hunde med foelsom mave eller mave problemer scaled

De 5 mest almindelige mave- og fordøjelsesproblemer hos hunde, og hvordan man løser dem

Din hunds symptomer på fordøjelses eller maveproblemer er ikke rare. “Min hund kaster op og har tynd mave“, er et problem de fleste hundeejer har haft. Vi vil diskutere de mest almindelige maveproblemer hos hunde og give dig de oplysninger, du har brug for at vide for at give et sundt og sikkert liv til din hund

Selv i hundens ellers meget robuste fordøjelsessystem kan der opstå problemer. Forkert, for meget mad eller stress er alt sammen noget, der kan give fordøjelsesproblemer. Som dig skal din hund også spise en nærende og afbalanceret diæt. Med andre ord, en afbalanceret diæt med den rigtige kombination af protein, komplekse kulhydrater, mineraler og vitaminer gør hundens immunsystem robust, giver en fuld af glanscoat og andre sundhedsmæssige fordele. Med den rigtige diæt vil vores hunde nyde et mere robust immunsystem, en skinnende pels, mere energi og en lang række andre vigtige sundhedsmæssige fordele.

Det virker simpelt, men ernæring kan være et komplekst emne. Desværre betyder det, at mange velmenende ejere ikke er klar over, at de ernæringsvalg, de har foretaget for disse hunde, er grunden til, at deres hund udviser regelmæssige maveproblemer, herunder symptomer som kvalme, opkastning, diarré eller andre mere presserende bekymringer.

Hvordan ved du, om din hund har fordøjelsesproblemer?

Fordøjelsesproblemer hos hunde kan let ses, hvis du er opmærksom på, hvad du skal se efter. Symptomer som oppustethed, opkastning og diarré indikerer en mavebesvær og er let synlige. For det meste forsvinder disse symptomer uden nogen medicinsk hjælp på grund af deres flygtige karakter; men hvis de gentages regelmæssigt, er det vigtigt at kontakte en dyrlæge, der hjælper dig med at identificere årsagen til problemet. Det er sværere at genkende andre symptomer, såsom ubehag i maven og forstoppelse. Hvis din hund vælter eller piver, når du gnider deres mave, kan det være på grund af ubehag i maven. I så fald vil du ringe til din dyrlæge.

Hvor lang tid varer en hunds forstyrrede mave?

Varigheden af ​​fordøjelsesproblemerne hos hunde afhænger udelukkende af årsagens sværhedsgrad. Fordøjelsesproblemerne opløses for det meste inden for en dag eller to i tilfælde af et mindre alvorligt problem; men hvis problemet er alvorligt, varer symptomerne længere. I sådanne tilfælde anbefaler vi, at du snarest muligt konsulterer en dyrlæge for at få den passende behandling, efter at symptomer begynder at dukke op.

Typiske årsager til fordøjelsesproblemer hos hunde

Hunde, der er utroligt robuste, kan lide af maveproblemer ved at spise selv en lille mængde mad, ellers sikkert for mennesker som druer, hvidløg og chokolade! Selvfølgelig. Disse menneskelige fødevarer kan forstyrre fordøjelsessystemet og immunforsvaret hos hunde. Mange mennesker er uvidende om, at kun et par grøntsager er sikre for hunde! Nogle almindelige årsager til maveforstyrrelser, som du bør være opmærksom på som kæledyrsejer er:

 • Orme         
 • Parasitter         
 • Bakterier         
 • Virus         
 • En pludselig ændring i diæt         
 • Øget græsforbrug hos hunden         
 • At spise chokolade (livstruende)         
 • Oppustethed (det er en livstruende tilstand, der kræver øjeblikkelig behandling)         

Her er de 5 mest almindelige fordøjelsessymptomer hos hunde

# 1 Min hund kaster op

En hund kaster op engang imellem, og årsagen kan gå uidentificeret. Men du skal holde styr på opkastning frekvens, farve og konsistens til at afgøre, om problemet er alvorligt. Hvis opkastningen starter efter at have spist græs, er det ikke en nødsituation, som vi vil undersøge senere i artiklen. Men hvis opkast opstår efter at have spist chokolade, så er det bestemt en nødsituation. Opkast kan også indikere noget mere alvorligt. Hvis ens hund kaster op en gang, er det fint, men hvis opkastningen fortsætter med nedenstående symptomer, er der sandsynligvis en mere alvorlig lidelse i gang:

 • En stor mængde opkast         
 • Gentagen opkastning         
 • Diarré         
 • Blod ved opkastning         
 • Krampeanfald         

Gentagen udeladelse kan forekomme på grund af leversvigt eller hedeslag. Søg veterinær opmærksomhed, hvis ting ser ud til at være ude af kontrol

hund kaster op og spiser det igen

En af grundene til at din hund kaster op og spiser det igen kan være fordi den er pinlig over at have kastet op indenfor. Du har lært din hund at være renlig indenfor og derfor vil den please dig gøre rent efter sig selv.

# 2 min hund har tynd mave

Hvis din hund virker veloplagt og frisk på trods af enkelte opkastninger og lidt tynd afføring så behøver du ikke være bekymret. Hunde kan tit få dårlig mave, og diarré kan ses som udtryk for, at kroppen gerne vil udskille generende elementer. Kombinationen af dårlige mave og opkastning kan ske samtidigt da mavesækken og tarmen er et samlet system og derfor reagerer samtidig. Det er helt normalt.

Min hund vil ikke spise

Det kan ske at din hund ikke vil spise og har mistet lysten til mad. Det skal man respektere da hundens mavesystem er ude af balance og har brug for ro. Du kan du med fordel give din hund godbidder med mælkesyrebakterier, men undlad at give surmælksprodukter, da disse også indeholder mælkesukker (lactose) og dette kan medfører diarré hos mange hunde.

Skånekost

Når hunden begynder at vise interesse for mad så kan du begynde at tilbyde hunden skånekost. Du kan enten købe vores risottoblandinger med kylling eller gris og sunde, fibrerige grøntsager, eller du kan selv lave kostplan af kogt fisk eller kylling og kogte ris (risene skal være helt udkogte). Du skal tilbyde hunden mange, men små måltider.

Har min hund diarré?

Diarrohea kan have mange mulige årsager, men ofte er det et tegn på fordøjelsesforstyrrelse hos din hund. Ved at observere fire C’er i hundepinden kan du nå den ultimative årsag til problemet. Disse fire C under normale forhold er:

 • COLOUR (Farve): afføringen farve skal være en rig brun         
 • CONTENT (Indhold): Indholdet bør ser godt fordøjet og helt behandlet. Nogle gange kan grøntsager vises, hvilket er helt normalt, men hvis du ser strenglignende hvidt materiale, kan det være en orm.         
 • CONSISTENCY (konsistens): den må ikke være for hård eller for blød, men kun fast nok til at være intakt ved berøring         
 • COATING (Overflade): der skal ikke være nogen slimlignende belægning på afføringen.         

Hvis du ser nogen afvigelse fra ovenstående, kan du mistanke om fordøjelsesproblemer hos dit kæledyr. Når en løs, flydende afføring ses, er det diarré. Denne tilstand kan skyldes pludselig ændring i kosten, allergier, madintolerance, parasitter, stress, bakteriel eller viral eller indtagelse af det fremmede legeme.

Hvad kan jeg gøre, hvis min hund har diarré?

Først og fremmest skal du identificere den bagvedliggende årsag. Hvis det er en nødsituation, skal du konsultere en dyrlæge, men hvis du ser et problem efter en pludselig ændring i hundediet eller på grund af allergi, skal du være mere opmærksom på diætløsningerne. Giv din hund en velafbalanceret kedelig diæt, adgang til frisk, rent vand og daglig træning.

hund skånekost prøv MÆT risotto
MÆT Risottoopskrifter er perfekte som skånekost

Du kan tilføje vores lækre, nærende, afbalancerede kyllingerisotto til din hunds måltid. Det er en nem og simpel løsning på dine hundes tarmproblemer. Risotto med kylling er en blanding af ris, søde ærter, gulerødder og æg, der giver proteiner, vitaminer og fibre. Den er velfungerende! Og velsmagende for din hund.

# 3 Min hund har luft i maven

Luften i maven er kendt som oppustethed. Den mulige årsag til, at en hund oppustes, er for meget. Nogle hunde kan ikke stoppe med at spise, når de ser mad foran dem. Hvis du lægger fire skåle frokost foran din hund, bliver hunden slet ikke overrasket og fortsætter med at spise op til brudpunktet ..! Med overspisning er det øjeblikkelige tegn på, at en hund viser, en oppustet, hård mave. Overspisning bliver hurtigt oppustet, hvilket er en livstruende sygdom. Gassen opbygges i maven, når en hund spiser for hurtigt og for meget. Denne gas kan ikke frigives; i stedet fanges den i maven og vrider maven til en knude. Hvis denne rotation bliver for meget, vil det føre til hundens død.

Hvis du har mistanke om tegn på oppustethed hos din hund, skal du lade alle dine opgaver og skynde dig til dyrlægen for behandling.

Hvordan fikser man oppustethed?

For at forhindre oppustethed i din lodne ven skal du have kontrol over hans diæt. Sørg for, at din hund ikke overskrider grænsen for et måltid. Dette kan opnås ved at bruge nogle tricks, som f.eks. At bruge en akavet formet skål til at servere maden, det vil gøre det vanskeligt for hunden at nå maden, hvilket i sidste ende medfører mindre madindtag og mere tid til at spise hver bid og sluge. Et andet tip til at reducere sådanne problemer er at tilbyde små måltider hele dagen, hvis du er bange for, at din hund vil spise for meget.

Min hund prutter og de stinker !

De stinkende ildelugtende prutter, som din hund gør, skyldes dens følsomme mave og en pludselig ændret diæt. En pludselig ændring til et nyt brand kan give dig problemer med at møde dage og uger med hundefarver. For at undgå farting på grund af diætændring skal du langsomt overføre din hvalp til en ny mad. Denne langsomme overgang vil akklimatisere dine unges fordøjelsessystem til ny mad og forhindre gas og diarré. En anden grund til farting er den type mad, du tilbyder dit kæledyr. Nogle fødevarer som blomkål, rosenkål og broccoli, selvom de er sunde og sikre for hunde som godbidder, kan forårsage store mængder ildelugtende farts. At give antacida efter veterinæranbefaling kan reducere farts. Probiotiske pulvere kan også hjælpe.

# 4 Har min hund forstoppelse?

Forstoppelse er det mest almindelige fordøjelsesproblem hos hunde og skyldes manglende bevægelse af tarmene. Har min hund forstoppelse? De typiske tegn er: anstrengelse, når hunden prøver at slippe afføring, og hårde, tørre afføringer.

Din hunds forstoppelse kan skyldes flere årsager såsom dehydrering, mangel på motion, kost med lavt fiberindtag og indtagelse af ufordøjelige materialer som fremmedlegemer og knogler. Der er mange andre mulige årsager som traumer i bækkenområdet, neurologisk lidelse, byld i analsækkene eller forstørrelse af prostata.

Hvad skal jeg gøre, hvis min hund har forstoppelse?

Det afhænger af årsagen, og din dyrlæge kan anbefale en mulig løsning afhængigt af årsagen, der kan være:

 • Brug af afføringsmidler til blødgøring af afføring         
 • Brug af medicin til at øge sammentrækningen i tarmene         
 • En kost med højt fiberindhold         
 • Forøgelse af træning         
 • Tilføjelse af fiber til hundens kost eller brug af en velafbalanceret kyllingrisotto med fibre, vitaminer og proteiner alt i én for at forhindre problemet.

# 5 hund stress symptomer: Inflammatorisk tarmsygdom

Stress og angst hos din hunde kan være en medvirkende faktor til at forstyrre tarmens sundhed. Når dit kæledyr er ængstelig, tror han måske, at faren altid er rundt om hjørnet. Der er frygtproblemer hos ængstelige hunde, som til sidst forårsager fordøjelsesforstyrrelser. Når en hund er ængstelig, frigives hormoner for at forberede kroppen til flyvning og kamp. Blodgennemstrømningen stiger til hjernen og falder i mindre væsentlige væv i kroppen, inklusive maven.

I sidste ende bliver maven eller tarmvævet berøvet ilt og essentielle næringsstoffer og udvikler således lidelser som inflammatorisk tarmsygdom (IBD).

BONUS: hund kaster op og spiser græs

Mange hunde spiser græs; Derfor stilles de fleste dyrlæger ofte dette spørgsmål. Teknisk, hvis en hund spiser nogle mærkelige ting som græs, er det kendt som pica. Dette kan skyldes mangel på nogle næringsstoffer, vitaminer og mineraler i deres kost. Men for hunde, der har en velafbalanceret, meget nærende diæt, hvorfor spiser de græs?

Det kan skyldes kedsomhed eller stress. Nogle dyrlæger mener, at hundene spiser græs, når de ønsker at få opmærksomhed fra deres ejer. En anden mulig årsag er deres instinkt, da hunde kommer fra deres vilde forfædre, som normalt spiste hvad der blev fundet, inklusive andre dyrs maveindhold. At spise græs kan forstyrre hundens mave, og han begynder at smide op. Men hunde begynder ikke altid at kaste op efter at have spist græs . Nogle mennesker tror, ​​at opkastet efter at have spist græs er forbundet på grund af den mærkelige tekstur af græs. Der er ingen garanti for årsagen.

Hvis du ser din hund løbende opkast efter at have spist græs, skal du besøge dyrlægen. Hvis hunden kontinuerligt spiser mærkelige ting, skal du betragte det som pica og begynde at behandle dit kæledyrs mangler. Hvis pica efterlades ubehandlet, kan det forårsage fordøjelsesproblemer. At give din hund en fiberrig diæt kan være løsningen.

Hvad er den bedste hundemad til følsomme mave?

Hvis din hund har nogen form for madfølsomhed, kan det være meget gavnligt at holde sig til en kost af kylling og ris. MÆTs risottoopskrifter med kylling og svinekødsrisotto er et glimrende valg for hunde med madfølsomhed og kan også bruges som skånekost.

bowls

Comments (1)

Skriv et svar

Close

Sign in

Close

Cart (0)

Cart is empty No products in the cart.

MÆT

hundemad af de bedste råvarer, leveret direkte til din dør