41

Hvor meget mad skal en hvalp have?

Når man snakker om hvalpefodring, dukker der mange relaterede spørgsmål op, såsom hvor meget mad skal en hvalp have og hvor ofte. Derfor har vi lavet denne fodringsvejledning til din hvalp.

MÆT’s friske hundemad er et fuldfoder til alle hunde, ja. Men afhængig af alder og tilstand kan nogle hunde have brug for ekstra tilskud af mineraler eller vitaminer til vores måltider. Dette gælder f.eks. hundehvalpe og senior hunde.

hvor-meget-mad-skal-en-hvalp-have

Hvor meget foder skal en hvalp have?

Når det kommer til fodring af din hundehvalp, så er der nogle anbefalinger omkring, hvor meget og hvor ofte du bør fodre din hvalp, og disse grunder i hvalpes høje aktivitetsniveau og små maver. Hvalpe har nemlig små maver og et mere sensitivt fordøjelsessystem end de fleste voksne hunde, og derfor er det en rigtig god idé, at man fodrer sin hvalp ofte de første uger. 

En mindre race hvalp skal fodres ca. 3 gange om dagen, indtil den er ca. 4 måneder, hvorimod en lidt større race hvalp også skal fodres 3 gange dagligt, men indtil den er ca. 6 måneder gammel. Når de mindre racer hvalpe når 4 måneders alderen og de større racer hvalpe når 6 måneder, så kan man som hundeejer gå over til at fodre to gange om dagen.

Min hvalp vil ikke spise

Hvalpes appetit kan svinge meget, og det er ganske normalt. Hvis din hvalp ikke vil spise sin mad, så prøv at lade den stå i 15-20 min. og fjern herefter maden. Det vigtigste er ikke at putte ekstra lækre ting ned i maden for at lokke den til at spise, for det vil skabe en vane ved hvalpen, så den forventer dette hver gang, hvis den afviser maden i første omgang. Husk på, at en hvalp ikke tager skade af at springe et enkelt måltid eller to over.

Det anbefales ikke, at hvalpen har fri adgang til mad, da det gør det svært for dig som hundeejer at holde styr på, hvor meget din hvalp får at spise i løbet af dagen og hvornår.

Desuden er det vigtigt, at du som hundeejer løbende holder øje med din hvalps vægt, og hvordan den vokser for derefter at kunne justere foderet. Hvis du er i tvivl om din hvalps udvikling eller fødeindtagelse, er det altid en god idé at tage kontakt til din dyrlæge. 

Hvor længe er en hund hvalp?

Før vi kan anbefale den korrekte fodring af din hvalp, er det vigtigt at understrege, hvornår en hundehvalp ikke længere er en hvalp, men betragtes som værende en voksen hund. 

For små racer sker skiftet, når de er omkring 9-12 måneder, hvorimod for store racer er skiftet først, når de er omkring 12-18 måneder. For gigantracerne (grand danois f.eks.) sker skiftet først omkring 18-24 måneder. Det er altid en god idé at tjekke med sin dyrlæge, om han/hun synes, at det er en god idé at skifte væk fra hvalpefoder eller andet foder/mad med tilskud for at påbegynde rejsen på voksen hundemad.

hvor meget mad skal en hvalp have edited scaled

Frisk hundemad til din hvalp med sunde tilskud

MÆT med tilskud af kalcium og fosfor

Hvalpe har særlige behov, når det kommer til deres kost, fordi de i voksealderen har brug for ekstra energi, protein, kalcium og fosfor. Kalcium og fosfor er vitale mineraler for din hvalps stofskifte og for knoglernes udvikling. 

Kalcium findes i mejeriprodukter som mælk, syrnede mælkeprodukter og ost samt i grove grøntsager som broccoli og grønkål.  

sunde-tilskud-mæt
Eksempler på kilder til kalcium: æg, mælkeprodukter, såsom yoghurt og ost, nødder, fed fisk, grove, grønne grøntsager.

Fosfor findes i alle fødevarer, da dette mineral er bundet til protein. Fosfor findes i kød, mælk, kornprodukter og bælgfrugter, og er nødvendigt for din hvalp, da det giver knoglevævet styrke. Derudover har fosfor stor betydning for både muskelsammentrækning, størkning af blodet og blodtryk.

Når du serverer MÆT for din hundehvalp, så kan du tilsætte A38 som kalciumtilskud, og bruge æg som kilde til tilskuddet af fosfor. Dertil kan vi anbefale, at man giver sin hvalp vores Risotto opskrift med enten kylling eller svinekød, da denne opskrift indeholder protein, ris (glutenfrit kornprodukt = fosfor tilskud) og grøntsager. Læs mere her om vores Risotto opskrift.

MÆT’s opskrifter dækker over den rette mængde energi og protein for den almindelige voksne hunde, så det kan forekomme, at vi anbefaler en meget aktiv hvalp en lidt højere daglig dosis frisk hundemad tilsat diverse tilskud og ekstra protein. 

hvor-meget-mad-skal-min-hvalp-have
Eksempler på kilder til fosfor; kød, mælk, kornprodukter og bælgfrugter.

Det skal du vide om Sunde tilskud

Det er ikke helt ligegyldigt, hvor meget tilskud hvalpen får af hvert mineral, fordi et potentielt overskud af et mineral kan nedsætte optagelsen af et andet.

For at være helt sikker på den korrekte mængde mineral, anbefaler vi altid, at du tager kontakt til din dyrlæge. Dyrlægens anbefalede dosis af tilskud kan derefter tilføjes til den friske hundemad fra MÆT, så du dækker alle de behov din hvalp har.

Når din hundehvalp er fuldvoksen og ikke længere har brug for ekstra tilskud, kan du nøjes med at servere MÆT’s friske måltider, men det er altid en god idé at holde øje med, om ens hund har særlige behov, som kan tilføjes til dens friske hundemad ved servering. Måske har din hund brug for et ekstra skud protein i form af æg eller ekstra grønne grøntsager. 

MÆTS Fodringsvejledning hvalp

Fordi hvalpe kan være meget forskellige, kan måden hvorpå man serverer MÆT for sin hvalp også være forskellig fra husholdning til husholdning og race til race.

Nogle hvalpe har en fest ved “bare” at få serveret deres friske hundemad i deres madskål og gå i krig med den, hvorimod andre hvalpe kan have brug for mere stimulering og aktivering ved deres måltider.

Man kan med stor succes servere MÆT i både en KONG og på en LickiMat for at stimulere hvalpen ved måltiderne.

Skaermbillede 2021 01 13 kl. 15.07.06
Her er MÆT skåret ud i skiver og bliver givet som et sundt supplement til tørfoder og med både et råt æg med skal, olier og pulver.

Den højeste optagelighed fås ved frisk hundemad

Frisk hundemad fra MÆT har en optagelighed på hele 86%. Dette betyder, at størstedelen af de nærende ingredienser bliver fordøjet, optaget og omdannet til energi hos din hvalp.

Grundet den høje optagelighed af frisk hundemad, vil man som hundeejer opleve en forandring på sin hund i form af flere ting:

  • Et jævnt energiniveau
  • Mindre og mere ensartet afføring, fordi hunden optager størstedelen af sin mad
  • Mindre ildelugtende prutter
  • Bedre ånde
  • Skinnende pels
  • Mindre fyldte analkirtler; vi har hunde, som førhen har været plaget af fyldte analkirtler, der skulle tømmes månedligt af drylægen. Dette vil forekomme mindre, fordi hunden optager 86% af sin mad, og dermed har mindre afføring at skulle af med.
  • Nogle kunder der har muskelhunde ser en forskel i at deres hunde ser mere markerede ud og mindre kvabsede efter at have skiftet til MÆT.
hvor-meget-foder-skal-en-hvalp-have

Følg os på Instagram for madinspiration og søde hundehvalpe.

Ofte stillede spørgsmål – hvalpefodring

Hvor Meget mad skal en hvalp have?

Det afhænger blandt andet af din hunds race, men en tommelfingerregel er, at små racer skal fodres tre gange dagligt de første fire måneder, og større racer skal fodres tre gange dagligt de første seks måneder. Når hvalpene bliver hhv. fire og seks måneder skal de fodres to gange dagligt.

Læs mere i vores artikel om hvalpefodring

Er det farligt hvis min hvalp ikke vil spise?

En hvalp tager ikke skade af at springe et eller to måltider over. Hvalpe har sarte maver, og har den ikke lyst til at spise, kan det være derfor. Forsøg ikke at lokke din mad med lækre sager, hvis den ikke vil spise. Det kan skabe en uvane hos din hvalp, så den tror, at den kan få lækre sager, hver gang den ikke vil spise sin almindelige kost.

Du kan finde flere gode råd i vores artikel om hvalpefodring

Kan jeg give allergivenligt hundefoder til min hvalp?

Ja, det kan du. Allergivenligt hundefoder kan gives til hunde i alle aldre og racer. Med allergivenligt hundefoder kan du forebygge nogle af de allergier, som hunde kan have. Heriblandt glutenallergi. Allergivenligt hundefoder kan også mindske allergisymptomer ved miljøallergier – såsom græs- og pollenallergi.

Læs mere i vores artikel om allergivenligt hundefoder
Find MÆTs allergivenlige hundefoder her

Skriv et svar

Close
Sign in
Close
Cart (0)

Ingen varer i kurven. Ingen varer i kurven.