skånekost til hunde MÆT Pets

Hvis din firbenede ven har en følsom mave eller har problemer med opkast eller diarré, kan skånekost til hunde være et godt hjælpemiddel. 

Opkast og diarré sker pga. irritation eller betændelse i maven og/eller tarmene. Hunde har en tendens til at spise alt muligt udenfor, som de ikke burde, og derfor er det ikke ualmindeligt, at de kaster op eller får dårlig mave. Det kan dog også være et tegn på noget alvorligt, f.eks. at hunden har en sygdom eller er blevet smittet med en virus/bakterie, så de skal behandles af dyrlægen.

Diarré eller opkast kan også skyldes, at hunden får det forkerte foder, hvilket giver fordøjelsesproblemer. I denne artikel kommer vi ind på, hvordan skånekost kan hjælpe din hund.

Hvad forårsager følsomme maver hos hunde?

Før du begynder at lede efter et bedre foder til din hund, skal du finde ud af, hvad der forårsager din hunds følsomme mave. Nogle hunde, ligesom nogle mennesker, er følsomme over for visse foderingredienser. For andre kan en følsom mave være et tegn på et mere alvorligt problem. 

Der er en bred vifte af foder, som visse hunde har svært ved at tolerere. Andre hunde er følsomme over for visse proteiner. En anden mulighed er, at din hunds foder mangler noget, såsom tilstrækkelige fibre, vitaminer og mineraler, eller indeholder for meget af noget, såsom fedt. Din hunds mad er måske ikke engang problemet. Hvis din hund har for vane at komme i skraldespanden eller spiser en masse godbidder og bordrester, så kan det være noget andet, der forårsager hans mave.

Sådan afgør du, om din hund har en sart mave

Udtrykket “følsom mave” bruges normalt til at beskrive milde tarmsygdomme hos hunde.

Symptomer på følsom mave hos hunde:

  • Hund kaster op, lejlighedsvis
  • Hund tynd mave
  • Hund diarre
  • Hund prutter meget

Læs mere om de typiske mave problemer hos hunde.

Bør du kontakte veterinæren?

Som udgangspunkt bør du ikke være urolig, hvis din hund har lidt dårlig mave eller har kastet op en enkelt gang, men ellers opfører sig normalt og er i godt humør. Det kan være en god idé at ringe til dyrlægen for en sikkerheds skyld. Dyrlægen vil også kunne vejlede dig om skånekost til hunde. 

Du skal altid tage til dyrlægen, hvis hundens diarré fortsætter i længere tid, hvis hunden kaster op flere gange, hvis der er blod i hundens opkast/afføring, hvis hunden er meget sløv eller træt, hvis den ikke vil drikke eller spise selv, hvis den ikke kan holde væske i sig, hvis den har spist noget som kan sætte sig fast, hvis den har oppustet mave, eller hvis den lader til at have ondt i maven. 

Har du valp/unghund eller seniorhund bør du umiddelbart gå til veterinæren, selv om hunden virker frisk.

Eliminer ingredienserne

Ikke alle hunde spiser hvadsomhelst. Nogle hunde lider, ligesom nogle mennesker, af følsomme maver, der let bliver irriterede. Dette kan være en udfordring for os hundeejere, der kæmper for at finde en måde at gøre vores hunde tilfredse og mætte af en sund kost. 

En mulig årsag til din hunds følsomme mave er hans kost. Nogle gange kan det at finde det bedste foder til hunde med følsom mave reducere din hunds symptomer og få dens mave-tarm-kanal tilbage på sporet.

Det er nemt at finde ud af, om din hunds foder er problemet, selvom det måske kræver en vis viljestyrke fra din side. Start med at fjerne eventuelle ekstra madvarer fra hans kost. Dette inkluderer bordrester, godbidder og alt andet, som din hund kan nyde at nappe i løbet af dagen. Du bør også tjekke, om din hund sniger sig ind i skraldespanden, kattebakken eller andre forbudte skatkammer af ting, der gør hunde syge. Dette vil ikke kun hjælpe hans mave, det kan også redde ham fra en tur til dyrlægeskaden. Hvis din hunds mave stadig er generet efter et par dage uden godbidder og skrot, og du er sikker på, at den ikke bryder ind i skraldespanden, mens du er væk, så er det tid til at undersøge selve foderet.

Ingredienser i hundefoder, der forårsager mavebesvær hos hunde

Hver hund er forskellig; Nogle hunde fordøjer alt, hvad der går ind i deres mave uden problemer. Andre oplever ubehag ved den mildeste ændring i deres kost. Der er et par aspekter af hundens ernæring, du bør være opmærksom på, som kan hjælpe dig med at finde det bedste foder til hunde med følsom mave.

Fødevarerelaterede årsager til følsomme maver hos hunde:

  • Proteinkilden
  • Fiberkilden
  • Fedtindholdet
  • Utilstrækkelige mængde vitaminer og mineraler
  • Kvaliteten af ingredienserne
Proteinkilde

Nogle hunde fordøjer bare ikke visse typer protein godt. Hvis din hund f.eks. er på en kyllingbaseret diæt, kan du prøve at skifte til en anden proteinkilde, såsom gris, oksekød eller fisk, for at se, om det løser problemet.

Fibre

Nogle gange har hunde brug for lidt ekstra fibre i deres kost, ligesom mennesker. Grøntsager, som broccoli, bønner, blomkål er gode kilder til sunde plantefibre og også kalorierlette

Fedt

Diæter med højt fedtindhold er sværere at fordøje end diæter, der er højere i protein eller kulhydrater. Undersøg ingredienslisten på din hunds nuværende foder og se, om fedtstoffer og olier er opført i de første fire ingredienser. Dette er en indikator på, at foderet kan være for højt i fedt til din hunds fordøjelsessystem. 

Sammenlign din nuværende mad med andre mærker, og find en mad med et lavere fedtindhold. En nem måde at gøre dette på er ved at se på ingredienslisten og på fedtprocenten i næringsoplysningerne på etiketten.

Vitaminer og mineraler

De fleste kommercielle hundefoder indeholder tilstrækkelige mængder vitaminer og mineraler i deres formler. Men hvis du fodrer en specialdiæt, som en rå diæt eller et hjemmelavet måltid, er det muligt, at din hund lider af en næringsstofmangel. Rådfør dig med din dyrlæge for at sikre dig, at du fodrer din hund med alle de næringsstoffer, han har brug for for en ordentlig fordøjelse, og juster dit kæledyrs kost i overensstemmelse hermed.

Kvaliteten af ingredienserne

Det er vanskeligt at bestemme kvaliteten af ​​ingredienserne i et hundefoder. Næringstabelerne indeholder ikke information om kvaliteten af ​ ingredienser. I stedet er ejerne overladt til at gætte baseret på på baggrund af pris, offentliggjorte oplysninger og input fra deres dyrlæger. En godt tip er dog at vælge foder der er mindre forarbejdet da ingredienserne derved kan bestå af mel og affaldsprodukter.

Læs mere om hvilke ingredienser hundemad bør indeholde.

skånekost til hund med daarlig mave

Hvad er skånekost til hunde?

Skånsomt fôr til hunder er fôr som er lett fordøyelig og som er med på å skape balanse i hundens mage-tarmsystem. Den er derfor effektiv for hunder som har diaré eller oppkast.

Kostholdsmat bør gi energi til kroppen, som kommer i form av karbohydrater som pasta eller kokt ris. Samtidig skal det være gode proteiner i, som er lette å fordøye, og her er kylling eller torskerogn godt. Det bør også være rikelig med vann i maten.

Skånekost kan være hjemmelaget eller ferdiglaget. Velger du ferdigmat som er ferdiglaget og i god kvalitet, kan du sørge for at hunden din får i seg alle nødvendige næringsstoffer.

Skånekost hund ris og kylling

Der er en grund til at kylling og ris er en klassiker indenfor hundefoder. Disse milde fødevarer ligger nemlig godt i urolige hundemaver. Du kan selv tilberede denne opskift eller købe fx MÆT chicken Risotto.

For at lave opskriften skal du købe kyllingebryst og ris. Hvide ris har lavere næringsværdi end brune ris, men dens mildhed gør den mere velegnet til dårlig mave. Olier, smør og tilsatte krydderier kan irritere din hunds mave og gøre problemet værre, så hold dig til almindelig kogt kylling og ris og gem de ekstra ting til dit eget måltid. 

Sørg for, at kyllingen er kogt grundigt, og skær eller riv den i små, mundrette stykker til din hund, da entusiastiske hjørnetænder kan blive kvalt af denne uventede godbid.

skånekost hund MÆT Pets
MÆT Chicken Risotto er skånekost på den nemme måde.

MÆT Chicken Risotto – Skånekost til hund med dårlig mave

Vi anbefaler MÆT Risotto som skånekost til hund med dårlig mave eller opkast.

MÆT Chicken Risotto er inspireret af de klassiske skånekost opskrifter, da den indeholder kylling og ris. Dette har vores ernæringsekspert kombineret med sunde grøntsager og nærende vitaminer og mineraler, så din hund får alle sine ernæringsbehov opfyldt. MÆT Risotto er frisk hundemad af høj kvalitet og har et naturligt højt vandindhold, så maden er letfordøjelig. Det er et balanceret og nærende måltid, som skaber en naturlig balance i din hunds mave.

Når en hund har det dårligt, har den ikke meget appetit. Derfor skal skånekost være ekstra lækkert, så det giver hunden lyst til at spise. MÆT Risotto har en fantastisk duft og smag, som hundene elsker. Den lækre, friske mad opbevares i køleskabet og er klar til servering.

MÆT Risotto-måltider kan bruges som midlertidig skånekost, eller som permanent mad til hunde med sart mave.

Kan din hund ikke tåle kylling, så prøv varianten med gris (Pork Risotto). 

“Jeg har lagt en pølse MÆT Risotto på frost som jeg kan tage op, hvis min hund skulle få problemer med maven. Aldrig vil jeg selv stå og lave skånekost med kogt kylling og ris igen, der er risottoen bare suveræn.”
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – Stina, hundemor til Odji

Læs flere anmeldelser på Trustpilot

Læs mere om MÆT frisk hundemad

skånekost hund ris og kylling MÆT Pets
MÆT Chicken risotto med rigtig kyllingekød, ris, æg og sunde grøntsager som gulerødder.

Hvor længe skal min hund være på skånekost?

Tørfoderproducenter vil selvfølgelig anbefale at du skifter tilbage til deres tørre kiks, men hvis din hund kunne tale så ville den nok sige: “nej tak!”. Overvej stedet at fodre din hund med lækker og duftende mad, som samtidig er godt for din hunds mave og general sundhed.

Prøv MÆT i dag

Med en prøvepakke kan du få tilsendt 4 pølser med MÆT frisk hundemad og 1 pose naturlige snacks, så din hund kan prøvesmage lækkerierne. Gratis levering, lige til døren.

Skånekost hund MÆT Pets
Freja venter tålmodigt på sin friske hundemad.

Ofte stillede spørgsmål om skånekost til hunde

Hvad er skånekost til hunde?

Skånsomt fôr til hunder er fôr som er lett fordøyelig og som er med på å skape balanse i hundens mage-tarmsystem. Den er derfor effektiv for hunder som har diaré eller oppkast.

Hvor længe skal min hund være på skånekost?

Din hund skal for det meste have skånekost, indtil den får det bedre. Dyrlægen vil kunne vejlede dig om den præcise varighed. MÆT Risotto kan dog både bruges som midlertidig skånekost og som permanent foder til hunde, der har tendens til sart mave. Du kan derfor trygt fortsætte med at give din hund sund og lækker ernæring fra MÆT.

Hvad er den bedste skånekost til hund med dårlig mave?

Hvis du spørger vores medlemmer, så vil de svare MÆT Chicken Risotto. Denne nærende skånekost med kylling, ris og grøntsager er let at fordøje. Den hjælper med at skabe naturlig balance i din hunds mave.

Hvad er en god skånekost hund opskrift?

Kylling og udkogte ris er den bedste skånekost hund opskrift. I stedet for at kokkerere selv, kan du bruge MÆT Chicken Risotto, som fungerer rigtig godt som skånekost. Den er baseret på den klassiske opskrift med ris og kylling, hvor vi har tilføjet sunde grøntsager for at skabe et komplet og nærende måltid.

Legg igjen en kommentar

Close
Sign in
Close
Cart (0)

Du har ingen produkter i handlekurven. Du har ingen produkter i handlekurven.Språk