MÆT MÆT hundefoder abonnement

Skånekost til hunde

Hvis din firbenede ven har problemer med opkast eller diarré, kan skånekost til hunde være et godt hjælpemiddel. 

Opkast og diarré sker pga. irritation eller betændelse i maven og/eller tarmene. Hunde har en tendens til at spise alt muligt udenfor, som de ikke burde, og derfor er det ikke ualmindeligt, at de kaster op eller får dårlig mave. Det kan dog også være et tegn på noget alvorligt, f.eks. at hunden har en sygdom eller er blevet smittet med en virus/bakterie, så de skal behandles af dyrlægen. Diarré eller opkast kan også skyldes, at hunden får det forkerte foder, hvilket giver fordøjelsesproblemer. I denne artikel kommer vi ind på, hvordan skånekost kan hjælpe din hund.

Skal du kontakte dyrlægen? 

Som udgangspunkt bør du ikke være urolig, hvis din hund har lidt dårlig mave eller har kastet op en enkelt gang, men ellers opfører sig normalt og er i godt humør. Sørg for, at din hund får masser af vand. Det kan være en god idé at ringe til dyrlægen for en sikkerheds skyld. Dyrlægen vil også kunne vejlede dig om skånekost til hunde. 

Du skal altid tage til dyrlægen, hvis hundens diarré fortsætter i længere tid, hvis hunden kaster op flere gange, hvis der er blod i hundens opkast/afføring, hvis hunden er meget sløv eller træt, hvis den ikke vil drikke eller spise selv, hvis den ikke kan holde væske i sig, hvis den har spist noget som kan sætte sig fast, hvis den har oppustet mave, eller hvis den lader til at have ondt i maven. 

Har du en hvalp/unghund eller seniorhund, bør du tage til dyrlægen med det samme, også selvom hunden virker frisk. 

Hvad er skånekost til hunde? 

Skånekost til hunde er mad, som er let at fordøje, og som hjælper med at skabe balance i hundens mave/tarmsystem. Det er derfor effektivt til hunde, som har diarré eller kaster op. 

Skånekost skal give energi til kroppen, hvilket kommer i form af kulhydrater såsom pasta eller udkogte ris. Samtidig skal der være gode proteiner i, som er nemme at fordøje, og her er kylling eller torskerogn godt. Der skal også være rigeligt med vand i maden. 

Skånekost kan være hjemmelavet eller færdiglavet. Hvis du vælger skånekost, der er færdiglavet og i god kvalitet, kan du sikre dig, at din hund får alle de nødvendige næringsstoffer. 

MÆT Risotto – skånekost til hund med dårlig mave eller opkast

Vi anbefaler MÆT Risotto som skånekost til hund med dårlig mave eller opkast. MÆT Risotto er frisk hundemad af høj kvalitet, som er lavet af ris, rigtigt kød og grøntsager fra nordiske gårde. Ingredienserne er tilberedt mildt ved sous-vide, så maden er letfordøjelig. Det er et balanceret og nærende måltid, som skaber en naturlig balance i din hunds mave. 

Når en hund har det dårligt, har den ikke meget appetit. Derfor skal skånekost være ekstra lækkert, så det giver hunden lyst til at spise. MÆT Risotto har en fantastisk duft og smag, som hundene elsker. Den lækre, friske mad opbevares i køleskabet og er klar til servering.

Skånekost hund ris og kylling

MÆT Chicken Risotto er inspireret af de klassiske skånekost-opskrifter, da den indeholder kylling og ris. Dette har vores ernæringsekspert kombineret med sunde grøntsager og nærende vitaminer og mineraler, så din hund får alle sine ernæringsbehov opfyldt.

Kan din hund ikke tåle kylling, kan du prøve varianten med gris i stedet for.

“Jeg har lagt en pølse risotto på frost som jeg kan tage op, hvis min hund skulle få problemer med maven. Aldrig vil jeg selv stå og lave skånekost med kogt kylling og ris igen, der er risottoen bare suveræn.” – Stina

FAQ

Hvad er skånekost?

Skånekost til hunde er mad, som er let at fordøje, og som hjælper med at skabe balance i hundens mave/tarmsystem. Det er derfor effektivt til hunde, som har diarré eller kaster op.

Skriv et svar

Luk
Luk
Log ind
Luk
Kurv (0)

Ingen varer i kurven. Ingen varer i kurven.Valuta
Sprog