41 | MÆT

Når man snakker om hvalpefodring, dukker der mange spørgsmål op, såsom hvor meget mad skal en hvalp have og hvor ofte. Derfor har vi lavet denne fodringsvejledning.

hvor-meget-mad-skal-en-hvalp-have

Det bedste hvalpefoder er friskt

Hos MÆT mener vi, at det bedste hvalpefoder er lavet af friskt kød og grøntsager, som er blevet nænsomt tilberedt og indeholder masser af sunde vitaminer, proteiner, mineraler og fibre. Vi kalder det frisk hundemad.

  • Lavet af nordiske råvarer af høj kvalitet
  • Den lækreste smags- og dufteoplevelse til din hvalp
  • Et mindre forarbejdet og mere naturligt måltid

Når du serverer MÆT for din hundehvalp, så husk at supplere med et kosttilskud.

Prøv MÆT frisk hundemad →

Læs mere om hvalpefoder her

Kosttilskud hund hvalp

Frisk hundemad fra MÆT er et fuldfoder til alle hunde. Hvalpe har dog nogle særlige behov, når det gælder deres kost, og du bør derfor supplere med et kosttilskud.

I voksealderen har hvalpe brug for ekstra energi, protein, kalcium og fosfor. Kalcium og fosfor er vitale mineraler for din hvalps stofskifte og for knoglernes udvikling. 

Når du supplerer den friske hundemad med kosttilskud hund hvalp, kan du være sikker på, at din lille vaps får alt hvad den har brug for. Når hvalpen er fuldvoksen, kan du nøjes med at servere MÆT’s friske hundemad for den.

Hvornår kan min hvalp begynde at spise MÆT?

Før vi kommer ind på hvor meget og hvor ofte, er det vigtigt at slå fast, hvornår du kan begynde at servere MÆT’s friske hundemad for din hvalp.

Hvalpe bør holdes på modermælk i de tidlige 4 uger.

Fodring af hvalpe under 8 uger

Når det gælder fodring af hvalpe under 8 uger, kan du give dem MÆT Deli-måltider, fra de er 4 uger gamle. Disse måltider er bløde og er derfor nemme for hvalpene at tygge. Du kan vælge mellem Chicken Deli (kylling), Pork Deli (gris) og Beef Deli (okse).

Den voksende hvalp starter med at have brug for omkring dobbelt så mange kalorier pr. kilo kropsvægt som en voksen hund af samme race. Med stigning i alder og vægt reduceres mængden af mad. Hvalpe har brug for maksimal mad i den tidlige alder for korrekt vækst og knogleudvikling. Din hund har en ideel vægt, hvis du nemt kan mærke dens ribben. Taljen skal let kunne observeres bag ribbenene, når den ses ovenfra. Et abdominaltuck er tydeligt set fra siden. Tjek altid for mængden af protein, fedt, kulhydrater, vitaminer og mineraler på dyrefoderetiketter.

Hvalpefoder til hunde over 8 uger

Hvis din hvalp er 8 uger gammel eller ældre, kan den både spise MÆT Deli- eller MÆT Risotto-måltider. Risotto-varianterne fås med kylling, laks eller gris, og Deli-varianterne fås som sagt med kylling, gris eller okse.

hvor meget mad skal en hvalp have edited scaled | MÆT

Hvor meget foder skal en hvalp have?

Spørgsmålet “hvor meget foder skal en hvalp have?” har forskellige svar. Det afhænger nemlig af, hvad slags foder din hvalp får, da den anbefalede mængde varierer fra mærke til mærke.

Hvis din hvalp bliver fuldfodret med frisk hundemad fra MÆT, skal den have 5-8% af sin kropsvægt dagligt. Den præcise dosering er forskellig afhængig af størrelse og race, så det bedste er at prøve sig frem, holde øje med hvalpens vægt og løbende justere op eller ned i mængden af foder. Du kan også prøve at spørge dyrlægen til råds.

Du bør supplere MÆT med et kosttilskud til hvalpe.

Justér løbende fodermængden

Det er vigtigt at holde øje med, hvor hurtigt hvalpen vokser, og justere fodringen derefter. Vej derfor din hvalp jævnligt – hver 2. uge i voksealderen. Vægten bør forblive på eller lidt under vækstkurven. Hvalpens vækstrate skal helst være støt og ikke accelerere for meget. Hvis en hvalp vokser for hurtigt eller over vækstkurven, er der risiko for at udvikle knogleproblemer. Spørg altid din dyrlæge til råds, hvis du har nogle bekymringer.

Hvor tit skal jeg fodre min hundehvalp?

Hvalpe har et højt aktivitetsniveau, små maver og et mere sensitivt fordøjelsessystem end de fleste voksne hunde. Derfor er det en god idé, at du fodrer din hvalp ofte i starten.

Er din hvalp af en mindre race, skal den fodres ca. 3 gange om dagen, indtil den er omkring 4 måneder. En hvalp af en større race skal også fodres 3 gange dagligt, men indtil den er ca. 6 måneder gammel. Når de mindre racer er 4 måneder gamle, og de større racer er 6 måneder gamle, kan du gå over til at fodre hvalpen to gange om dagen. Tjek med din dyrlæge, hvis du er i tvivl.

hvor-meget-foder-skal-en-hvalp-have

Følg os på Instagram for madinspiration og søde hundehvalpe.

Hvalpefoder hvor længe?

Svaret på spørgsmålet “hvalpefoder hvor længe?” afhænger af, hvor længe din hund betragtes som værende en hvalp. Din hund skal ikke have hvalpefoder eller foder med hvalpetilskud, når den er blevet voksen. Dette skift afhænger af racens størrelse.

Små racer anses som voksne hunde, når de er omkring 9-12 måneder gamle. Store hunderacer er voksne, når de er omkring 12-18 måneder gamle, og gigantracerne (f.eks. grand danois) når de er omkring 18-24 måneder. Det er altid en god idé at tjekke med din dyrlæge, før du stopper med hvalpefoder / foder med tilskud.

MÆT Fodringsvejledning hvalp

Fodringsvejledning hvalp: Du kan servere MÆT frisk hundemad for din hvalp på mange forskellige måder. Det kan bruges som fuldfoder eller som supplement. Hvis du giver MÆT som fuldfoder til hvalpen, skal du huske at supplere med tilskud. Hvis du serverer MÆT som supplement til hvalpe-tørfoder, er der ikke behov for tilskud.

Mens nogle hvalpe har en fest ved “bare” at få serveret den friske hundemad i deres madskål og gå i krig med den, kan andre hvalpe have brug for mere stimulering ved fodringstid. Du kan med stor succes servere MÆT i en KONG eller på en LickiMat for at aktivere hvalpen under måltidet.

Læs mere om aktiv fodring med MÆT her.

Det rigtige hvalpefoder og overgangen til voksenfoder over tid

Når din hvalp overgår fra hvalpefoder til voksenfoder skal det ske gradvist for at undgå fordøjelsesproblemer. Begynd når din hvalp når omkring 80% af sin forventede voksen vægt, normalt mellem 9 og 12 måneder afhængig af racen.

Bland små mængder voksenfoder i hvalpefoderet over en periode på 7-10 dage. Det gradvise skift giver din hvalps fordøjelsessystem tid til at tilpasse sig det nye foder og reducerer risikoen for maveproblemer. Overvåg nøje din hvalps reaktion under overgangen. Hvis der opstår fordøjelsesproblemer eller uventede reaktioner, skal du kontakte din dyrlæge for vejledning.

Vælg det rette voksenfoder 

Voksne hunde har brug for en anden balance af næringsstoffer, så vælg et voksenfoder, der passer til din hunds størrelse, alder og aktivitetsniveau. Oprethold en sund kost og holde øje med din hunds vægt for at justere fodermængden efter behov.

Min hvalp vil ikke spise

Du er langt fra den eneste, der har søgt på “min hvalp vil ikke spise”. Hvalpes appetit kan nemlig svinge meget, men det er ganske normalt. Hvis din hvalp ikke vil spise sin mad, så prøv at lade maden stå i 15-20 minutter og fjern den derefter. Det er vigtigt, at du ikke putter ekstra lækkerier i madskålen for at lokke hvalpen til at spise. Dette vil bare skabe en vane hos hvalpen, så den forventer noget lækkert, hver gang den afviser maden.

Vi anbefaler ikke, at hvalpen har fri adgang til mad hele tiden. Det gør det svært for dig som hundeejer at holde styr på, hvor meget din hvalp får at spise i løbet af dagen og hvornår.

Husk på, at en hvalp ikke tager skade af at springe et enkelt måltid eller to over. Hvis du er i tvivl om din hvalps udvikling eller fødeindtagelse, er det dog altid en god idé at tage kontakt til din dyrlæge.

Den højeste optagelighed fås ved frisk hundemad

Frisk hundemad fra MÆT har en optagelighed på hele 86%. Dette er en langt større optagelighed end traditionelt hunde- og hvalpefoder. Det betyder, at størstedelen af de næringsrige ingredienser bliver fordøjet, optaget og omdannet til energi hos din hvalp.

Grundet den høje optagelighed af frisk hundemad, kan du som hundeejer opleve en positiv forandring i din hund på flere punkter:

  • Et jævnt energiniveau
  • Mindre afføring, som er mere ensartet afføring, fordi hunden optager størstedelen af sin mad
  • Mindre ildelugtende prutter
  • Skinnende pels
  • Sund hud

Start de sunde vaner tidligt med MÆT

Ved at introducere din hund til MÆT Frisk hundemad allerede som hvalp, slipper du for at skulle vænne den til et nyt foder, når den er fuldvoksen. Så kan din hund nyde godt af sund og frisk hundemad hele livet.

Prøv frisk hundemad, lavet af rigtigt kød og grøntsager fra nordiske gårde
albus cta | MÆT 😍 Fantastisk smag- og duftoplevelse for din hund
💚 Mildt tilberedt, ingen konserveringsmidler
🐾 Bidrager til god fordøjelse og flot pels

Ofte stillede spørgsmål om Hvalpefodring

Er det farligt hvis min hvalp ikke vil spise?

En hvalp tager ikke skade af at springe et eller to måltider over. Hvalpe har sarte maver, og har den ikke lyst til at spise, kan det være derfor. Forsøg ikke at gøre maden mere spændende med lækre sager, hvis hvalpen ikke vil spise. Det kan skabe en uvane hos din hvalp, hvor den forventer lækkerier, hver gang den ikke vil spise sin almindelige kost.

Hvor meget mad skal en hvalp have?

Mængden afhænger af, hvad slags foder du giver din hvalp. Hvis din hvalp får MÆT Frisk hundemad (som fuldfoder), skal du give den 5-8% af dens kropsvægt dagligt. Du bør også supplere med vores anbefalede kosttilskud.

Skriv et svar

Luk
Log ind
Luk
Kurv (0)

Ingen varer i kurven. Ingen varer i kurven.Sprog