Kornfrit hundefoder er i de seneste år blevet mere og mere populært, men hvad er fordelene ved kornfrit hundefoder? Gør det nogen forskel for hundene, og er alle kornsorter dårligt for hunde?

Du sidder måske med spørgsmålet “hvorfor kornfrit hundefoder?”, og det er et godt spørgsmål, som vi her vil diskutere. 

Vores firbenede bedste venner nedstammer fra ulvene, og de er gennem flere tusinde år blevet tæmmet fra at være skovens store frygtindgydende rovdyr til at være vores søde og trofaste følgesvend. Men ikke desto mindre er hunde stadig kødædende rovdyr. Dette betyder, at en hunds fordøjelsessystem er udviklet til at nedbryde kød, fedt og proteiner. For hunde er det derfor sværere at nedbryde korn end kød, da korn indeholder en stor mængde kulhydrater, som hunde fra naturens side ikke er vant til at kunne nedbryde.

Der er flere grunde, når det kommer til, hvorfor kornfrit hundefoder er godt for din hund. Blandt andet er hundemad uden korn allergivenligt, det er bedre for fordøjelsen, og det kan give din hund mere energi og bedre ånde. 

4 fordele ved kornfrit hundefoder

Hundemad med kornprodukter er som udgangspunkt ikke dårligt for din hund. Korn indeholder fibre, vitaminer og mineraler, som alle kan være gode for din hunds krop. Men får din hund for meget korn i sin mad, kan det føre til maveproblemer. Her kan kornfrit hundefoder være et supplement, så din hund kun får korn gennem godbidder og snacks, og på den måde undgår at få for mange kornprodukter i sin kost.

Samtidig kan kornfrit hundefoder være en nødvendighed for din hund, hvis den har allergier, såsom glutenallergi. Hundemad uden kornprodukter har flere fordele. Blandt andet er kornfrit hundefoder allergivenligt, det er bedre for fordøjelsen, samt kan give din hund mere energi og bedre ånde. Dyrlæger anbefaler kun kornfrit hundefoder, hvis din hund har allergier. Ellers er hundemad med kornprodukter fine for din hund – alternativt kan du bruge kornsorter uden gluten, såsom ris.

1. Allergivenlig

Allergi blandt hunde bliver mere og mere almindeligt, og ligesom med mennesker, kan hunde også have fødevareallergier. Hunde kan være allergiske over for bl.a. gluten og protein. Vil du vide mere om foder til hunde med allergi, kan du læse vores artikel om allergivenlig hundefoder

En af de mange fordele ved kornfrit hundefoder er, at det er allergivenligt. Hundefoder uden kornprodukter er bygget op på en sådan måde, at din hund får alt det, den er designet til at spise fra naturens side. MÆTs kornfrie produkter består primært af kød, som bliver suppleret med sunde grøntsager. Kødet giver hundene den mængden protein, som de har brug for, mens grøntsagerne sikrer, at de også får de vitaminer og mineraler, som de behøver. 

2. Et sundere fordøjelses- og tarmsystem

Udover at kornfrit hundefoder er allergivenligt, så er det også godt for din hunds fordøjelses- og tarmsystem, da dens mave og tarme får lov til at bearbejde mad, som den naturligt er skabt til at kunne fordøje. Mave- og fordøjelsesproblemer er ikke unormale blandt hunde, og oplever du, at din hund har besvær med sin fordøjelsesproces, kan du læse vores artikel om de fem mest almindelige hundemaveproblemer, hvor du kan finde tips til, hvordan du kan løse dem. 

Hvis du starter med at give din hund kornfrit hundefoder fra den er hvalp, vil du kunne forebygge flere af de fødevareallergier, som hunde kan døje med. Det er især mindre hunde, såsom Maltesere, Cocker Spaniels og Bruxelles Griffons, som er disponeret for allergier, men alle hunde kan i løbet af deres liv udvikle allergi. Med hundemad uden korn kan du forebygge dette, og det kan derfor være en god idé at give din hund kornfrit hundefoder fra begyndelsen. Hvis du derimod allerede giver din hund kornholdigt hundemad, men ønsker at skifte til kornfrit hundefoder, så anbefales det, at du laver overgangen så blid som muligt. Det giver din hunds fordøjelsessystem mulighed for tilvænne sig den nye kost på god og hensynsfuld måde.

Kornfrit hundefoder - MÆT Chicken Deli

3. Bedre ånde

Har din hund dårlig ånde? Mange hunde kan have dårlig ånde, og den kan sommetider være meget slem. Hvis du oplever, at din hund har en kraftig og dårlig ånde, så kan det skyldes flere ting. Blandt andet kan det være noget medicinsk, men det kan også skyldes kosten, så hvis du er træt af din hunds dårlige ånde, kan der være løsninger, som du selv kan klare derhjemme. 

Når hunde får den særprægede dårlige hundeånde, så skyldes det nogle bakterier, der lever i deres mund og mave. Lugten fra disse bakterier bliver frigivet, hver gang din hund ånder eller stønner, hvilket resulterer i den dårlige lugt. 

Dårlig kost kan være en af grundene til, at hunde får dårlig ånde, og derfor kan en simpel løsning være at skifte maden ud med noget andet. Hundemad i dårlig kvalitet er ofte synderen, da det indeholder tilsætningsstoffer, som kan føre til dårlig ånde. En naturlig sammensat kost uden tilsætningsstoffer kan være løsningen på problemet. MÆTs friske hundemad består udelukkende af naturlige ingredienser, der er sunde for din hund, samt giver den de proteiner og vitaminer, den har brug for.

MÆT Frisk hundemad uden korn

Skal din hund prøve frisk hundemad, som samtidig er kornfrit, anbefaler vi vores korn- og glutenfrie Chicken Deli og Pork Deli. Begge produkter indeholder naturligt sammensatte ingredienser bestående af enten kylling eller svinekød suppleret med grøntsager. 

4. Mere energi

For os mennesker og hundeejere er en sund og varieret kost vigtig for, at vi kan opretholde det rette energiniveau. Det samme gælder for hunde. Vores logrende venner har brug for sund og korrekt sammensat hundemad, for at kunne opretholde deres energi. Friskt og kornfrit hundefoder er ikke blot allergivenligt, godt for maven og en hjælp mod dårlig ånde – det er også godt for din hunds energiniveau. Det skyldes, at din hunds fordøjelsessystem får den rette og naturlige næring, som den fra naturens side er bygget til at skulle have. Kornfrit hundefoder giver din hund et mere stabilt blodsukker, da den ikke får en stor mængde tomme kulhydrater, der hurtigt omdannes til sukker og giver et hurtigt energiboost. 

Fordele og ulemper ved kornsorterne 

Er alle kornsorter dårlige for din hund? Der er forskel på de forskellige kornsorter, og ligesom hos mennesker er der forskel på, hvordan din hunds fordøjelsessystem kan nedbryde de forskellige kornsorter. Korn er generelt ikke dårligt for din hund, og hunde har også brug for kulhydrater, hvilket den kan få gennem forskellige kornsorter. Får din hund dog for meget korn, kan det give den maveproblemer. 

Hvede

Hvede omsættes hurtigere til sukker end mange andre kornsorter. Det gør, at hvis din hund får mad med meget hvede, vil dens krop hurtigt omdanne dette til sukker, hvilket vil give den et hurtigt energiboost og ustabilt blodsukkerniveau. Der kan derfor være fordele i at give din hund foder med andre kornsorter eller kartofler, så den kan få et stabilt blodsukkerniveau gennem dagen.

Der findes dog også fordele ved hvede. Hvede indeholder hvedeklid, som kan være godt til forebyggelse mod forstoppelse. Vær dog opmærksom på allergiske reaktioner fra din hund, hvis du giver den foder med hvede. Nogle hunde kan være allergiske over for hvede, hvilket kan give dem tarmproblemer. 

Havre

Havre bliver ikke omdannet til sukker lige så hurtigt som hvede, hvilket giver et mere stabilt blodsukker. Havre har også et større indhold af fibre end andre kornsorter, hvilket giver din hund en længere mæthedsfornemmelse. Ligeledes kan disse fibre være gode, hvis din hund har dårlig mave. Fibrene binder væsken og kan derved hjælpe din hund med en almindelig afføring. 

Ris

Hvis hunde har dårlig mave anbefales det ofte, at de får en skånekost bestående af langtidskogte hvide ris og kogt kylling eller andet magert kød. Risene og det kogte kød kan være beroligende for din hunds mave- og tarmsystem, samtidig med at fibrene og stivelsen fra risen kan give din hund en bedre afføring. 

Majs

Majs kan godt fordøjes af hunde, hvad enten de er rå, kogte eller grillet. De indeholder både vitaminer, fibre og mineraler, som er gode for din hund. Vær opmærksom på, at majs indeholder flere kalorier end mange andre grøntsager, så er din hund på slankekur, er det bedre at give den andre grøntsager, såsom spinat eller gulerødder.

Ligeledes skal du være opmærksom på, at du ikke må give din hund majs fra dåse, da de på grund af lagen indeholder sukker og salt. Ligeledes må du heller ikke give din hund majskolber, da selve kolben ikke kan fordøjes, hvilket kan give din hund en grim forstoppelse. Derudover kan kolben sidde fast i din hunds hals.  

Kornfrit eller glutenfrit hundefoder

Glutenallergi blandt hunde ses sjældent, men flere små hunderacer kan være overfølsomme for kornholdigt foder. Har din hund glutenallergi, så bør du kun gå efter glutenfri hundemad. Vær opmærksom på, at der findes hundemad, der markedsføres som kornfrit hundefoder, men som stadig indeholder gluten som tilsætningsstof.

MÆT Pets kornfrit hundefoder og glutenfri hundemad
MÆT frisk hundemad. Vores Deli variant med 80% kød, naturligt vandindhold der er godt for fordøjelsen og INGEN KORN

MÆTs Chicken Deli og Pork Deli er fuldstændig fri for gluten og korn, så det kan bruges både som glutenfri hundemad og kornfri hundefoder. Vi har gjort det let for dig, som ønsker at give din hund et måltid, der både er allergivenligt, glutenfrit og kornfrit.

Prøv frisk hundemad, lavet af rigtigt kød og grøntsager fra nordiske gårde
😍 Fantastisk smag- og duftoplevelse for din hund
💚 Mildt tilberedt, ingen konserveringsmidler
🐾 Bidrager til god fordøjelse og flot pels


Ofte stillede spørgsmål om kornfrit hundefoder

Må en hund få hundemad med korn?

Ja. Som udgangspunkt er korn ikke farligt for en hund. Korn indeholder fibre, vitaminer og mineraler, som er gode for en hunds fordøjelsessystem.

Læs mere om hvilke ingredienser hundemad bør indeholde

Hvorfor kornfrit hundefoder?

Kornfrit hundefoder er allergivenligt og kan forebygge eller mindske allergier hos hunde. Kornfrit hundefoder sikrer også at hunde ikke får for meget korn i deres kost, da det kan give dem maveproblemer.

Prøv vores kornfrie hundefoder

Kan hunde få Glutenallergi?

Ja. Hunde kan ligesom mennesker få glutenallergi også kaldet cøliaki. Vær opmærksom på, at ikke alt kornfrit hundefoder er glutenfrit. Omvendt kan man også købe kornholdigt hundemad uden gluten. Hos MÆT er alt hundemad glutenfri.

Prøv vores glutenfri hundemad

Kommentarer (1)

Skriv et svar

Luk
Log ind
Luk
Kurv (0)

Ingen varer i kurven. Ingen varer i kurven.betalingsmiddel