12% rabat og gratis levering

På din første hundemåltidskasse med koden INTRO12

Bestil

Når man snakker om hvalpefodring, dukker der mange spørgsmål op, såsom hvor meget mad skal en hvalp have og hvor ofte. Derfor har vi lavet denne fodringsvejledning.

MÆT’s friske hundemad er et fuldfoder til alle hunde. Men afhængig af alder og tilstand kan nogle hunde have brug for ekstra tilskud af mineraler eller vitaminer til vores måltider. Dette gælder f.eks. hundehvalpe.

hvor-meget-mad-skal-en-hvalp-have

Hvornår kan min hvalp begynde at spise MÆT?

Før vi kommer ind på hvor meget og hvor ofte, er det vigtigt at slå fast, hvornår du kan begynde at servere MÆT’s friske hundemad for din hvalp.

Fra 4-ugers alderen kan hvalpe spise de bløde MÆT Deli-måltider, som er nemme at tygge for deres små tænder. Hvalpe på 8 uger og op har endnu flere valgmuligheder, da de både kan spise MÆT Deli- og Risotto-måltider.

Hvor meget foder skal en hvalp have?

Spørgsmålet “hvor meget foder skal en hvalp have?” har forskellige svar. Det afhænger nemlig af, hvad slags foder din hvalp får, da den anbefalede mængde kan variere fra mærke til mærke.

Får din hvalp frisk hundemad fra MÆT, skal den have 5-8% af sin kropsvægt. Du bør supplere med tilskud af fosfor og kalcium, så hvalpen får alt, hvad den har brug for – læs mere om det længere nede i denne artikel.

Spørg gerne din dyrlæge til råds om den helt præcise dosering. Husk også at holde øje med hvalpens vægt og hvordan den vokser, så du kan justere mængden af foder løbende.

Hvor tit skal jeg fodre min hundehvalp?

Hvalpe har et højt aktivitetsniveau, små maver og et mere sensitivt fordøjelsessystem end de fleste voksne hunde. Derfor er det en god idé, at du fodrer din hvalp ofte i starten.

Er din hvalp af en mindre race, skal den fodres ca. 3 gange om dagen, indtil den er ca. 4 måneder. En hvalp af en lidt større race skal fodres 3 gange dagligt, men indtil den er ca. 6 måneder gammel. Når de mindre racer når 4 måneders alderen, og de større racer når 6 måneder, kan man som hundeejer gå over til at fodre to gange om dagen.

Frisk hundemad til din hvalp med sunde tilskud

MÆT med tilskud af kalcium og fosfor

Hvalpe har særlige behov, når det kommer til deres kost, fordi de i voksealderen har brug for ekstra energi, protein, kalcium og fosfor. Kalcium og fosfor er vitale mineraler for din hvalps stofskifte og for knoglernes udvikling.

Kalcium findes i mejeriprodukter som mælk, syrnede mælkeprodukter og ost samt i grove grøntsager som broccoli og grønkål.

Fosfor findes i alle fødevarer, da dette mineral er bundet til protein. Fosfor findes i kød, mælk, kornprodukter og bælgfrugter, og er nødvendigt for din hvalp, da det giver knoglevævet styrke. Derudover har fosfor stor betydning for både muskelsammentrækning, størkning af blodet og blodtryk.

Når du serverer MÆT for din hundehvalp, kan du tilsætte A38 som kalciumtilskud og bruge æg som fosfor-tilskud.

Mængden af tilskud

Det er ikke helt ligegyldigt, hvor meget tilskud hvalpen får af hvert mineral, fordi et potentielt overskud af et mineral kan nedsætte optagelsen af et andet.

For at være helt sikker på den korrekte mængde mineral, anbefaler vi altid, at du tager kontakt til din dyrlæge. Dyrlægens anbefalede dosis af tilskud kan derefter tilføjes til den friske hundemad fra MÆT, så du dækker alle din hvalps behov.

Når din hundehvalp er fuldvoksen og ikke længere har brug for ekstra tilskud, kan du nøjes med at servere MÆT’s friske måltider, men det er altid en god idé at holde øje med, om ens hund har særlige behov, som kan tilføjes til dens friske hundemad ved servering. Måske har din hund brug for et ekstra skud protein i form af æg eller ekstra grønne grøntsager.

hvor-meget-foder-skal-en-hvalp-have

Følg os på Instagram for madinspiration og søde hundehvalpe.

MÆTS Fodringsvejledning hvalp

Du kan servere MÆT frisk hundemad for din hvalp på mange forskellige måder. Det kan bruges som fuldfoder eller som supplement. Hvis du giver MÆT som fuldfoder til hvalpen, skal du huske at supplere med tilskud af kalcium og fosfor – dette kan være i form af A38 (kalcium) og æg (fosfor). Hvis du serverer MÆT sammen med hvalpe-tørfoder, er der ikke behov for tilskud.

Mens nogle hvalpe har en fest ved “bare” at få serveret den friske hundemad i deres madskål og gå i krig med den, kan andre hvalpe have brug for mere stimulering ved fodringstid. Du kan med stor succes servere MÆT i en KONG eller på en LickiMat for at aktivere hvalpen under måltidet.

Læs mere om aktiv fodring med MÆT her.

Min hvalp vil ikke spise

Du er langt fra den eneste, der har søgt på “min hvalp vil ikke spise”. Hvalpes appetit kan nemlig svinge meget, men det er ganske normalt. Hvis din hvalp ikke vil spise sin mad, så prøv at lade maden stå i 15-20 minutter og fjern den derefter. Det er vigtigt, at du ikke putter ekstra lækkerier i madskålen for at lokke hvalpen til at spise. Dette vil bare skabe en vane hos hvalpen, så den forventer noget lækkert, hver gang den afviser maden.

Vi anbefaler ikke, at hvalpen har fri adgang til mad hele tiden. Det gør det svært for dig som hundeejer at holde styr på, hvor meget din hvalp får at spise i løbet af dagen og hvornår.

Husk på, at en hvalp ikke tager skade af at springe et enkelt måltid eller to over. Hvis du er i tvivl om din hvalps udvikling eller fødeindtagelse, er det dog altid en god idé at tage kontakt til din dyrlæge.

Hvornår er min hundehvalp ikke længere hvalp?

For at vi kan anbefale den korrekte fodring af din hvalp, er det vigtigt at understrege, hvornår en hundehvalp ikke længere er en hvalp, men betragtes som værende en voksen hund.

For små racer sker skiftet, når de er omkring 9-12 måneder, hvorimod skiftet for store racer først sker, når de er omkring 12-18 måneder. For gigantracerne (grand danois f.eks.) sker skiftet omkring 18-24 måneder. Det er altid en god idé at tjekke med din dyrlæge, før du skifter fra hvalpefoder eller foder med tilskud og påbegynder rejsen mod voksen hundemad.

Den højeste optagelighed fås ved frisk hundemad

Frisk hundemad fra MÆT har en optagelighed på hele 86%. Det betyder, at størstedelen af de nærende ingredienser bliver fordøjet, optaget og omdannet til energi hos din hvalp.

Grundet den høje optagelighed af frisk hundemad, vil du som hundeejer opleve en positiv forandring i din hund på flere punkter:

  • Et jævnt energiniveau
  • Mindre og mere ensartet afføring, fordi hunden optager størstedelen af sin mad
  • Mindre ildelugtende prutter
  • Bedre ånde
  • Skinnende pels
  • Mindre fyldte analkirtler – vi har hunde, som førhen har været plaget af fyldte analkirtler, der skulle tømmes månedligt af dyrlægen. Dette vil forekomme mindre, fordi hunden optager 86% af sin mad og dermed har mindre afføring at skulle af med.
  • Nogle ejere af muskelhunde oplever, at deres hunde ser mere markerede ud og mindre kvabsede efter at have skiftet til MÆT.

Start de sunde vaner tidligt

Ved at introducere din hund til vores friske hundemad allerede som hvalp, slipper du for at skulle vænne den til et nyt foder, når den er fuldvoksen. Så kan din hund nyde godt af sund og frisk hundemad fra MÆT hele livet.

Prøv frisk hundemad, lavet af rigtigt kød og grøntsager fra nordiske gårde
😍 Fantastisk smag- og duftoplevelse for din hund
💚 Mildt tilberedt, ingen konserveringsmidler
🐾 Bidrager til god fordøjelse og flot pels

 

Ofte stillede spørgsmål – Hvalpefodring 

Hvor meget mad skal en hvalp have?

Mængden afhænger af, hvad slags foder du giver din hvalp. Hvis din hvalp får MÆT frisk hundemad, skal du give den 5-8% af dens kropsvægt. Du bør også supplere med fosfor- og kalciumtilskud.

Er det farligt hvis min hvalp ikke vil spise?

En hvalp tager ikke skade af at springe et eller to måltider over. Hvalpe har sarte maver, og har den ikke lyst til at spise, kan det være derfor. Forsøg ikke at gøre maden mere spændende med lækre sager, hvis hvalpen ikke vil spise. Det kan skabe en uvane hos din hvalp, hvor den forventer lækkerier, hver gang den ikke vil spise sin almindelige kost.

Kan jeg give allergivenligt hundefoder til min hvalp?

Ja, det kan du. Allergivenligt hundefoder kan gives til hunde i alle aldre og racer. Med allergivenligt hundefoder kan du forebygge nogle af de allergier, som hunde kan have. Heriblandt glutenallergi. Allergivenligt hundefoder kan også mindske allergisymptomer ved miljøallergier – såsom græs- og pollenallergi.

Læs mere i vores artikel om allergivenligt hundefoder
Find MÆTs allergivenlige hundefoder her

 

Skriv et svar

Luk
Log ind
Luk
Kurv (0)

Ingen varer i kurven. Ingen varer i kurven.betalingsmiddel
Sprog