Slankefoder til hunde

Slankefoder til hunde

Slankefoder til hunde er et effektivt middel, hvis din firbenede ven skal tabe sig. En tyk hund kan se sød ud, men de ekstra kilo kan medvirke til sygdomme, som kan reducere hundens livskvalitet og i værste fald forkorte dens levetid. Hvis du vil give din hund det bedste hundeliv, skal du derfor holde øje med dens vægt og sørge for, at den får den rette kost.

Overvægtige hunde – hvad er årsagen? 

Et studie fra Københavns Universitet (baseret på 268 hunde) viser, at cirka 46% af danske hunde lider af let til svær overvægt. 

Hovedårsagen til overvægtige hunde er meget simpel: Hundene får for meget mad (og evt. den forkerte slags) og bevæger sig for lidt. Mange hunde får ikke nok motion i løbet af dagen, og når aktivitetsniveauet ikke matcher fodermængden, sniger kiloene sig på. Som hundeejer kan man også være tilbøjelig til at give for mange godbidder, fordi man gerne vil forkæle sin hund. Seniorhunde og kastrerede hunde har også højere risiko for at blive overvægtige. 

Hundefoder til overvægtige hunde MÆT Pets
Hunde skal have nok motion.

Er min hund overvægtig? 

Så hvordan finder du ud af, om din hund er overvægtig? En tommelfingerregel om overvægtige hunde er, at de vejer 15% mere end deres idealvægt. Den optimale vægt for en hund er forskellig afhængig af racen, så her må du tage Google i brug eller spørge din dyrlæge til råds. 

Hvis du kigger eller mærker på din hund, kan du også få en god indikation af, om den er overvægtig. På en hund af normal vægt skal du kunne mærke dens ribben, og der skal være en tydelig talje, når du ser på hunden oppefra. 

Tag til dyrlægen først

Hvis din hund er overvægtig, anbefaler vi, at du tager den med til dyrlægen, før du går i gang med at ændre dens motionsvaner og købe slankefoder til hunde. På den måde kan du få tjekket, at overvægten ikke skyldes en sygdom eller lignende. Dyrlægen kan også vejlede dig om, hvad din hunds idealvægt bør være, hvor lang tid det cirka vil tage at nå den, og hvor meget motion din hund bør få. 

Husk på, at hunde – ligesom mennesker – ikke har godt af at tabe sig for meget for hurtigt. Det skal ske i det rette tempo og på en sund måde. Når du har fået grønt lys af dyrlægen, kan du gå i gang med at finde slankefoder til hunde.  

Sådan vælger du det rette slankefoder til hunde

For at tabe sig skal din hunds daglige energi-/kalorieindtag nedsættes, og her kommer slankefoder til hunde ind i billedet. Hvis du vælger et slankefoder af god kvalitet, kan du sikre dig, at din hund stadig får de nødvendige næringsstoffer, mens den taber sig.

Når en hund får mindre mad end den plejer, kan der opstå sult. Derfor bør du vælge et slankefoder, som stadig giver en tilstrækkelig mæthedsfølelse. Et godt slankefoder til hunde har også et lavt indhold af fedt og kalorier, så hunden kan tillade sig at spise mere af det. På den måde kan din hund tabe sig gradvist uden at føle, at den får meget mindre mad. 

Det er ikke kun mængden, der er vigtig – det er også madens indhold. Vores filosofi for en god slankekur for hunde er: Spis mindre og spis bedre. Man kan sammenligne det med, hvis vi mennesker spiser sund og lækker kvalitetsmad i stedet for McDonalds. Hunde har heller ikke godt af junkfood (f.eks. højt-forarbejdet tørfoder) og tager meget hurtigere på af den slags foder. Hvis de i stedet får kvalitetsmad med rigtige ingredienser, vil de leve et sundere og gladere liv. 

MÆT Deli – hundefoder til overvægtige hunde

Til din hunds vægttab anbefaler vi MÆT Deli. MÆT er frisk hundemad af høj kvalitet, lavet af rigtigt kød og grøntsager fra nordiske gårde. Deli-produkterne er kalorielette med et meget lavt fedtindhold, hvilket gør dem velegnet som hundefoder til overvægtige hunde.

Slankefoder hund MÆT Pets
MÆT Chicken Deli

Mæthed og lækker smag på slankekuren 

MÆT Deli har en lækker smag og duft, som hundene elsker. Når du fodrer med MÆT Deli, kan din hund tabe sig uden at gå på kompromis med smagsoplevelsen. Hunden undgår også at sulte på slankekuren, da maden giver en god mæthedsfornemmelse. Din hund kan tillade sig at spise mere, takket være de sunde kvalitetsråvarer. 

MÆT er et komplet måltid, som indeholder alle de næringsstoffer, din hund har brug for. Ingredienserne er tilberedt mildt ved sous-vide, så hundens krop har nemmere ved at optage maden. De friske måltider opbevares på køl og er klar til servering.

MÆT Deli kan også bruges som vedligeholdelsesfoder efter slankekuren, så din hund kan holde sin nye vægt.

Prøv MÆT Frisk hundemad og oplev effekten på din egen hund. Med vores prøvepakke kan du få leveret 8-10 MÆT-pølser, så din hund kan finde sin favorit. Gratis levering, lige til døren.

Slankefoder til hunde - MÆT Pets
MÆT Deli fås med kylling eller gris.

Ofte stillede spørgsmål om slankefoder til hunde

Hvor meget skal min hund veje?

Hvor meget din hund skal veje, afhænger af dens race. Hver hunderace har en idealvægt, og du kan søge efter hvert enkelt på nettet. Hver races idealvægt kan dog svinge en del, og det kan derfor være en god idé at spørge dyrlægen til råds.

Hvornår er en hund for tyk?

Som tommelfingerregel er en hund for tyk (dvs. overvægtig), når den vejer 15% mere end sin idealvægt. Hvis du ikke kan mærke din hunds ribben, og hvis den ikke har en tydelig talje, når du kigger på hunden oppefra, er dette også et tegn på, at din hund er for tyk.

Hvordan slanker man en hund?

Man slanker en hund ved at give den mere motion og mindre mad. Sørg for at fodre med fedtfattig og kalorielet hundemad som stadig mætter, så din hund kan tabe sig uden at sulte. Det er en god ide at tage forbi dyrlægen og at få tjekket, at alt er i orden, før du begynder at slanke din hund.

Skriv et svar

Luk
Luk
Log ind
Luk
Kurv (0)

Ingen varer i kurven. Ingen varer i kurven.Valuta
Sprog