver den gennemsnitlige hvalp så meget som tre gange kaloribehovet pr. pund kropsvægt som den gennemsnitlige voksne hund.

Start din hvalp på rette spor med en 100% komplet og afbalanceret hvalpemad.

Læs mere om hvalpefodring

Prøv frisk hundemad, lavet af rigtigt kød og grøntsager fra nordiske gårde
albus cta | MÆT 😍 Fantastisk smag- og duftoplevelse for din hund
💚 Mildt tilberedt, ingen konserveringsmidler
🐾 Bidrager til god fordøjelse og flot pels

Halsbånd

Din hvalps halsbånd er vigtig, da den giver dig et sted at hænge sit ID-tag og fastgøre hans snor. Der findes en bred vifte af stilarter. Hvis du køber en halsbånd med et spænde eller snaplukning, skal du sørge for, at den er lavet af let nylon eller læder. Det kan dog tage et stykke tid for din hvalp at vænne sig til at bære den, så vær ikke modløs, hvis han er ubehagelig eller ridser på den, når du først tager den på.

Sørg for, at din hvalp til enhver tid har sin halsbånd og et ID-mærke. Han vokser også hurtigt, så sørg for at justere halsbåndnes størrelse regelmæssigt for at sikre, at den passer korrekt.

Grooming

For at sikre, at din hvalp altid ser så sød ud som den dag, du bragte ham hjem, skal du sørge for at købe plejeartikler, der passer godt til hans særlige pels.

Til korthårede racer skal du bruge en børste med naturlige børster, en gummikurry eller en håndvægt.

For langhårede racer vil du have en robust bredtænderkam i metal og måske en måttedeling.

Uanset hvad din hunds hårtype er, skal du dog købe en loppekam til ham og etablere en regelmæssig plejerutine så tidligt som muligt.

Legetøj

Din hvalp er bare en baby, så han får helt sikkert brug for et par legetøj. Hvalpe-sikkert legetøjs tyglegetøj er fantastisk til tænder og arbejde på overskydende energi.

Nylontygger og hårde gummikugler giver også sjovt og sikkert hundelegetøj. Som hovedregel er det dog sandsynligvis for lille, hvis et legetøj kan passe helt ind i en hunds mund, det er sandsynligvis for lille – vælg i stedet en, der ikke udgør en kvælningsfare. Og husk, et legetøj, der er i den rigtige størrelse nu, kan blive et problem, når din hvalp bliver større.

Nogle legetøj kan være farlige. Undgå at give din hund noget af det følgende for at holde spilletiden så sikker som muligt:

Legetøj lavet af blød gummi, pels, uld, svamp eller plastik, som han kunne kvæle eller sluge.

Alt med hårde, skarpe punkter eller vedhæftede filer (f.eks. Squeaker, der kan bryde af og sluges).

Gamle sko, sokker eller andet personligt tøj – de kan give ham indtryk af, at det også er okay at tygge på dine andre personlige ting.

Kugler med snor, garn, plastfolie, snoede bånd, plastikposer eller andre husholdningsartikler, der kan komme i hans hals.

Se vores udvalg af hundelegetøj. Nedenunder finder du særligt udvalgt legetøj til hvalpe

Hundeseng

Din hvalp har brug for et varmt og behageligt sted at sove. Kasser er perfekte, fordi de giver en “hule” til din hvalp at hænge ud i, når du ikke er hjemme.

Der findes to forskellige typer:

  • Bærbare plastkasser med håndtag
  • Trådkasser

Uanset hvilken type du vælger, skal kassen være stor nok til, at din hvalp er i stand til at rejse sig, vende sig og lægge sig komfortabelt. Det skal også have tilstrækkelig ventilation. Hvis det er en kasse i voksenstørrelse, skal du også købe skillevægge eller placere en papkasse bagpå for at gøre pladsen dejlig og hyggelig for din voksende hvalp.

Selv hvis du beslutter dig for at kasse din hvalp, skal han også have en separat soveværelse, når du er hjemme. Sørg for at købe en lille hvalpestørrelse, der får ham til at føle sig tryg og tæt.

Giv din hvalp et sikkert tyggelegetøj, mens han er kasse. Ingen mad eller vand skal efterlades indeni, fordi de måske får ham til at trænge sig af, og han har intet andet valg end at gøre det i sin kasse. Sørg også for at fjerne hvalpens krave, mens han er kasse, så den ikke udgør en kvælningsfare.

Kassens placering i dit hjem skal være let at rengøre og trækfri. Sørg for at placere den i eller i nærheden af ​​et regelmæssigt knudepunkt for familieaktiviteter, såsom alrummet eller køkkenet – du vil trods alt have din hvalp til at føle sig som en del af familien. Dit hjem er også din hvalpes hjem; prøv altid at få ham til at føle sig så behagelig som muligt.

Når du har valgt et sted til kassen, skal du gøre det til sit permanente opholdssted. For at introducere din hvalp til sit nye rum skal du placere en smule småfoder eller hvalpemad i kassen og derefter skubbe din hvalp forsigtigt ind, når du giver ham kommandoen ”kennel”. Luk derefter kasseens dør, vent på din hvalp være rolig, hvis han ikke allerede er, ros ham og lad ham komme ud. Gentag denne proces i lang tid, og sørg altid for at rose din hvalp hver gang han går ind i sin kasse.

Fra den dag, du bringer ham ind i dit hjem, skal din hvalp lure i kassen og sove der natten over.

Nøglen til vellykket crating er altid at bruge det på en positiv måde – aldrig som straf. Når du har for travlt med at overvåge din hvalp, eller når du skal være væk, skal du placere ham i kassen med det rigtige tyggelegetøj. Sørg altid for at give ham en mulighed for at fjerne, inden du kasser ham.

Hvis du ikke er i stand til at kasse din hvalp, anbefales det at bruge en træningspen.

Navneskilt

Tanken om en forsvundet hvalp vil medføre en bølge af bekymring hos enhver hundelsker. Tag ikke chancer med din hvalps sikkerhed – sørg for, at han har et ID-kode fastgjort til kraven. Den skal angive både hans navn og dit eget samt din adresse og telefonnummer.

Moderne alternativer til ID-koden, såsom mikrochips og tatoveringer, er også blevet mere og mere populære. Mikrochips, indsat af dyrlæger uden operation, er små kapsler, der indeholder unikke registreringsnumre. Disse numre er optaget i en database, der kan scannes på husdyrhytter, dyrlægerklinikker og humane samfund rundt om i verden. Chippen forbinder din hvalp med dig, uanset hvor han er.

Hvorfor bruge en mikrochip? Mange kæledyrsejere bruger i dag dem ud over ID-koder, hvis hvalpens krave forsvinder. Hvis du rejser med dit kæledyr eller for nylig er flyttet, kan mikrochippen være en smart og vigtig forholdsregel, hvis din hvalp kommer vild.

Uanset hvilken metode du bruger, skal du sørge for, at kontaktoplysningerne, der er knyttet til din hvalp, altid er opdaterede.

Skriv et svar

Luk
Log ind
Luk
Kurv (0)

Ingen varer i kurven. Ingen varer i kurven.Sprog