Fransk Bulldog

Franske bulldogs er en af de mest populære hunderacer i verden. De er kendt for deres venlige og kærlige personligheder, såvel som deres yndige udseende. Hvis du overvejer at anskaffe dig en fransk bulldog, er der et par ting, du bør vide.

En Fransk Bulldog er hundenes svar på Lady Gaga. Det er derfor, du vil se mange berømtheder have dem som kæledyr, inklusive Lady Gaga. Ha! Ironien.

Ting du skal overveje før du anskaffer dig en Fransk Bulldog

For det første kræver franske bulldogs meget opmærksomhed. De elsker at være omkring mennesker, så hvis du leder efter en ledsager, er dette den perfekte race for dig. De har brug for regelmæssig motion, legetid og masser af kærlighed.

For det andet er franske bulldogs tilbøjelige til visse sundhedsproblemer, så det er vigtigt at få din hvalp fra en velrenommeret opdrætter. Sørg for at spørge opdrætteren om forældrenes helbredshistorie, og se efter eventuelle tegn på genetiske defekter.

For det tredje skal franske bulldogs plejes regelmæssigt. De har en dobbelt pels, hvilket betyder, at de skal børstes og bades mindst en gang om ugen. Derudover skal deres negle klippes, og deres ører skal kontrolleres for tegn på infektion.

Endelig er franske bulldogs gode familiekæledyr. De er loyale og kærlige, og de kommer godt ud af det med børn og andre kæledyr. De er også intelligente og nemme at træne, så de kan læres grundlæggende kommandoer og tricks.

Hvis du leder efter en loyal og kærlig følgesvend, kan en fransk bulldog være den perfekte pasform for dig. Med den rette pleje og opmærksomhed kan de være et godt supplement til din familie.

Historien om de franske bulldogs

Vidste du, at de franske bulldogs ikke er franske? Ironisk, ikke? De er ikke fra Frankrig, men England! Ja, du hørte det rigtigt. De originale “Frenchies” blev opdraget i Nottingham i 1800-tallet af blondeproducenter, der forsøgte at udvikle en lille udgave af den engelske bulldog, nogle gange kendt som en “legetøjs”-bulldog.

På grund af den industrielle revolution blev disse kniplingsmagere tvunget ud af arbejde. Så de migrerede til Frankrig på jagt efter arbejde, og sammen med dem bragte de en række forskellige hjørnetænder, inklusive en lille bulldog. Miniature bulldogs blev meget populære blandt franskmændene, og der blev etableret nye importlinjer mellem England og normannerne for miniature bulldogs.

Bulldogs med fremtrædende ører var populære blandt franske blondearbejdere, og Bouledogue Français blev født. Prostituerede, madame og den sociale elite adopterede hundene som et modeikon for det parisiske liv. Enhver socialites skød var nødvendig for at inkludere ledsageren Bouledogue Français.

Bouledogue Français blev genindført til England i 1893. Engelske opdrættere kunne ikke lide den nye race, da den ikke opfyldte kravene til den engelske bulldog. Desuden var engelske og Bouledogue Français-opdrættere bekymrede for, at deres hunde kunne blive krydset til ulempe for hinanden.

Deres bekymringer blev dog bragt til ro, da Bouledogue Français fans i stedet for at assimilere deres hvalpe i Bulldog mainstream grundlagde deres kennelorganisation og iscenesatte deres første show i 1902. På grund af deres voksende popularitet inkluderede den engelske kennelklub Bouledogue Français i deres liste i 1903. Ved at gøre det banede franskmændene sig vej ind i englændernes kolde hjerter. I 1912 var hundens navn blevet ændret til French Bulldog.

Historien slutter ikke her; i 1885 ankom franske bulldogs til Amerika sammen med rige amerikanere, der gik gennem Europa. Den sociale elite forgudede øjeblikkeligt den nye race.

Som et resultat overtog franske bulldogs amerikanske hjerter. AKC (American Kennel Club) anerkendte racen i 1898, takket være indflydelsesrige franske ejere som Rockefellers og JP Morgan. Amerikanerne foretrak hunde med opretstående ører, hvilket de franske opdrættere var komfortable med, fordi de foretrak rosenørede eksemplarer, ligesom de britiske opdrættere.

Men efter 1. Verdenskrig kom populariteten af disse yndige franske bulldogs til sin ende, og Boston Terrieren tog deres plads; en anden medvirkende årsag til faldet i deres efterspørgsel var deres manglende evne til at tilpasse sig de varme temperaturer.

Fransk bulldog levetid

Vidste du, at små hunderacer har en længere levetid end kæmpe hunderacer? Forskere er forbløffede over dette, da det er det modsatte af enhver anden art i verden. Men fordi Frenchies er små til mellemstore hunde, har de en længere levetid end kæmpehunde.

Den gennemsnitlige levetid for franske bulldogs er 10-13 år. Jo flere jo bedre! Dette tal er dog påvirket af mange faktorer såsom dårlig avl, genetik og din franskmands generelle sundhed. Men hvis du er en god ejer og passer godt på ham, vil han helt sikkert leve længe.

Faktorer, der kan øge den forventede levetid

Lad os ikke glemme, at de er vidunderlige kammerater, og de fortjener at leve længe og sundt. Så hvis du vil være en god hundeejer, skal du overveje og lære om de faktorer, der kan bidrage til at øge din elskedes forventede levetid.

  • En afbalanceret kost er meget vigtig for franske bulldogs, ligesom den er vigtig for os mennesker. Ligesom mange andre små hunde, tager franskmændene på i vægt langt hurtigere, end du måske tror. Du kan holde din Frenchie på en sund vægt og forlænge deres levetid ved at give dem en fiberrig kost med få nydelsesmidler.

    • Prøv MÆT Frisk hundemad
      MÆT Frisk Hundemad er en ny og mere naturlig slags hundemad, som er lavet af mildt tilberedt kød og grøntsager fra nordiske gårde. Det er et lækkert fuldfoder måltid til din hund, der indeholder alle de næringsstoffer, som din hund har brug for.
Prøv frisk hundemad, lavet af rigtigt kød og grøntsager fra nordiske gårde
albus cta | MÆT 😍 Fantastisk smag- og duftoplevelse for din hund
💚 Mildt tilberedt, ingen konserveringsmidler
🐾 Bidrager til god fordøjelse og flot pels

  • Vær altid opmærksom på angst. Selvom franskmænd typisk er behagelige og glade hunde, bør du hele tiden være opmærksom på, om din bulldog er angst eller ked af det. Angst kan have en negativ indvirkning på nogens liv, men det er utroligt skadeligt for vores elskede hunde. Under stressende begivenheder, som at flytte, møde nye familiemedlemmer og så videre, kan din franske bulldog opleve øget angst.

  • Gør det til en vane at besøge dyrlægen mindst en gang om året! Sørg for, at du har en god og betroet læge med dig. Stol på os; en god læge kommer du langt med. Dette vil ikke kun hjælpe dig med at holde styr på din hunds helbred, men din læge vil også advare dig, hvis der sker noget alvorligt.

  • Lad os endelig ikke glemme vigtigheden af hygiejne. Din franskmands hygiejne er lige så vigtig som din. Så sørg for at klippe hans negle og børste hans tænder.

Fransk bulldog vægt & størrelse

De har en ret lille krop sammenlignet med deres overdimensionerede yndige personlighed. Som en lille hunderace vokser Frenchies til at blive 11 til 13 tommer høje ved manken som voksne. Hannerne skal veje 20-28 pund, mens hunnerne skal veje 18-26 pund. Ligesom jeg selv nyder den franske bulldog at slappe af på sofaen og sørge for at tage den på gåture mindst to gange om dagen for at holde vægten under kontrol, så de forbliver i den glamourøse form.

Størrelsen af deres hals

De franske bulldogs har korte, robuste halse takket være deres engelske bulldog-ophav. Deres kravestørrelse spænder fra 12 til 16 tommer, og deres typiske halsdiameter er omkring 14 tommer. Ydermere kan kombinationen af nakkebredde og kraniestørrelse spille en rolle for, hvorfor visse franske bulldogs har luftvejsproblemer, som er ret ulig for en hund.

Størrelsen af deres bryst

Udseendet kan bedrage, og franskmændene er det bedste eksempel. På trods af deres højde er Frenchies muskuløse og tætte hunde. Deres kraftige udseende skyldes deres store kister, der er arvet fra deres engelske bulldog-forfædre. Rundt om tønden varierer deres kister i størrelse fra 18 til 26 tommer. Ligesom mig kan franskmændene heller ikke svømme. Lad derfor aldrig din hund være alene i nærheden af vand.

Størrelsen af deres Hoved

Frenchies har firkantede kranier, der er store og brede. Deres næseparti er så korte, at de ser flade ud. De er brachycephalic, en fancy sætning for at have en kortere næse. Dette, kombineret med racens store, mørke øjne, giver hunden sit udtryksfulde udtryk, som vi alle er kommet til at elske. Deres hoveder kan måle mellem 13 og 18,5 tommer, fra kæbehængslet til toppen af kraniet.

Fransk Bulldog Længde

Lad mig fortælle dig en hemmelighed, der vil gøre dit liv lettere. Begynd at måle ryglængden med manken og arbejd den ned til spidsen af halesnuden – normalt måler deres ryg mellem 10 til 11 tommer.

Fransk Bulldog farver

Franske bulldogs skiller sig ikke kun ud på grund af deres nuttede opførsel, men de er også ret berømte for deres udsøgte farver. Det er skørt at tænke på, at disse lodne kammerater har så bredt et nuanceudvalg, at de kommer i næsten 20 farver. Selvom nogle farver er standard, er mange af deres farver også klassificeret som sjældne. Jeg har diskuteret nogle farver for at hjælpe jer.

Fransk bulldog grå farve

Grå French Bulldogs er på ingen måde den sjældneste race. De kan dog være udfordrende at komme forbi og koster ofte mere end andre franske bulldogs. De er fawn med forskellige farver. Disse hunde har en fawn pels med sort tip i stedet for den typiske fawn farve. De har et “udvasket” udseende, der adskiller dem fra konventionel fawn farve.

Fransk bulldog Brun / Chokolade farvet

På grund af at chokoladegenet er en recessiv allel, er denne farve hovedsageligt klassificeret som en eksotisk. Derfor bør hunden have to kopier af den recessive chokoladeallel, for at de visuelt er chokolade.

Farven på disse hunde varierer. Nogle er en mørkere brune nuance, mens andre er en lysere nuance. Som de fleste fortyndede hunde har de lysere øjne. Grønne, brune, gyldne og lyse gule øjne kan findes på dem. Dem med “orange” øjne kan være ret dyre, da denne øjenfarve ser ud til at være i høj efterspørgsel af flere årsager.

Creme farvet

Mange gange bliver disse franske bulldogs forvekslet med at være hvide. Creme Frenchies har en æg-lignende farve. Det, der adskiller dem, er deres solbrune nuancer. De har for det meste et sæt mørkere læber og mørkere øjenkanter.

Fransk bulldog blå farve

En af de sjældneste farver blandt de franske bulldogs er blå. Dette er sådan en sjælden farve, på grund af hvilken de sælges til ublu priser. Sociale medier kan også inddrages i deres stigende berømmelse.

På trods af at disse hunde bliver beskrevet som “blå”, er deres farve mere grålig-blå. De beskrives ofte som havende en skiferfarve. Dette skyldes, at den franske bulldog skal have to kopier af det fortyndede gen for at have en blå pels. Fordi dette gen er recessivt, skal hunden have to kopier. Ellers vil farven blive skjult af deres andre gener, og de vil simpelthen være en bærer.

Den fransk bulldog’s temperament

Ved du, hvem der er mere afslappet og tilbagelænet end os? Den franske bulldog! Selvom franske bulldogs er kendt for at være tilbagelænede, kan de også lide at lege. Så længe de er blevet ordentligt socialiseret, kommer de godt ud af det med andre kæledyr. Alt i alt er det ikke svært at træne denne race. Alt du skal gøre er at få dem til at føle, at deres træning er en slags spil. De er fritænkere; de elsker det!

Men din franskmand er ikke så uskyldig, som de ser ud til at se ud. Den franske bulldog har også en drilsk side. Men på trods af at de er drilske, er de stadig ret lydige, især når det kommer til træning.

Franske Bulldogs sætter bare pris på lidt latter med deres ejere, hvilket forklarer deres legende natur. Ifølge præsidenten for den franske BullDog Club of America (FBDCA), er mennesker, der er medfølende, hengivne, godhjertede og blide hænder, de ideelle ejere af denne race. Det er simpelthen fordi de trives med menneskelige følelser. Så husk at mærke dine følelser næste gang du er omkring din Frenchie!

Grooming

Ligesom os, har franskmændene også brug for kontinuerlig pleje for at bevare deres lækre jeg. Men tilsyneladende er franske bulldogejere Guds favorit, derfor er disse dyr naturligt pletfri. Heldigvis for alle Frenchie-ejere er denne bulldog race normalt ren.

De kræver ikke bade på ugentlig basis og kræver kun en skrubbe, når de bliver mærkbart snavsede. Når det kommer til at vaske din Frenchie, vil enhver shampoo ikke være tilstrækkelig.

Allergier hos franske bulldogs kan vise sig som hudproblemer, så brug af en shampoo anbefalet af din dyrlæge vil hjælpe dig med at kontrollere dem. Det er dog vigtigt at bemærke, at almindelige shampoo ikke bør bruges uden først at have drøftet dem med din dyrlæge.

At bade dine Frenchies er dog ikke en gåtur gennem haverne. Det er ikke bare en simpel skylning, når du bader din franske bulldog. Fordi franskmænd har folder i deres ansigter, undgå at få deres ansigter våde, mens de bader dem. Infektioner kan udvikle sig, når fugt bliver fanget mellem folderne. Løft folderne og se efter eventuelle symptomer på irritation, efter du er færdig med at tørre din Frenchie. For at rense folderne, prøv at bruge hundevenlige babyservietter.

Et problem for mennesker, der lever i fugtigt klima, er infektionen forårsaget på grund af fugt, der er fanget mellem ansigtsfolderne. For at undgå at dette sker, anbefaler eksperter at anvende talkum eller majsstivelse i disse områder. Dette vil hjælpe med at opsuge al fugten og gøre din hvalp svedfri.

Ta-Da! Endelig er franske bulldogs tilbøjelige til hudproblemer, så hold altid øje med rødme eller hotspots. I tilfælde af nogen, tag straks din hundeven til det nærmeste sundhedscenter.

Andet end frakken

Udover at børste den overflødige pels af og vaske din franske bulldog nu og da, ville det være bedst, hvis du også klippede din franske bulldogs negle jævnligt. At tjekke dine negle regelmæssigt er et vigtigt element i plejen, fordi forvoksede negle kan forårsage smerte.

Eksperter anbefaler at starte, når din hund er en hvalp, for at vænne sig til behandlingen og ikke er bange for det. Ligesom os mennesker skal du træne dem tidligt.

En ting at kigge efter er de tårepletter, der er meget mere fremtrædende, især i en lys fransk bulldog. Tårepletter skyldes overproduktion fra tårekanalerne, og de er ikke skadelige, men deres overskud kan forårsage fugtopbygning, hvilket igen kan føre til hudinfektioner, som diskuteret tidligere.

Men hvis du fanger, at din franskmand elsker sit ansigt i møblerne eller rødme omkring øjet, skal du straks kontakte din dyrlæge.

I modsætning til deres fætre, Bulldogs, har Franske Bulldogs ikke øreproblemer, så du kan nemt rense deres ører med en vaskeklud. Husk dog at være blid, mens du gør det, fordi deres ører er ret skrøbelige. Igen i tilfælde af rødme eller irritation, kontakt dyrlægen.

Mange af os ved ikke, at franskmænd har en halelomme. Deres haler indeholder en lille divot, der ligner deres ansigtsfolder. Dette bør kontrolleres regelmæssigt for tegn på irritation eller infektion.

Kræver din Frenchie en klipning?

Svaret ville være nej! Jeg forstår, at det er sjovt og sjovt at klippe din hvalp, men det skal du ikke. Nogle hunderacer, såsom corgis og Shiba Inus, kræver muligvis ikke klipning så ofte som andre. Dette skyldes, at deres hår ikke kun vokser forbi en vis længde, men det er også usundt for hunden at klippe eller barbere det.

Bortset fra det har franske bulldogs så småt hår, at det overhovedet ikke nytter noget at klippe dem. Desuden holder deres fine hår deres hud beskyttet og hjælper dem med at regulere deres kropstemperatur.

Den eneste gang du kan barbere eller trimme din Frenchies hår, er hvis din dyrlæge anbefaler det. Denne race er tilbøjelig til allergi, som tidligere nævnt. Men hvis de klør sig slemt nok til, at de skader sig selv, kan det være i deres bedste interesse at barbere noget af eller alt deres hår af, så de kan bruge topisk behandling eller gro hår igen fra bunden.

Sundhedsproblemer, som de franske bulldogs står over for

Som franskmandsejer er det vigtigt at vide, hvilke mulige ting der kan bringe din elskedes liv i fare. Franske bulldogs er tilbøjelige til at få specifikke sundhedsproblemer, der er anført her, ligesom enhver anden race.

Hornhindesår

Franske Bulldogs er kendt for deres store øjne, opdrættet til at have et fladt ansigt. Som et resultat er deres øjne mere udsatte end andre hunde, hvilket gør dem mere modtagelige for infektion. Et hornhindesår kan udvikle sig på grund af en øjenskade, og hvis behandlingen forsinkes, kan såret forværres.

Et andet typisk sundhedsproblem for fransk bulldog er ‘kirsebærøje’, når øjenvæv stikker ud af soklen. Det kan skade det ene eller begge øjne, hvilket nødvendiggør en tur til dyrlægen.

Hudproblemer og allergier

Disse sygdomme kan påvirke enhver hund, men franske bulldogs kan være mere modtagelige end andre racer. Infektioner, allergier eller dermatitis forårsager ofte kløende eller irriterende områder.

Brachycephalic syndrom

Som en race med flad ansigt er den franske bulldog tilbøjelig til at få brachycephalic obstruktiv luftvejssyndrom eller BOAS. En kort ansigtsstruktur får vævene på bagsiden af næse og hals til at klemme, hvilket forårsager denne sundhedsmæssige bekymring. Derudover gør deres fladtrykte ansigter det svært for dem at puste og afkøle sig selv; i varmere vejr kan de overophedes, hvilket forårsager sundhedsproblemer.

Avl

På grund af den kontinuerlige avl gennem årene, har franskmændene ændret sig betydeligt. Dette har gjort dem ude af stand til at yngle naturligt på trods af at de er frugtbare. På grund af den måde, de blev opdrættet på, er franske bulldogs ikke i stand til at formere sig på egen hånd. Korte ben, en kompakt krop og smalle hofter er resultatet af dette. Franskhanen kan ikke bestige hunnen for at yngle med succes.

Efter cirka seks måneder bliver franske bulldog-hanhunde reproduktive. De kan også nå seksuel modenhed mellem 12 og 15 måneder. Hvis din mandlige franskmand er ved godt helbred, kan han potentielt blive 100 år gammel og stadig være seksuelt aktiv og frugtbar. Efter seks måneder indtræffer din hunds første brunstsæson (estrus).

Men i ekstreme tilfælde kan brunst blive forsinket i op til 18 måneder eller endda to år. Derfor bør din hunds brunstsæson indtræde hvert halve år, indtil den når alderdommen. Det er dog ilde set at avle din Frenchie i den første heat session, da de er for unge til at bære nogen unger på det tidspunkt.

Konklusion

Det var det, venner – som lovet vil guiden hjælpe dig med at forstå din Frenchie og hjælpe dig med at passe bedre på din hundekammerat. Tro mig, der er ingen bedre glæde i denne verden end glæden ved at klappe en fransk bulldog. Men glem ikke at gøre din due diligence, før du får disse franske goder.

Læs mere: Dette er de 10 mest populære hunderacer i Danmark. Se også hunderacer der ikke fælder.

Prøv frisk hundemad, lavet af rigtigt kød og grøntsager fra nordiske gårde
albus cta | MÆT 😍 Fantastisk smag- og duftoplevelse for din hund
💚 Mildt tilberedt, ingen konserveringsmidler
🐾 Bidrager til god fordøjelse og flot pels

Ofte stillede spørgsmål om Fransk Bulldog

Hvor kommer navnet Fransk Bulldog fra?

Deres navn kommer fra det franske ord “bouledogue”, som betyder “lille tyr”. Navnet “French Bulldog” kommer fra det faktum, at de først blev importeret til Frankrig af franske bosættere.

Hvor stor er en Fransk Bulldog?

De anses for at være den mindste hunderace. Den franske bulldog er blevet avlet til at være lille, så de vejer mellem 3 og 8 pund. Deres højde varierer fra 12 til 18 tommer. De har korte ben og store hoveder.

Hvad er en Fransk Bulldog

Den franske bulldog er en af ​​de ældste hunderacer, der stammer fra Frankrig. Det er en lille, robust, kortbenet hund med et bredt hoved og store øjne. Dens pels er normalt sort, tan eller fawn farvet, selvom nogle farver er mulige.

Hvad blev Franske bulldogs brugt til?

Den franske bulldog blev oprindeligt opdrættet som en jagthund. De blev brugt til at hente nedfældede fugle og andre dyr. I dag bruges de stadig til jagt, selvom de ikke må jage vandfugle. Ud over at blive brugt til jagt, er den franske bulldog også blevet brugt som politihund, førerhund, terapihund og endda maskot.

Er fransk bulldog en politihund?

Racen blev oprindeligt avlet for sin evne til at jage grævlinger, ræve og andre smådyr. De blev senere brugt som vagthunde og blev populære blandt militæret under Første Verdenskrig.

Den franske bulldog er blevet brugt som politihund siden 1800-tallet.
I dag bruges den franske bulldog stadig af retshåndhævende myndigheder over hele verden. Faktisk anerkender American Kennel Club (AKC) den franske bulldog som en af ​​de ti bedste racer til politiarbejde.

Er Fransk bulldog en familiehund?

Ja, franske bull dogs er et fremragende valg for familier, der leder efter en lille hund, der vil vokse til en mellemstor hund. De er kendt for at være venlige, loyale og kærlige hunde.

Franske bulldogs har en kort næseparti med store ører og en lang hale. Deres pels er normalt sort eller brun med hvide aftegninger.

Hvor gammel bliver en fransk bulldog

Den gennemsnitlige levetid for franske bulldogs er 10-13 år. Jo flere jo bedre! Dette tal er dog påvirket af mange faktorer såsom dårlig avl, genetik og din franskmands generelle sundhed. Men hvis du er en god ejer og passer godt på ham, vil han helt sikkert leve længe.

Skriv et svar

Luk
Log ind
Luk
Kurv (0)

Ingen varer i kurven. Ingen varer i kurven.