Hundemad med kvalitets grøntsager - MÆT

Det er en god idé at supplere din hunds kost med frugter og grøntsager, men hund har brug for en særlig kost, og ikke alle menneskelige fødevarer er gode for dem. Men nogle kan forbedre et dyrs helbred og visse funktioner i dens fysik.

En nærende og afbalanceret diæt har enorm betydning for hunde. En afbalanceret diæt kan give din hund et sundere hundeliv og forøget levetid. Denne artikel indeholder en liste over de bedste frugter og grøntsager til hunde. Find ud af, hvad de er, og hvor gavnlige de kan være for din hund. Gå ikke glip af denne viden.

Artiklen er skrevet af en dyrlæge med ekspertise inden for hundeernæring, og kilder kan findes nederst på siden.

Gode grøntsager til hunde

Gulerødder

Gulerødder kan gives i både kogt og rå form. Gulerødder er en glimrende kilde til sunde fibre og vitamin A12, og er særligt godt at give til en hund med mave-tarmproblemer. Gulerødder indeholder høje niveauer af magnesium og kalium, to mineraler, der spiller en væsentlig rolle i at opretholde stærke knogler og muskler. Disse næringsstoffer er især gavnlige for ældre hunde, fordi de har tendens til at tabe knoglemasse hurtigere end yngre hunde. Derudover indeholder gulerødder pektin, der kan hjælpe med at sænke kolesterolniveauet.

Gulerødder er en overkommelig og nærende snack til hunde. Derudover er denne grøntsag perfekt til at belønne god opførsel uden det øge kalorieindtaget ved fx at give hundekiks og andre godbidder.Det at tygge på gu gulerødder kan også hjælpe til at forbedre din hunds tandsundhed.

Sådan giver du din hund gulerødder
Det er vigtigt at man skærer guleroden ud i mundrette portioner til sin hund. Det forhindrer hunden i at blive kvalt – især små hunde.

Ærter

Hunde kan godt spise ærter, da de indeholder mange vitaminer såsom A, B, C og K. Ærter er en fremragende kilde til både protein og kostfibre. De er rige på næringsstoffer som mangan, thiamin og folat. Ærter er søde, og er derfor en fremragende godbid eller topping til et måltid mad til din hund.

Blomkål

Blomkål er sundt for hunde, og det er en sund kilde til fiber og er rig på vitamin K, C, calcium og kalium. Blomkål understøtter mange sundhedsfunktioner såsom hundens syn, muskler og immunforsvarets funktion. Denne grøntsag er også afgørende for at opretholde hundens tyktarmssundhed og reducere tarmrelaterede problemer.

Vores Chicken Risotto-opskrift indeholder kogte gulerødder, ærter og blomkål og er derfor god til hunde med sarte maver og ældre hunde.

Kartofler

Kogte eller bagte kartofler er bedst til hunde, da rå kartofler indeholder en forbindelse kaldet solanin, som er giftig for nogle hunde. Kartofler er en god kilde til kulhydrater, men det skal altid gives i en minimal mængde.

Spinat

Spinat indeholder store mængder vitaminer såsom A, B, C og K. Derudover indeholder spinat også jern, antioxidanter og fibre. Hunde har godt af små mængder spinat.

Tang

Tang har mange gode næringsstoffer og indeholder meget få kalorier. Det er også fyldt med fiber, og understøtter fordøjelses-sensitivitet ved hunde. Derudover er tang rig på antioxidantegenskaber, vitamin A, B, C og E, og mineraler såsom jern, magnesium, calcium og fosfor.

Vores Deli-opskrifter indeholder 80% kød samt sund spinat og tang.

Lad din hund prøvesmage lækkerierne. Få MÆT frisk hundemad og naturlige snacks leveret lige til døren.


Frugt og grøntsager din hunde ikke må få

Det kan være svært som familie ikke at “forkæle” sit firbenede familiemedlem Hunde betragtes som de bedste ledsagere for vores familie; at fodre dem noget mad kan være skadeligt. Hunde kan ikke spise fedtet eller fedtet mad; de kan få diarré. Følgende er de giftige fødevarer til hunde.

  • Avocado (indeholder persin, som er giftigt fordi det påvirker hundens mælkekirtler og hjerte).
  • Chokolade (indeholder teobromin, som er farligt, fordi det påvirker flere dele af kroppen, såsom nervesystemet, vejrtrækningen og urinorganerne).
  • Druer og rosiner (kan forårsage akut nyresvigt ved nogle hu
  • Nødder (indeholder et højt indhold af svampesporer, er ofte meget salte og kan sætte sig fast i halsen. Derudover indeholder særligt macadamia nødder et ukendt giftstof, der påvirker muskler, fordøjelsessystem og nervesystemet).
  • Svampe (mange svampearter er mindre egnede for hunde, og nogle er giftige).
  • Tulipaner, påskeliljer og blomsterløg (mange blomster og særligt løgplanter er giftige. Hvis din hund har gravet nysatte blomsterløg op, er det vigtigt at tale med dyrlægen for at finde ud af, om den pågældende art er giftig for dyr)
  • Rabarber og rabarberblade (indeholder oxalsyre, som i høje doser kan være dødeligt. bør ikke gives for ofte til hunden, da det hæmmer dannelsen af røde blodlegemer.

Hvad må hunde ikke få?

Find en længere liste over hvad hunde må og ikke må spise her.

Sådan sikrer du dig, at din hund får de næringsstoffer, den har brug for

For at sikre at din hund får ​​alle de næringsstoffer, den har brug for i løbet af en dag, skal du vælge en balanceret diæt, der indeholder en blanding af alle de nødvendige fødekilder, såsom proteiner, kulhydrater, vitaminer, mineraler og fedtstoffer. Tag altid hensyn til din hunds alder og fysiologiske behov. Dette er ekstremt vigtigt for, at din hund er glad og sund.

Hvad er vigtigt for en hunds helbred? Det afhænger helt af, hvilken type mad du vælger til din firbenede ven. Vær klog, når du vælger måltider til din hund, for at holde den glad og sund.

MÆT er sund hundemad fyldt med grøntsager

MÆT er hundemad lavet med friskt kød og sunde grøntsager fra nordiske gårde, som opbevares på køl og er klar til servering. Alle opskrifterne er formuleret af vores hundeernæringsekspert, som har skabt velafbalancerede og velsmagende opskrifter med alle de næringsstoffer, som vores elskede hunde har brug for.

Prøv frisk hundemad, lavet af rigtigt kød og grøntsager fra nordiske gårde
😍 Fantastisk smag- og duftoplevelse for din hund
💚 Mildt tilberedt, ingen konserveringsmidler
🐾 Bidrager til god fordøjelse og flot pels


Ofte stillede spørgsmål

kan hunde tåle gulerødder?

Ja, du kan med fordel give din hund gulerødder i både både kogt og rå form. Gulerødder har et højt indhold af fibre og vitamin A12, og er særligt godt at give til en hund med mave-tarmproblemer. Derudover indeholder gulerødder pektin, der kan hjælpe med at sænke kolesterolniveauet.

kan hunde tåle ærter?

Ja. Ærter er søde, og er derfor en fremragende godbid eller topping til et måltid mad til din hund. Ærter indeholder mange vitaminer såsom A, B, C og K. Ærter er en fremragende kilde til både protein og kostfibre. De er rige på næringsstoffer som mangan, thiamin og folat.

Skriv et svar

Luk
Log ind
Luk
Kurv (0)

Ingen varer i kurven. Ingen varer i kurven.betalingsmiddel