Slankefoder til hunde

Har du en lidt for tyk hund? En overvægtig hund kan få mange problemer, herunder hjertesygdomme, diabetes, gigt og ledsmerter. De har også tendens til at udvikle hudinfektioner og andre sygdomme, der påvirker deres livskvalitet. Motion og kost er de to vigtigste elementer for at holde din hund sund.

Slankefoder til hunde er et effektivt middel, hvis din firbenede ven skal tabe sig. En tyk hund kan se sød ud, men de ekstra kilo kan medvirke til sygdomme, som kan reducere hundens livskvalitet og i værste fald forkorte dens levetid. Hvis du vil give din hund det bedste hundeliv, skal du derfor holde øje med dens vægt og sørge for, at den får den rette kost.

Hvordan ved du, om du har en tyk hund?

Et meget almindeligt svar på dette spørgsmål er, at du kan mærke for meget fedtlag på din hund. Hvis du kigger eller mærker på din hund, kan du også få en god indikation af, om den er overvægtig. På en hund af normal vægt skal du kunne mærke dens ribben, og der skal være en tydelig talje, når du ser på hunden oppefra. Hundens ribben, rygsøjle og talje vil ikke være fremtrædende på grund af ekstra fedtlag. Den hængende mave kan observeres hos overvægtige hunde og ingen fremtrædende skelnen mellem hundens bryst og mave. Hunden bliver træt selv efter korte gåture og vil begynde at puste. Hunde bliver dovne og mindre legesyge. 

Er min hund overvægtig? 

En tommelfingerregel om overvægtige hunde er, at de vejer 15% mere end deres idealvægt. Den optimale vægt for en hund er forskellig afhængig af racen, så her må du tage Google i brug eller spørge din dyrlæge til råds. 

Overvægtige hunde nægter typisk at gå lange ture og har brug for støtte til at få dem ind og ud af bilen.

Typiske årsager til en tyk hund

Et studie fra Københavns Universitet (baseret på 268 hunde) viser, at cirka 46% af danske hunde lider af let til svær overvægt. 

Hovedårsagen til overvægtige hunde er meget simpel: Hundene får for meget mad (og evt. den forkerte slags) og bevæger sig for lidt. Overdreven fodring fører til for mange kalorier end hundens kropsbehov, og disse ekstra kalorier er ansvarlige for det ekstra fedt.

Mange hunde får ikke nok motion i løbet af dagen, og når aktivitetsniveauet ikke matcher fodermængden, sniger kiloene sig på. Som hundeejer kan man også være tilbøjelig til at give for mange godbidder, fordi man gerne vil forkæle sin hund.

Seniorhunde og kastrerede hunde har også højere risiko for at blive overvægtige. Hunde, der er mere end fem år gamle, forbrænder færre kalorier på daglig basis og er mere tilbøjelige til at få fedme. Hunde, der bliver kastreret og steriliseret, bliver mere overvægtige på grund af faldende produktion af kønshormoner, i sidste ende mindre energiudnyttelse og mere lagring af kalorier. Nogle medikamenter som brug af phenobarbital og glukokortikoider kan også føre til fedtaflejring.

Genetik er også ansvarlig for fedme hos hunde. Terrierracer, beagler, labrador retrievere har genetisk disposition for fedme og kan blive overvægtige på et tidspunkt i deres liv.

Hundefoder til overvægtige hunde MÆT Pets
Hunde skal have nok motion.

Konsekvenser af en fed hund

Når en hund er overvægtig, mangler motion og lagrer kalorier, er chancerne for helbredsforringelse til stede. Slidgigt er den mest almindelige tilstand forbundet med overvægtige hunde på grund af manglende motion, dovenskab ved at sidde i samme stilling i lang tid. Diabetes mellitus er også almindelig hos overvægtige hunde. Overdreven insulinproduktion fører til lavt blodsukker og resulterer i øget tørst og sult. Højt blodtryk, luftvejsproblemer og kræft er også almindelige hos overvægtige hunde. Laryngeal lammelse og kollaps af luftrøret, der fører til dødelige luftvejsproblemer, er også almindeligt hos overvægtige hunde. 

Overvægtige hunde kan også udsættes for stress og udvikle blæresten. Fedme reducerer også hundens alder og nyere undersøgelser har vist, at overvægtige hunde lever 2-3 år kortere end normale hunde. Rådfør dig altid med din dyrlæge for at få foderskema over din hund for at undgå alle sådanne konsekvenser.

Tips til at undgå en tyk hund

Et enkelt svar på dette spørgsmål er ved at undgå overdreven fodring af dine hunde.

  • Giv dem fedt, kulhydrater og proteiner i beregnet mængde som foreskrevet af dyrlægen.
  • Vælg specifikke spisetider for din hund, og giv ikke mad til din hund, undtagen de valgte tidspunkter. Hunde i forskellige aldre har forskellige ernæringsmæssige krav og fodret dem derefter.
  • Kontrol af portion er kritisk.
  • Hold din hund beskæftiget med legetøj for at bruge energi og forbrænde ekstra kalorier.
  • Tag regelmæssigt din hund med til gåture og hold den i god form.
  • Giv dem ikke ekstra godbidder. Leg med dem og hold dem aktive.
  • Hold overvægtige hunde på diæt og fodret dem med grønne grøntsager med lavt kalorieindtag.

Motion for hunde

Motion er den bedste terapi for overvægtige hunde. Tag dine hunde en tur to gange om dagen i 20-25 minutter. Engager dem i legende aktiviteter som at løbe, rulle, fange bold osv. Lad dem ikke sidde under en gåtur. Kost spiller en vigtig rolle i vægttab, men en ordentlig motion er mere effektiv.

Jeg har en tyk hund! Hvordan fodrer jeg en overvægtig hund?

Vægttab er et hårdt arbejde at udføre enten hos mennesker eller hunde, men vægttab kan tilføje et par år mere til din ledsagers liv, og hunden kan leve et behageligt liv. Så snart hunden får ekstra 2-3 kg end den ideelle kropsvægt , bør du være alvorligt bekymret over det og straks planlægge en diæt for at reducere dens vægt.

Behandlingen af ​​fedme handler om vægttab hos hunde. Den enkleste løsning er at reducere kalorieindtaget hos hunde og øge træningstiden. Kontakt din dyrlæge for korrekt foderindtagelse, spisetider, måltidshyppighed og træningsterapi. Giv dine hunde et måltid med højt proteinindhold og lavt fedtindhold, da det er meget nyttigt til vægttab. Skift til grønne grøntsager er også en god mulighed. Et ideelt vægttab for hunde er 3-5% kropsvægttab om måneden.

tyk hund

Brug en kosttabel

Du bør altid vide, hvor mange kalorier din hund indtager på daglig basis. Hvis du bruger en vægttabsdiæt, som er ordineret af dyrlægen, vil et kalorietabel eller en etiket være til stede.

Vægttabs kostplan virker for det meste ved at have et højt proteinindhold, lavt kulhydrat og højt fiberindhold, som hjælper hunde til at føle sig mæt og holde op med at tigge om mad. Hundefoder til vægttab er tilgængeligt på markedet og disse foderstoffer er sammensat af specifikke ernæringsstoffer, som fremmer stofskiftet og hjælper med at forbrænde for mange kalorier. Tilføj gradvist sådant foder i hundefoder for at minimere chancerne for mave-tarmbesvær. Bland den nye og den gamle mad i stigende proportioner for at undgå mavebesvær.

Giv din hund mad 2 gange om dagen og kontroller kropsvægten igen hver 2. uge. Ideelt vægttab om ugen er 0,5-2% af hans startkropsvægt.

Dyrlæger har fastslået, at hvor mange kalorier en hund skal have på daglig basis afhængigt af den ideelle kropsvægt.

Idealvægt (kg)Kalorier (kcal) nødvendige ved 100 % RER pr. dag
4.5210
6.8270
9340
11.3410
13.6480
15.8550
18615
20.4680
22.6750
25820
27.2890
29,5950
31,71020
341090
36,21160
38,51230
411300
431370
45,31430

I de fleste tilfælde har dette beregnede kalorieindtag vist sig at være effektivt, men hvis du ikke reagerer på en sådan diæt, kan du reducere kalorieindtaget yderligere. Du bør altid vide, hvor mange kalorier din hund indtager dagligt.

Slankefoder hund MÆT Pets
MÆT Chicken Deli – Naturligt og lækkert slankekost grundet den magre proteinkilde og et naturligt vandindhold

Fodre med en sund kost

En sund kost vil hjælpe en overvægtig hund med at opretholde en sund vægt. Den skal indeholde nok kalorier til at opfylde behovene for hundens kropsstørrelse og aktivitetsniveau.

Undgå at give tørfoder til dine overvægtige hunde, da de indeholder ekstra tilsætningsstoffer, smagsstoffer og fedtindhold sammenlignet med naturlige kilder og kan øge fedtniveauet i hundens krop. Tørfoder er oftest overfyldt med kunstige smagsstoffer og er forbundet med mange sundhedsproblemer hos hunde. Tørfoder bør aldrig være den foretrukne diæt for din hund.

Unødvendige godbidder bør også minimeres hos overvægtige hunde.

Overvejer du slankefoder til hunde?

For at tabe sig skal din hunds daglige energi-/kalorieindtag nedsættes, og her kommer slankefoder til hunde ind i billedet. Hvis du vælger et slankefoder af god kvalitet, kan du sikre dig, at din hund stadig får de nødvendige næringsstoffer, mens den taber sig.

Når en hund får mindre mad end den plejer, kan der opstå sult. Derfor bør du vælge et slankefoder, som stadig giver en tilstrækkelig mæthedsfølelse.

Dyrlæger over hele verden anbefaler normalt foder med højt proteinindhold, lavt kulhydrat og højt fiberindhold til vægttab hos hunde. 

Et godt slankefoder til hunde har også et lavt indhold af fedt og kalorier, så hunden kan tillade sig at spise mere af det. Det hjælper hunde til at føle sig mæt og stoppe med at tigge om mad. På den måde kan din hund tabe sig gradvist uden at føle, at den får meget mindre mad. 

Slankefoder til hunde - MÆT Pets
MÆT Deli med gris

Prøv MÆT Frisk hundemad og oplev effekten på din egen hund. Få en prøvepakke leveret til døren, så din hund kan smage den lækre og sunde mad.

Ikke kun mængden, men ingredienserne er vigtige i slankefoder til hunde

Vores filosofi for en god slankekur for hunde er: Spis mindre og spis bedre. Man kan sammenligne det med, hvis vi mennesker spiser sund og lækker kvalitetsmad i stedet for McDonalds. Hunde har heller ikke godt af junkfood (f.eks. højt-forarbejdet tørfoder) og tager meget hurtigere på af den slags foder. Hvis de i stedet får kvalitetsmad med rigtige ingredienser, vil de leve et sundere og gladere liv. 

Når du leder efter det bedste hundefoder til vægttab, bør du derfor overveje ingredienserne først.

Sunde proteiner sikre vægttab
Protein er vigtigst i forhold til vægttab. Hos overvægtige hunde ønsker vi at reducere kropsfedt og bevare muskelmassen. Vi ved, at protein er afgørende for vedligeholdelse og vækst af skeletmuskulatur, og det bør vedligeholdes. Proteiner kræver også mere energi at nedbryde end fedt eller kulhydrater; derfor fremmer dette også forbrænding af kalorier. 75 gram protein per 1000 kalorier mad er nødvendigt for at bevare magert kropsmasse og endnu mere er gavnligt for at forbrænde kroppens overdrevne kalorier. Kød er en god og naturlig proteinkilde til hunde.

Naturlig proteinkilde til hunde omfatter: okse, kylling, får, kalkun, and og fisk fx laks.

Samtidig med at vi reducerer hundens kropsvægt, bør vi også være opmærksomme på at give den essentielle vitaminer, mineraler og fedtsyrer, som er nødvendige for normal kropsfunktion. En vægttabsdiæt bør indeholde vigtige vitaminer og mineraler. Begræns antallet af kalorier, men sørg også for indtag af essentielle vitaminer.

Fedt
Fedt: Fedtstoffer er en væsentlig del af enhver kost, fordi de giver energi og hjælper med optagelsen af ​​visse næringsstoffer. Omega 3 fedtsyrer er især gavnlige for hunde, fordi de fremmer sund hud og pels.

Kulhydrater
Kulhydrater findes i fødevarer som frugt, grøntsager og korn De giver dit kæledyr energi og hjælper med at holde dit fordøjelsessystem fungerende korrekt. Kulhydrater er opdelt i to kategorier: simple og komplekse. Simple kulhydrater er sukkerarter, der nedbrydes hurtigt og nemt, mens komplekse kulhydrater tager længere tid at fordøje. Komplekse kulhydrater findes i fuldkorn, bælgfrugter og stivelsesholdige grøntsager.

Ekstra fiberindhold og vand vil øge kroppens stofskifte og kroppen vil forbrænde flere kalorier. Et naturligt vandindhold i maden både mætter og sikre at din hund kan fordøje alle fibrene som sikre god fordøjelse og vægttab.

Fibre hjælper med at holde dit fordøjelsessystem sundt ved at hjælpe dig med at føle dig mæt efter at have spist. Det hjælper også med regelmæssighed og reducerer kolesterolniveauet. Hvis du fodrer dit kæledyr med for meget fiber, vil det få dem til at tabe sig. Dette skyldes, at fibre bremser fordøjelsen og får dit kæledyr til at føle sig mæt længere end andre fødevarer. Så husk at give dem rigelig mængder af vand. Broccoli, bønner, blomkål er gode kilder til fiber og også lavt i kalorier. At fodre en sådan diæt vil hjælpe hunden til at føle sig mæt og stoppe med at lede efter mad igen og igen.

Kosten skal være velsmagende for hunde. Nogle gange reagerer hunde ikke på en ny diæt på grund af højt fiberindhold og mindre fedt. I sådanne tilfælde er dåsemad eller friskfoder en god mulighed for hunde på grund af deres aroma og smag, og hunde elsker for det meste at spise sådant foder.

MÆT Deli – Et hundefoder til overvægtige hunde

Til din hunds vægttab anbefaler vi MÆT Deli med kylling eller gris. MÆT er frisk hundemad af høj kvalitet, lavet af rigtigt kød og grøntsager fra nordiske gårde. Deli-produkterne har mere end 10% proteinindhold, de er kalorielette og har et lavt fedtindhold, hvilket gør dem velegnet som hundefoder til overvægtige hunde.

Mæthed og lækker smag på slankekuren 

MÆT Deli har en lækker smag og duft, som hundene elsker. Når du fodrer med MÆT Deli, kan din hund tabe sig uden at gå på kompromis med smagsoplevelsen. Hunden undgår også at sulte på slankekuren, da maden giver en god mæthedsfornemmelse. Din hund kan tillade sig at spise mere, takket være de sunde kvalitetsråvarer. 

MÆT er et komplet måltid, som indeholder alle de næringsstoffer, din hund har brug for. Ingredienserne er tilberedt mildt ved sous-vide, så hundens krop har nemmere ved at optage maden. De friske måltider opbevares på køl og er klar til servering.

MÆT Deli kan også bruges som vedligeholdelsesfoder efter slankekuren, så din hund kan holde sin nye vægt.

Skift gradvist hundens foder for at undgå mave-tarmproblemer. Når du skifter til en ny mad, skal du blande halvdelen af ​​den nye mad med halvdelen af ​​den gamle mad og fortsætte med denne blanding i mindst syv dage.

Prøv frisk hundemad, lavet af rigtigt kød og grøntsager fra nordiske gårde
albus cta | MÆT 😍 Fantastisk smag- og duftoplevelse for din hund
💚 Mildt tilberedt, ingen konserveringsmidler
🐾 Bidrager til god fordøjelse og flot pels

Opsummering

Har du en en tyk hund, så kan den få problemer såsom diabetes, hypothyroidisme og ofte også hjerteproblemer. Overvægt bør kontrolleres for at undgå alle sådanne komplikationer.

Når din hund får 2-3 kg ekstra end den ideelle kropsvægt, er det tid, du skal være bekymret over det og planlægge en diæt i overensstemmelse hermed.

Veterinær sundhedspleje team er altid villige til at hjælpe dig og dit kæledyr. De er kun et opkald væk. Følg deres instruktioner og handle i overensstemmelse hermed for dit kæledyrs velbefindende.

NB: Husk at tal med en dyrlæge før du går all-in på slankefoder til din hund

Hvis din hund er overvægtig, anbefaler vi, at du tager den med til dyrlægen, før du går i gang med at ændre dens motionsvaner og købe slankefoder til hunde. På den måde kan du få tjekket, at overvægten ikke skyldes en sygdom eller lignende. Dyrlægen kan også vejlede dig om, hvad din hunds idealvægt bør være, hvor lang tid det cirka vil tage at nå den, og hvor meget motion din hund bør få. 

Husk på, at hunde – ligesom mennesker – ikke har godt af at tabe sig for meget for hurtigt. Det skal ske i det rette tempo og på en sund måde. Når du har fået grønt lys af dyrlægen, kan du gå i gang med at finde slankefoder til hunde.  

Ofte stillede spørgsmål om slankefoder til hunde

Hvor meget skal min hund veje?

Hvor meget din hund skal veje, afhænger af dens race. Hver hunderace har en idealvægt, og du kan søge efter hvert enkelt på nettet. Hver races idealvægt kan dog svinge en del, og det kan derfor være en god idé at spørge dyrlægen til råds.

Hvornår har jeg en tyk hund?

Som tommelfingerregel er en hund for tyk (dvs. overvægtig), når den vejer 15% mere end sin idealvægt. Hvis du ikke kan mærke din hunds ribben, og hvis den ikke har en tydelig talje, når du kigger på hunden oppefra, er dette også et tegn på, at din hund er for tyk.

Hvordan slanker man en hund?

Man slanker en hund ved at give den mere motion og mindre mad. Sørg for at fodre med fedtfattig og kalorielet hundemad som stadig mætter, så din hund kan tabe sig uden at sulte. Det er en god ide at tage forbi dyrlægen og at få tjekket, at alt er i orden, før du begynder at slanke din hund.

Hvad er det bedste slankefoder til hunde?

Det bedste slankefoder til hunde er fedtfattigt, men har stadig masser af smag og duft. Samtidig skal det indeholde alle de nødvendige næringsstoffer, så din hund kan holde sig sund under vægttabet. Derudover skal foderet være af god kvalitet og give en god mæthedsfornemmelse. MÆT frisk hundemad opfylder alle disse kriterier, og hundene elsker det.

Skriv et svar

Luk
Log ind
Luk
Kurv (0)

Ingen varer i kurven. Ingen varer i kurven.