Få-en-sund-hund-og-træning-på-gåturen

I denne artikel giver vi dig nogle gode, praktiske og enkle træningsøvelser, som er både mentalt og fysisk stimulerende for dig og din hund, så du får en sund hund og træning på gåturen. Vi taler om træningsøvelser, som både du og din hund kan lave på jeres daglige gåture, så I får rørt jer. Øvelserne hjælper med at træne din krop og hjælper også med at træne din hunds sind. Desuden er det en super god bonding mulighed for dig og din hund at tilbringe en masse tid udendørs sammen og være aktiv sammen med sin hund. 

Kom i form med din hund

Vi ved alle, at det er både vigtigt og sundt at komme udenfor og få noget frisk luft, gå en tur i naturen og træne sin krop – og hvis man kan kombinere alle tre ting på én gang, hvorfor så ikke gøre det? Inden du tager ud på din (måske) første trænings-gåtur med din hund, så er det vigtigt at huske på én ting:

Vær komplet ligeglad med, hvad andre tænker om dig og din hund! 

Det kan måske virke fjollet på andre, at du går og laver lunges på gåturen eller laver squats, når din hund holder tissepause eller stopper op og snuser, men prøv at slippe bekymringerne og de negative tanker – og bare gør det! Tænk positivt og afsted med jer. Det vigtigste er at du får en glad og sund hund og træning på din daglige gåtur.

Når du træner på dine gåture med din hund, knytter du dig til din hund på en helt særlig måde, fordi din hund bliver aktiveret på en god måde og samtidig synes den, at det er skønt, at du er aktiv sammen med den.  

Få en sund hund og træning på gåturen

Start gåturen rigtigt

Før du overhovedet forlader din lejlighed eller hus, skal du sikre dig, at din hund har den rette tankegang. Man ønsker ikke, at en hund er alt for begejstret eller alt for fikseret på at gå en tur, inden man skal afsted. Giv derfor din hund tid til at blive rolig og fortsæt herfra. Før du træder udenfor, er det altid vigtigt at huske, at det er dig, der går med din hund, og IKKE din hund, der går med dig.


For at sikre at I begge to er på samme side, så lad din hund sidde og vente ved døren. Du går først ud og giver din hund en kommando til at det er okay for den at bevæge sig nu. På den måde har du ansvaret for gåturen. Dette ritual er generelt en god rutine at have inden enhver gåtur, men det hjælper dig også med eventuelle adfærdsmæssige problemer under trænings-gåturen.

I det følgende vil vi gennemgå de træningsøvelser, som du kan lave under jeres trænings-gåtur. Det er altid en god idé at have lidt vand med på turen og godbidder til din hund.

Få gang i hele kroppen

Under hele trænings-gåturen skal du sørge for at få gang i hele kroppen, så du kan holde dig varm i kulden, og samtidig være bevidst om hele din krop. Årsagen til at du skal være bevidst om hele din krop, er for at skabe en connection mellem hjerne og kropsdele. Bemærk dine fødder, ben, høfter, core, skuldre og arme. Hele kroppen. På den måde bliver du også opmærksom på, hvilke kropsdel du bruger til diverse øvelser. Hele kroppen skal bruges.

Når du er opmærksom på hele din krop og bevæger hver en kropsdel, så opbygges din selvtillid og du har fokus på dine muskelgrupper. En vigtig ting at bemærke er, at den energi du afgiver, også er den energi, din hund afspejler. Måske er du alfaen i familien og det ved din hund, og selvom du ikke er, så er din hund stadig nederst i fødekæden i familien. Det er vigtigt at huske på, at hunde ser op til alfaen og alle over dens niveau i familien, og derfor er det også vigtigt at man afspejler selvsikkerhed og autoritet. 

Hvis du er ængstelig eller usikker, vil din hund også udvise disse kvaliteter, hvilket gør tingene lidt sværere. Mindset er nøglen! 

At få kontrol over din krop og hvordan den bevæger sig vil også give dig mulighed for at få tillid til at tackle enhver anden forhindring.

få en sund hund og træning på gåturen

Træningsøvelse : Lunges

Jeg ved, hvad du tænker – “men en hund kan jo ikke tage lunges”. Du har helt ret!

Men hvad en hund kan lære ved denne øvelse med lunges er at vente og være tålmodig, når du laver træningsøvelsen! Hvis din hund går i snor, så skal du sørge for, at din hund bliver ved din side under denne øvelse, når du begynder at gå lunges. I stedet for at hunden går hurtigt fremad, bliver den nødt til at omstille sig og følge med i samme tempo som dig. Dette vil tvinge din hund til at koncentrere sig mere om dine bevægelser og blive bekendt med dine forskellige skridt i stedet for at fare rundt i alle retninger.

Hvis din hund går løst, så kan du bare træne lunges som det passer dig, og du kan være sikker på, at din hund vil bemærke skiftet i din måde at bevæge dig på. Fra at gå i nærheden af den i raskt tempo, sætter du nu farten ned og går “anderledes”. Det vil de fleste hunde bemærke i første omgang, og måske endda komme tilbage til dig.

Løb med hund

En populær træningsøvelse der vil gøre både dig og din hund fysisk og mentalt trætte inkluderer løbeture eller løbe-intervaller. 

Start med at gå i et behageligt tempo og sørg for, at din hund får tisset og snuset det den skal. Hvis du løber i interval, hvilket kan være en fordel både hvis du er nybegynder og hvis du har en hund, der er nysgerrig på dufte og tisser meget, så kan du starte med at gå en blok (50-100 m) for derefter at løbe den næste blok (50-100m). Fortsæt dette interval så mange gange du ønsker eller indtil du og/eller din hund har fået nok af intervaltræningen.

Både når du går og løber dine intervaller, er det vigtigt at huske, at det er dig der er afsted med din hund, og ikke din hund der lufter dig. At gå og løbe sammen betyder, at du og din hund løber side om side. Hvis din hund ikke er fortrolig med at gå eller løbe ved din side, kan det godt tage lidt tid, men det vigtigste er at være konsekvent og repeterer. Repetition er nøglen, og det skal nok betale sig i sidste ende.

Træningsøvelse : Squats

En anden sjov træningsøvelse at lave udendørs med din hund er squats. Og nej, vi mener ikke, at din hund skal lave squats. Selv om det ville være imponerende, hvis den kunne! 

Når du squatter, vil din hund samtidig lære at være opmærksom på halsbåndet (hvis den er i snor på træningsturen) – stoppe, vente, og så fortsætte med kommando fra dig.

En god øvelse for numsen og god opmærksomhedstræning med din hund.

Få-en-sund-hund-og-træning-på-gåturen

Træningsøvelser : Mave- og armbøjninger

Efter fokus på at varme kroppen op og kondition (løb), balance og ben (lunges) og numse (squats) er det tid til at fokusere på overkroppen – core, skuldre og arme: mave- og armbøjninger.

Disse to træningsøvelser er også gode at inkorporere i din og din hunds træningstur og samtidig er de gode til at styrke din overkrop og sprede varmen i kroppen. Man kan både lave øvelserne på jorden (selvom det kan være koldt her om vinteren) eller på en høj platform.

Når du laver disse øvelser, kan du aktivere din hund ved at lave lidt let agility træning ved at få din hund til at hoppe over din mave, når du laver mavebøjninger eller sågar sidde på din ryg (afhængig af race slevfølgelig), når du laver armbøjninger. De rigtig øvede typer kan få deres hund til hvad som helst under en træningssession, og hunden synes det er super sjovt og elsker at være med og tæt på sin ejer.

Et sundt liv 

Ligesom at vi mennesker har brug for daglig motion, frisk luft og sunde måltider, så har hunde brug for præcis det samme. Hunde er generelt meget aktive og de vokser hurtigere end os mennesker, hvilket er årsagen til at et menneske år svarer til 7 hundeår.

Derfor er det også utroligt vigtigt, at vores hunde får sundt mad med nærende ingredienser. Man kan ikke komme uden om, at hunde har brug for sunde og friske kødproteiner men også sunde kulhydrater i form af frugt og grønt, der tilføjer vigtige vitaminer, mineraler og fibre til hundens vitale organer.

Din hund har altså brug for både motion og et komplet fuldfoder, der giver din hund alt, hvad den har brug for for at leve et sundt og langt liv. 

Hvad end din hund foretrækker kylling, laks, svin eller oksekød – med eller uden ris – så har MÆT et friskt, let tilberedt og højt optageligt måltid til din vovse. Læs mere om vores friske hundemad her.

Prøv frisk hundemad, lavet af rigtigt kød og grøntsager fra nordiske gårde
albus cta | MÆT 😍 Fantastisk smag- og duftoplevelse for din hund
💚 Mildt tilberedt, ingen konserveringsmidler
🐾 Bidrager til god fordøjelse og flot pels

Følg os på Instagram for inspiration til, hvordan du kan servere MÆT for din hund uanset race, køn, alder og aktivitetsniveau.

Skriv et svar

Luk
Log ind
Luk
Kurv (0)

Ingen varer i kurven. Ingen varer i kurven.Sprog