De bedste godbidder til hunde MÆT Pets

Som hundeforældre skal du være opmærksom på begrebet hundegodbidder. Dyrebutikker verden over tilbyder et væld af muligheder, når det kommer til godbidder til hunde. Godbidder er et fantastisk redskab til at træne din lodne veninde, lære hende at være på sin bedste opførsel, eller nogle gange bare et værktøj, der bruges til at forkæle dine hunde for at være de mest loyale og søde kæledyr. Uanset din grund, er hundegodbidder nødvendige for enhver husstand med en hund.

Med så mange varianter og typer af hundegodbidder let tilgængelige, kan det være en udfordrende opgave at vælge. Derfor har vi udarbejdet denne guide for at hjælpe dig med at købe de ideelle hundegodbidder, der er tilgængelige på markedet. Denne artikel vil dække emner som de forskellige typer hundegodbidder, der er tilgængelige på markedet, de nødvendige ingredienser i hundegodbidder, de usunde virkninger af traditionelle bagte hundegodbidder og meget mere.

Gode ingredienser i hundegodbidder

Når du vælger en hundegodbid, skal du læse etiketten omhyggeligt for at kontrollere for visse nødvendige ingredienser. Her er nogle ting, du skal være opmærksom på:

 • En kort liste over ingredienser, jo kortere, jo mere naturlige produkter, desto bedre.
 • Fødevareingredienser af høj kvalitet. Disse bør komme først på listen, fordi det betyder, at deres indhold er størst i hundegodbidderne.
 • Få og endnu bedre ingen tilsætningsstoffer!
 • Kød som svinekød, der er højt i protein og indeholder gode fedtstoffer, er et sundt valg for din hunds samlede næringsindtag.
 • Mindst 95 % af ingredienserne skal være den mad eller smag, hundegodbidden er opkaldt efter. Eksempelvis skal 95 % af indholdet være kylling, hvis det er en kyllingegodbid.
 • Reglen om de grundlæggende fire bør huskes. Mens du køber hundegodbidder, skal du kigge efter disse fire ingredienser – fedt, protein, vand og fibre. Derudover bør virksomheden give en garanti for, hvad den end hævder, at ingredienserne består af.

Ingredienser, du skal undgås i godbidder til hunde

Når du køber hundegodbidder, skal du være opmærksom på nogle få ingredienser, der er skadelige for dit kæledyr. Disse er:

 • Sødestoffer – kunstige sødestoffer er skadelige. Gå efter godbidder, der bruger et naturligt sødemiddel som naturlig honning og ikke syntetisk honning.
 • Lange lister over ingredienser, der har navne, der er svære at udtale.
 • Kunstige farver, tilsætningsstoffer og kemikalier.
 • Kemiske konserveringsmidler som butyleret-hydroxyanisol (BHA), ethoxyquin, butyleret hydroxytoluen (BHT) og så videre.
 • Kemiske fugtighedsbevarende midler, som fx propylene glycol for at holde snacks’ne tørre.

Forskellige typer af hundegodbidder

Crunchy, typiske bagte hundegodbidder

Denne type hundegodbidder omfatter fødevarer som kiks, småkager, småkager, barer osv. Disse hundegodbidder er oftest tilgængelige i en række forskellige smagsvarianter, størrelser og former. Sprøde hundegodbidder har et lavt fugtindhold, og hunde tager længere tid på at tygge og spise dem. Disse hundegodbidder indeholder en slags korn, men nogle knasende hundegodbidder kommer også uden korn.

Bløde og seje godbidder til hunde

Denne slags hundegodbidder er fantastisk til træning, da de er hurtige til at bide og spise. De indeholder op til 25% fugtindhold, hvilket gør dem bløde, og de indeholder også antibakterielle fugtighedsmidler, der vil holde din hund sund. Mens du træner din hund, vil du gerne belønne den med hurtige godbidder, der er nemme at bryde i stykker. De bløde og seje hundegodbidder tilbyder den blødhed. Disse godbidder anses også for at være af højere værdi, fordi de er mere stinkende. Prøv at gå efter de mere naturlige og lavforarbejdede hundegodbidder, da de er sundere.

Dehydreret hundegodbidder

Dette er hundegodbidder, der har en tekstur, der ligner jerky. Hunde finder dem ekstremt appetitlige; derfor kan disse også bruges godbidder til hundetræning. Jerky kød er dehydreret i en fødevaredehydrator. Du kan endda bruge frugt og grøntsager som dehydrerede godbidder. Vælg en dehydreret hundegodbid, der er fri for konserveringsmidler og hovedsageligt indeholder én enkelt ingrediens. Dette er vigtigt for et godt helbred.

Naturlige, tørrede godbidder til hunde

Råhud (Rawhide på engelsk) er en dyredel, der kan virke naturlig og sundere. Sandheden er, at den indeholder en masse fedt og kalorier, hvilket anses for at være skadeligt. Selv kyllingeben eller kogte knogler af noget kød betragtes som farlige for dit kæledyr.

Tyggepinde lavet med ægte råhud og er designet til at hjælpe hunde med at bevare sunde tænder og tandkød. De giver også en sjov tyggeaktivitet for hunde.

Vær på vagt over for visse tørrede dyredele, der ofte bruges som hundegodbidder, men som kan forårsage problemer. Kohove er sådan et kød, som hunde kan lide som tyggelegetøj. De kan dog føre til skader i din hunds mund eller endda tarm. Griseører er et andet eksempel på hundegodbidder. På trods af hvor lækkert dit kæledyr kan finde det, indeholder de en høj mængde fedt, hvilket ikke er en god idé for dit kæledyr. 

Prøv vores MÆT Homestyle naturlige hundesnacks

MÆT hundegodbidder er lavet er ligesom jerky lavet af 100% kylling-, Okse- og Svine kød – intet andet. De indeholder ingen kunstige smagsstoffer, farver, konserveringsmidler eller tilsat sukker. De er perfekte til træning, motion og tilknytning til din hund.

MÆT Naturlige hundesnacks

Langtidsholdbare tyggestave

En Beef Stick kan være den perfekte erstatning for en rigtig knogle, som din hund kan tygge på. De tilbyder langtidsholdbare tyggestykker, der er bløde og fri for konserveringsmidler. Traditionelle bagte hundegodbidder plejede at være ekstremt skadelige, da de var fulde af tilsætningsstoffer, hvede osv. Men virksomheder, der fremstiller hundegodbidder som Beef Sticks, er meget mere bevidste og bevidste i dag. 

Disse langtidsholdbare tyggepinde er en god idé, når du skal passe noget arbejde, og du vil have, at dit kæledyr forbliver beskæftiget.

Menneskeføde

Hunde kan ikke tåle alle råvarer, men adskillige fødevarer som gulerødder, æbler, ukrydret magert kød og andre kan lide af hunde. De elsker især jordnøddesmør, men da det er højt i protein og fedt, er det bedst at give det usødede og naturlige peanutbutter, som er let tilgængeligt på markedet i dag.

Læs mere om de bedste grøntsager til hunde

Læs mere om hvilke fødevarer hunde kan og ikke kan tåle

Hjemmelavede hundegodbidder

Vil du være sikker på, at din hund får ingredienser af højeste kvalitet? Har du en hund med fødevareallergi eller overfølsomhed? Kunne du lide at eksperimentere, lave mad eller forkæle din hund? At lave hjemmelavede godbidder kan være en god mulighed. Nogle sjove “is-alternativer” at give din hund på en varm dag omfatter: blandet frossen yoghurt og frugt, eller endda frosne bidder af frugt eller grøntsager alene. Hvis du har en maddehydrator derhjemme, at lave frysetørrede og rykkede og grøntsagsgodbidder er en fantastisk måde at sikre kvalitet. Der er mange opskrifter derude på hjemmelavede kiks og snacks, husk blot at være opmærksom på ingredienserne, størrelsen og kalorierne i dine hundedelikatesser.

Hjemmelavede hundegodbidder af MÆT

Vil du lave en nem hjemmelavet godbid, der er fyldt med protein, så prøv at eksperimenter med vores friske hundemad. Med varianter med kylling, gris og okse som har et højt fiberindhold og et lavt fedtindhold kan du både lave hundeis og små kugler til fx hundetræning, fx lave hjemmelavede hundegodbidder med kylling. Vores opskrifter på frisk hundemad er designet til at imødekomme hundenes ernæringsmæssige behov. Du

Opsummering

Hundegodbidder bruges til en række forskellige formål som at binde sig til din hund, træne dem, holde dem beskæftiget, rense deres tænder og også som kosttilskud. Men med antallet af tilgængelige muligheder, kan det være svært at indskrænke sig til nogle få godbidder. Denne artikel forsøgte at give oplysninger om nogle grundlæggende ting i hundegodbidder, der kan gøre det nemmere for dig at vælge den ideelle hundegodbid til din lodne ven.

Hvad er de bedste godbidder til hunde?

Når du vælger en hundegodbid, skal du læse etiketten omhyggeligt for at kontrollere ingredienserne. Listen skal helst være så kort som muligt, men naturlige ingredienser. Mindst 95 % af ingredienserne skal være den mad eller smag, hundegodbidden er opkaldt efter. Eksempelvis skal 95 % af indholdet være kylling, hvis det er en kyllingegodbid.

Skriv et svar

Luk
Log ind
Luk
Kurv (0)

Ingen varer i kurven. Ingen varer i kurven.