Hvad kan hunde ikke tåle at spise

Selvom hunde i flere tusinde år har spist deres ejers rester så er der en lang række af madvarer, som er usunde og nogle direkte giftige for hunde. Du har sikker hørt at chokolade og druer er giftige for hunde, men du har sikkert spørgsmålet: ‘Hvad må hunde ikke spise’?

Hvad må hunde ikke spise?

Hvad kan hunde ikke tåle at spise? Listen er ganske omfattende. Du kan derfor søge eller klikke på linksne nedenunder for at gå til den ingrediens du gerne vil læse op på.

Hvad må hunde gerne spise?

Det er smartest at give din hund rigtig og naturlig frisk hundemad, da hunde ikke trives godt med menneskemad og tørfoder er meget forarbejdet og unaturligt

Men fødevarer indeholder toksiner, som kan forårsage toksicitet hos hunde. Vi bør undgå at dele vores måltider med hunde.

Denne artikel fremhæver hvad kan hunde ikke tåle – de bedste og værste ingredienser.

Hvis du vil dykke dybere ned i din hunds ernæringsmæssige behov, kan du overveje at downloade vores omfattende e-bog om hundeernæring.

Download e-bogen: Firbenede Foodies

De typiske fødevarer hunde må og ikke må få

må hunde få agurk?

Ja, agurk er fantastisk til… hunde med vægtproblemer.

Agurk er populær blandt mennesker for sin kølende og fugtgivende smag, agurk giver de samme fordele til hunde, hvilket gør den til en kaloriefattig og forfriskende snack hele året rundt. Agurker er fulde af vand, og de giver virkelig hunde et godt boost af hydrering og er også fulde af vitaminer, som hjælper med at understøtte knoglesundhed, betændelse og ømhed. Agurkens frø og hud er ikke giftig for hunde. Det er bedre at tilføje sådanne godbidder i forhold til kun 10% af den samlede kost. Da agurk indeholder 96% vand, er den en rigtig god behandling for hunde, især om sommeren.

må hunde få ananas

Ja, rå ananas er en sund godbid til hunde. Ananas er en rig kilde til vitamin B-kompleks og vitamin C sammen med jern, magnesium, kalium og zink.

Disse næringsstoffer er meget effektive for hundens immunsystem og opretholder også et godt fordøjelsessystem. Ananas på dåse bør undgås hos hunde på grund af deres ekstra tilsætningsstoffer. Ananas er en god kilde til fibre, men for meget fibre kan også føre til diarré og forstoppelse.

Undgå at give en hård ydre og centrale kerne af ananas til din hund. To eller tre skiver ananas en gang om dagen er nok til din hund. Skær ananas i små stykker og vent en time efter at have givet ananas for første gang til din hund for at tjekke for eventuelle fordøjelsesproblemer.

må hunde få and

Ja, hunde kan spise and. Andekød rigt på jern og protein. Andekød er en mager kilde til protein med lavt indhold af uvædet fedt. Andekød er en fantastisk energikilde for din hund, og det er højt i aminosyrer som leucin og lysin, som er ansvarlige for at sænke kolesterolniveauet og opbygge muskler.
Hvis din hund ikke spiser kylling eller oksekød, er and den bedste mulighed, der er tilbage. Andekød er rig på vitamin B3, som hjælper med at regulere hundens glukoseniveau.

Kræft forebygges også af vitamin B. Jern i andekød fungerer som antioxidant. Jern er også nødvendigt for produktionen af ​​røde blodlegemer. Andekød kan være et ordentligt måltid for hunde med fødevareallergi.

For det første skal du sørge for at tilberede anden på en meget almindelig måde. Undgå fristelsen til at tilføje masser af ekstra urter og krydderier til anden, da du kan ende med at inkludere nogle ingredienser, der er giftige for hunde eller kan forstyrre deres fordøjelsessystem.

Derefter skal du vende så meget fedt som muligt ud af anden, mens du steger den. Når du serverer and til din hund, er det bedst at udvise forsigtighed og selv rive kødet af knoglerne. Undgå også at servere noget af andeskindet til din hund. Endelig, ligesom at fodre enhver menneskelig mad til en hund; vær opmærksom på, at hvis du fodrer dem for meget and, så kan de begynde at undgå deres sædvanlige daglige måltider. Så det er bedst at blive ved med at servere and kun som en særlig godbid i ny og næ

må hunde få appelsin

Ja, hunde kan spise citrusfrugter som citron og appelsiner. Der er dog nogle ting, du bør vide på forhånd.

Først, før du giver din hund en appelsin eller citron, bør du smide skrællen væk (og ikke spise den!). Skrællen har olie i sig, som er giftig for hunde og kan forårsage opkastning, diarré eller andre mave-tarmproblemer.

Deres lave natriumindhold gør appelsiner til en perfekt snack for hunde at spise. Appelsiner er også en rig kilde til C-vitamin sammen med kalium. C-vitamin er meget gavnligt for hundens immunsystem. Appelsiner indeholder også fibre.

En eller to stykker appelsin om dagen er nok til din hund. På grund af høje sukkerniveauer kan fodring af for meget appelsin forårsage mave-tarmproblemer hos din hund. Appelsiner bør ikke være mere end 10 procent af hundens daglige kalorieindtag. Hvis din hund har en negativ effekt efter at have spist appelsiner, skal du stoppe med at fodre din hund med appelsiner.

Må hunde få avocado?

Nej hunde kan ikke tåle avocado.

Avocado indeholder persin, et svampedræbende toksin, som kan være giftigt for hunde, hvis det gives i store mængder. Persin er til stede i hele avocado inklusive blade, gruber, så alle disse dele er giftige for hunde. Det kan føre til gastrointestinale forstyrrelser, myokardieskader. Fordi avocado indeholder et højt antal kalorier, kan hunde også blive overvægtige.

må hunde få bacon

Selvom der ikke er noget endeligt svar, er den gængse opfattelse, at hunde ikke bør indtage bacon, da det kan være skadeligt for deres helbred. Bacon har et højt fedt- og kolesterolniveau, som kan skade hunde, hvis det indtages i store mængder. Derudover kan bacon indeholde tilsætningsstoffer, der kan skade deres fordøjelsessystem.

Vil du gerne give svinekød til din hund så overvej vores Pork Deli med 80% kød.

må hunde få banan?

Ja, de er fx fantastiske til ung hunde. Bananer er høje i kalium, hvilket er fantastisk til en voksende hund, men det høje sukkerindhold betyder, at bananer er mere en godbid end en daglig kost og bør gives til hunde i små mængder.

Bananer er en rig kilde til fiber, kobber , biotin og vitaminer også. Halv banan er nok til en stor hund én gang som en særlig godbid ikke kun dagligt. Vær opmærksom på skrælninger, da de kan forårsage blokering og er svære at fordøje.

Må hunde få ben og kogte knogler (griseben, kyllingeben og kogte okseben)?

Hvis noget på denne liste vil overraske dig, så er kogte knogler sandsynligvis den, der gør det. I modsætning til hvad folk tror, er det ikke en sikker måde at genbruge dine stegte middagsknogler at give din hund kogte knogler på – med kogte knogler ofte for bløde til at fungere som hundetygge. Det betyder, at knoglerne er mere tilbøjelige til at splintre – hvilket forårsager tarmblokeringer, kvælning og endda punkteringer i tarmen eller maven.

Må hunde få Blommer og ferskensten

Vidste du, at stenene inde i vores yndlingsfrugter faktisk indeholder cyanid – en giftig gift for både mennesker og hunde? Selvom det kan være en sjov leg for din hund at tygge på stenen inde i en blomme, bør disse sten undgås ikke kun på grund af deres cyanidindhold, men også fordi de er en kvælningsfare.

Må hunde få blomkål

Blomkål er sundt for hunde, og det er en sund kilde til fiber og er rig på vitamin K, C, calcium og kalium. Blomkål understøtter mange sundhedsfunktioner såsom hundens syn, muskler og immunforsvarets funktion. Denne grøntsag er også afgørende for at opretholde hundens tyktarmssundhed og reducere tarmrelaterede problemer.

Læs mere om sunde grøntsager til hunde

Må hunde få broccoli

Ja, hundene kan spise broccoli. Broccoli er en grøn plante og tilhører kålfamilien. Det er en rig kilde til vitaminer og mineraler som calcium, jern, fosfor, thiamin, kalium, riboflavin og zink. Hunde kan spise både rå og kogt broccoli. Det er en sikker og velsmagende godbid til hunde. Alle dele af broccoli er sikre for hunde at spise.

Giv broccoli i små mængder, da buketter indeholder isothiocyanater, som kan forårsage mavebesvær hos hunde. Broccoli er en god fiberdiæt til hunde. Stængeldelen af broccoli indeholder flere fibre end buketter.

Fibrene i broccoli er godt for hundens fordøjelsessystem. Vitamin K og vitamin C er gode til at forbedre hundens knogletæthed og immunsystem.

Læs mere om sunde grøntsager til hunde

må hunde få bønner

Ja, bønner kan fodres til hunde. Bønner kan tilsættes i hundens daglige foderoptagelse som en godbid. Sojabønner, sorte bønner, pinto bønner, lima bønner, alle er sikre for hunde. Kogte bønner er mest velegnede til hunde sammenlignet med rå bønner.

Dåse og refried bønner bør undgås hos hunde. Bønner er en rig kilde til vitaminer og mineraler, som omfatter vitamin A, C og K, kalium, jern og magnesium.
Bønner regulerer også blodsukkerniveauet. Overdosering af bønner kan føre til mavesmerter og gasophobning.

Læs mere om sunde grøntsager til hunde

Kan hunde få citron?

Ja, hunde kan spise citroner. Der er dog nogle ting, du bør vide på forhånd.
Først, før du giver din hund en citron, bør du smide skrællen væk (og ikke spise den!). Skrællen har olie i sig, som er giftig for hunde og kan forårsage opkastning, diarré eller andre mave-tarmproblemer.

må hunde få chips

Nej, hunde bør ikke spise kartoffelchips på grund af de ekstra tilsætningsstoffer som salt. Simple kogte kartofler er sikre for hunde at spise. Kartoffelchips indeholder salt, som kan føre til saltforgiftning hos hunde. Hunde har brug for salt for at opretholde deres normale funktion, men for meget salt kan resultere i problemer som diarré, kramper, dehydrering, opkastning og endda død.

Kartoffelchips er for det meste smagt til med krydderier, urter, der kan føre til mave-tarmproblemer hos hunde. Hvis hunden spiser to eller tre chips, er der ingen grund til at bekymre sig overhovedet. Bare observer dine hunde, og hvis du bemærker nogen abnormitet, skal du straks kontakte din dyrlæge.

Simple kogte kartofler er nærende for hunde, da de er en god kilde til protein og fedt. Men fodring af for mange kartofler til din hund kan også føre til hjerteproblemer og fedme.

må hunde få chokolade

Chokolade (indeholder teobromin, som er farligt, fordi det påvirker flere dele af kroppen, såsom nervesystemet, vejrtrækningen og urinorganerne).

Hvad kan man gøre hvis min hund har spist chokolade? Ring til dyrlægen med det samme.

må hunde få dadler

Ja, dadler er sikre for hunde at spise som en lejlighedsvis godbid. Dadler er sammensat af naturlige sukkerarter, kostfibre, vitamin B, vitamin A, magnesium, mangan og kalium. En fiber til stede i dadler forbedrer hundens fordøjelsessystem. Vitaminer er vigtige for et sundt immunsystem.

Fjern gruberne for at undgå risiko for kvælning. Skær dadler i mindre stykker for at gøre dem nemme at indtage for din hund. En til to dates om dagen er nok for din hund. For mange dadler kan føre til fedme og mavebesvær. Også en vigtig ting at nævne, som sædvanligt for al den mad, du er ved at give din hvalp for første gang, skal du sørge for, at den er sikker, og der ikke allergiske reaktioner.

Må hunde få fisk?

Ja, fisk er fantastisk især til ældre hunde.

I den menneskelige verden spiser vi fisk for hjernekraft, men for hunde er fisk en god kilde til protein, som hjælper med at lindre ubehaget ved gigt. Fisk er også en god kilde til vitaminer og mineraler, hvilket gør det er en allrounder på topniveau til enhver hund. Undgå at give flisefisk, sværdfisk og hvid tun, da disse fiskearter ikke er sikre for hunde. Fisk kan kun gives som godbid en eller to gange om ugen i meget små mængder.

må hunde få gulerødder?

Ja hunde kan tåle gulerødder. De kan nydes af hunde både rå og kogte, da de indeholder B-caroten og fibre, som omsættes af din hund til vitamin A under fordøjelsesprocessen. For ikke at nævne gulerødder er friske og sprøde, og hjælper med at holde din hunds tænder rene og sunde. Det er bedre at skære gulerod i stykker for at forhindre risikoen for kvælning.

2-3 gulerødder er nok til en gennemsnitlig hund på daglig basis. Gulerod er en kilde til naturlige sukkerarter, og for meget sukker kan forårsage diarré og maveproblemer.

Læs mere om sunde grøntsager til hunde

må hunde få havregryn og havregrød?

Ja, hunde kan spise havre. Havre er et af de bedste korn til at fodre din hund. Hvorfor? Fordi de er en god kilde til fibre, calcium og protein, mens de er relativt lave i fedt.

må hunde få honning?

Ja, honning er en god lækkerbisken for hunde at spise. Honning er en naturlig kilde til sukker, vitaminer og mineraler. Honning er rig på vitamin D og E, som desuden er fedtopløselige. De bidrager til din hunds blodkoagulationskapacitet og forventer kontaminering. Derfor, hvis du bemærker, at blodet fra din hund kæmper for at størkne, når det bliver skadet, bør du overveje at præsentere nektar til din hunds middag.

Det indeholder også fedtopløselige mineraler som magnesium, kobber og mangan. Disse mineraler er fundamentale for dannelsen af ​​kollagen og rødmossede blodlegemer, og forudser en mængde blod til din hund. De er for overbevisende inden for udviklingen af ​​sener og ledbånd, knogletykkelse og muskelfremgang.
For små hunde er stop teskefuld honning pr. dag nok, og fuld teske anses for at være sikkert for mellemstore og store hunde pr. dag. Honning bør ikke fodres til hunde på daglig basis.

Foodring af for meget honning kan føre til fedme og kan også påvirke hundens tænders sundhed. Honning fremmer sårheling hos hunde og forhindrer også kennelhoste. Honning forhindrer også hunde i sæsonbestemte allergier. Honning hjælper også med korrekt fordøjelse. Energiniveauet bliver også boostet af honning. Undgå at give honning til diabetikere eller overvægtige hunde.

må hunde få ingefær?

Ingefær er sikkert for hunde i små mængder. Men det anbefales ikke at give for meget ingefær til din hund. Hold derfor altid kontrol med mængden af ingefær. Hunde kan ikke metabolisere ingefær; det bliver omdannet til sukker i deres systemer, hvilket gør dem syge. Hunde med diabetes kan ikke klare for meget sukker i blodet, så ingefær kan smide blodsukkerreguleringen af.

må hunde få is

Det er ikke en god ide at give din hund almindelig is, da hunde kan ikke fordøje mælkeprodukter. Læs i stedet hvordan du kan lave hjemmelavet sund hundeis af MÆT frisk hundemad.

Du vil bliver overrasket over at høre, at der er mange andre ingredienser udover mælkeprodukter i is som ikke er gode for hunde:
– Mælkeprotein
– Valleprotein
– Salt.
– Sukker
– plus, en masse andre ting stoffer som konservering, etc.

må hunde få kartofler?

Ja, hunde kan tåle kartofler, både kogte eller kogte kartofler. Rå kartofler indeholder solanin, som er giftigt for hunde. Stegte kartofler eller kartofler med salt eller smør er ikke sundt for hunde. Kartofler er ikke gode til hunde med diabetes, fordi kartofler forhøjer blodsukkeret.

Søde kartoffel er en god kilde til ernæring for hunde, da de også indeholder vitamin A, vitamin C, vitamin B6, calcium, magnesium og zink.
Kartofler bør gives i små stykker for at undgå risiko for kvælning hos hunde. Giv kartofler en eller to gange om ugen for at minimere chancerne for fedme hos din hund.

må hunde få jordbær

Hunde kan spise jordbær. Jordbær er hundens yndlingsgodbid i varmt vejr. Jordbær indeholder et højt indhold af fibre og C-vitamin.

Jordbær indeholder også antioxidanter, som er meget effektive for hundens immunsystem. Den unikke fordel ved at fodre din hund med jordbær er, at jordbær også kan blege hvalpens tænder. Undgå at give din hund dåse- eller sirupjordbær.

Fodring af friske jordbær bremser også ældningsprocessen og styrker din hunds immunsystem. Skær jordbær i små stykker for at undgå risiko for kvælning. Du kan også blande jordbær med hundens normale foder for at gøre det mere behageligt for hunden at spise.

kan hunde tåle kanel

Nej, undgå at give kanel til dine hunde. Kanel og dens olie kan være irriterende for hundens mund og kan gøre dem ubehagelige og syge. Det kan føre til hypoglykæmi og resultere i opkastning, diarré, takykardi eller bradykardi. I pulverform kan det forårsage hoste, kvælning, vejrtrækningsproblemer.

Må hunde få kokos

Kokos er ikke-giftigt for hunde, hvilket gør det velegnet til hunde at spise kokos. Svaret er ja, hundene kan spise kokos. Kokoskød er rigt på laurinsyre, som er meget gavnligt for hunde.

Laurinsyre er rapporteret at bekæmpe vira såsom influenzavirus. Laurinsyre hjælper også med at forhindre gærinfektioner. Svampeinfektioner såsom ringorm hæmmes også af laurinsyre. En meget vigtig fordel ved laurinsyre er, at den virker som anti-inflammatorisk middel.

Fodring af kokoskød minimerer chancerne for gigt hos dine hunde på grund af dets anti-inflammatoriske egenskaber. Fjern skallen før du fodrer kokosnød for at undgå risiko for kvælning hos din hund. Kokos er også meget godt for hundens hudsundhed. Det fremmer også helingsprocessen. Din hund lider af enhver snit- eller forbrændingsskade, kokos kan være en god mulighed for at fodre din hund. Kontakt altid dyrlægen, før du ændrer din hunds kostplan.

må hunde få lakrids?

Hunde er ikke i stand til at fordøje lakrids. De kan spise en lille mængde, men hvis de spiser for meget, kan det give nogle alvorlige problemer. Lakrids indeholder en ingrediens kaldet glycyrrhizin, et naturligt sødestof, der også er ret giftigt for hunde. Hvis der ophobes for meget af dette sødemiddel i deres system, øger det blodtrykket og væskeophobningen i lungerne og andre organer, hvilket i sidste ende fører til hjerteproblemer.

må hunde få leverpostej

Nej, lad det er ikke godt at fodre med menneskemad, der indeholder krydderier og meget fedt.

Må hunde få Macadamia-nødder?

Macadamia nødder er rige på fedtstoffer og kan forstyrre maven på hunde, hvilket fører til diarré og opkastning. En dosis på omkring to nødder pr. pund kropsvægt kan være effektiv og kan føre til toksicitet. Toksicitet af macadamianødder forårsager midlertidig manglende evne til at gå, svaghed i bagbenene og fører også til pancreatitis.

må hunde få mandler?

Både ja og nej. Mandler er ikke en hunds mest naturlige godbid, men de kan fodres som godbidder, hvis mandlen males ned og skallen fjernes.

Mandelskaller er giftige for hunde, så du bør fjerne dem fra foderet før fodring. Du kan købe poser med hele mandler eller måltider, der allerede er malet (“mandelmel”). Mange af disse produkter indeholder også andre ingredienser som salt (som nogle hunde kan have en allergisk reaktion på) eller sukker (hvilket hunde behøver mindre for energi).

må hunde få klementiner

Ja, hunde kan spise mandariner og klementiner. Faktisk kan hunde spise alle slags appelsiner, inklusive mandariner og Satsuma-appelsiner.

må hunde få mango

Svaret er ja. Mango er meget nærende for hunde. Mango er en god kilde til fibre såvel som vitaminer, som inkluderer vitamin A, B6, C og E. På grund af dens sødme elsker hunde denne godbid.

Skræl mangoen, før du giver den til din hund, og fjern også pillet for at undgå risikoen for kvælning i dine hunde. Mangohulen indeholder også cyanid, som kan forårsage toksicitet hos hunde. Tre til fire skiver om dagen er nok til din hund. For meget mango kan forårsage maveforstyrrelser, hvilket kan føre til diarré og mavepine.

Det er altid bedre at skære mango i små stykker, selvom den er blød efter modning. Hver gang du introducerer et nyt måltid til din hund, skal du kontakte en dyrlæge.

må hunde få mælk

Da hunde ikke har enzymer der er ansvarlig for nedbrydning af laktose i mælk, bør mælkeprodukter undgås hos hunde.

Giv mælkeprodukter i små mængder, da de kan give fordøjelsesproblemer. Hvalpe er laktaseintolerante, og hunde har lave niveauer af laktase, et enzym, der kræves for at bryde sukker i mælken.

må hunde få olivenolie?

Olivenolie er sikkert for hunde at spise i små mængder, men det anbefales ikke altid. Olivenolie kan være godt for din hund, men for meget kan give nogle problemer. Det er især skadeligt for mindre racer og kan føre til mange helbredsproblemer, endda død i alvorlige tilfælde.

Olivenolie er sammensat af fedtsyrer og lipider. De mono-mættede fedtstoffer i olivenolie nedbryder fedtet inde i fedtcellerne og fremmer vægttab hos hunde. Olivenolie indeholder Omega-3 fedtsyrer og E-vitamin, som er godt for en sund hudpels. Immunsystemet forbedres også af olivenolie.

Olivenolie er rig på fedtstoffer og er også en god energikilde. Hunde med følsom mave kan have gastrointestinale problemer efter at have indtaget olivenolie. Stop med at give olivenolie, hvis du observerer opkastning eller diarré. Olivenolie virker også som afføringsmiddel i tilfælde af forstoppelse.

Den nemmeste måde at give din hund olivenolie på er ved at tilføje en teskefuld til et måltid. Den generelle serveringsregel er omkring 1 tsk pr. 20 lbs af en hunds kropsvægt, og olivenolie kan serveres på både vådt og tørt hundefoder.

Kan hunde få nektariner?

Ja, hunde kan spise nektariner. Dog bør hunde ikke gives frugten hel eller i store bidder, fordi de ikke behændigt kan tygge og sluge den uden at blive kvalt. Nektarinskind er også meget skrøbelige og går let i stykker, så du vil ikke have, at din hund sluger nogen af disse skår.
Frugten skal skæres i små stykker og derefter serveres til Fido som en godbid.

må hunde få ost

Da hunde ikke har enzymer der er ansvarlig for nedbrydning af laktose i mælk, bør mælkeprodukter undgås hos hunde.

Ost kan bruges som en kilde til tiltrækning for hunde til at fodre dem med medicin, de ikke nemt spiser. Ost bør aldrig være en del af hundens almindelige kost eller som en godbid.

Ost har også et højt fedtindhold, hvilket kan føre til fedme hos hunde. Pancreatitis er også forbundet med ostefodring hos hunde. Fedtfattig ost som hytteost og blød gedeost kan være en bedre mulighed.

må hunde få pasta

Hunde kan spise pasta, men de skal være forsigtige med deres kost. De kan blive fede, hvis de spiser for meget, især med de forkerte typer pasta. Hvis din hund har meget følsom mave, vil den sandsynligvis have problemer med at fordøje alle pastavarianter, hvilket fører til fordøjelsesforstyrrelser. Undersøg forskellige typer pasta, før du fodrer dem til din hund, og hold øje med eventuelle ændringer i deres helbred.

må hunde få laks

Ja, laks er en god kilde til omega-3 fedtsyrer, som understøtter hundens immunforsvar. Omega-3 fedtsyrer virker også som anti-inflammatorisk og nærer hundens hudpels. Det forhindrer også din hund i flere hudallergier.

Øger produktionen af ​​kollagen i hundens krop. Vis modstand mod hjertesygdomme og lavt blodtryk. Laks er også rig på vitamin A, D og B sammen med mineraler som zink, kalium og magnesium. Giv ikke din hund rå eller underkogt laks.

Hvis du fodrer laks to gange om dagen, er det bedst at dele deres portioner op i to halve portioner, hvor hver portion indeholder ca. 250 gram, så kæledyret får nok omega-tre-olier fra denne type diæt uden at blive overvægtige. Hvis du ser laks blive serveret på en anden måde, spørg, hvor meget de anbefaler at fodre dem, så du ved, hvad der ville være bedst for din hvalp.

Rå laks kan være en kilde til parasitter og bakterier for din hund. 100 gram laks til en hund på 10 pund er nok. Hvis du observerer noget unormalt efter at have fodret din hund med laks, skal du straks kontakte din dyrlæge.

kan hunde tåle peanutbutter

Ja hunde må få peanutbutter. Det er faktisk fantastisk til hundetræning da Jordnøddesmør er en af de bedst rangerede hundegodbidder, fordi de elsker det – men det kommer med sin rimelige andel af advarsler, som inkluderer risikoen for fedme og toksiciteten af nogle sødestoffer, som er tilsat jordnøddesmør.

Sørg altid for, at din valgte PB er naturlig og minimal med hensyn til dens ingrediensliste, og giv den kun til hunde i små mængder som en lejlighedsvis godbid. Det indeholder ikke xylitol og er sikkert for hunde.

Vær opmærksom på mærker, der bruger xylitol i deres produkt. Hvis din hund spiser jordnøddesmør, der indeholder xylitol, skal du kontakte din dyrlæge akut.

må hunde få peberfrugt

Ja, hundene kan spise peberfrugt. Peberfrugt er ikke giftigt og er en sund godbid for din hund. Vitamin A, E, B6 og C-vitamin er vigtige komponenter i peberfrugter. En vigtig antioxidant dvs. beta-caroten er også til stede i peberfrugter, som spiller en vigtig rolle i hundens sunde immunsystem.

A-vitamin er godt for sund hud, pels og øjensundhed. Peber af enhver farve kan fodres til din hund. Alle farver indeholder de samme næringsværdier. Fjern stilken og frøene, før du fodrer din hund med peber.

Halv peber er nok til store hunde og næsten en fjerdedel peber er nok til små hunde. Overdreven fodring af peberfrugter kan forårsage maveforstyrrelser, hvilket resulterer i diarré eller opkastning. Giv aldrig din hund krydret peber som jalapeno eller chilipeber. Bland ikke peber med løg eller hvidløg, da disse ingredienser er giftige for hunde.

må hunde få popcorn?

De fleste hunde kan spise popcorn, men ikke alle. Nogle hunde har mave-tarmproblemer med popcorn. Det mest almindelige problem er smør lavet af majsolie, som er kendt for at forårsage problemer for mange hunde og endda katte. Andre problemer omfatter skrogene (som næsten altid er til stede i kommercielle popcorn) og andre ingredienser som salt og smagsstoffer. På grund af dette vil din hund sandsynligvis aldrig klare sig godt med tingene, medmindre du giver ham det ved hans almindelige måltidstid i stedet for alene eller i små mængder.

må hunde få pære

Ja! Mange mennesker tror, at hunde ikke kan spise pærer på grund af deres form og størrelse. Det er ikke sandt. Pærer og æbler er begge frugter, der indeholder de samme vitaminer og mineraler; dog er der forskelle i deres næringsværdi, tekstur, smag og præsentation mellem hunde og mennesker. Druer er giftige for hunde, hvorimod pærer er mere acceptable for dem. Næringsstofferne i pærer, der betyder mest for din hund, inkluderer C-vitamin og riboflavin (B2).

må hunde få rejer

Nej, hvis du overvejer at fodre din hund med skaldyr, så bør rejer ikke være på listen. De er høje i protein og indeholder en masse salt, som kan skade en hunds helbred.

kan hunde tåle rosiner?

Nej, hundene skal ikke spise rosiner. Rosiner er dybest set de tørrede druer og indeholder den samme vinsyre. Rosiner blandes ofte med andet foder, hvilket øger deres chancer for at blive udsat for hunde. Tre til fire rosiner er nok til at fremkalde toksicitet hos hunde.

Berørte hunde kan udvikle anurisk nyresvigt efter 2-3 dages eksponering for rosiner. For det meste kaster hunde op inden for 6-12 timer efter indtagelse af rosiner. Polydipsi, dehydrering, rysten, sløvhed og diarré er også associerede tegn på toksicitet for rosiner. Dyrlægen bør konsulteres omgående i sådanne tilfælde for at undgå langvarige virkninger.

Må hunde få Ris?

Ja, ris er fantastisk til hunde med maveproblemer.
Hvide ris er ideel, hvis gåture og afføring har været særligt ubehageligt for nylig, fordi det hjælper med at binde din hunds afføring sammen og er let for dem at fordøje. Det er også en ideel go-to treat for dem af os, der har tendens til at overvurdere, hvor meget ris en enkelt portion egentlig er. Da hvide ris er nemme at tilberede og fordøje, bruges de som kulhydratkilde, når hunden er ved at komme sig efter mave-tarmbesvær. Ris er en rig kilde til kulhydrater og kan gives dagligt.

Prøv vores lækre risottoopskrifter

må hunde få spinat

Hunde kan spise rå spinat og andre mørke bladgrøntsager. Faktisk er de helt vilde med det. Hvis du er virkelig usikker på, hvor meget du skal fodre din hund, burde en tilfældig mængde være fint. Du kan også fodre dem grønne i vintermånederne (de får masser af grønt).

Spinat indeholder store mængder vitaminer såsom A, B, C og K. Derudover indeholder spinat også jern, antioxidanter og fibre.

Læs mere om sunde grøntsager til hunde

må hunde få tomater

Kan hunde tåle tomater? Ja og nej, men generelt bør du undgå, at give din hund tomater

Modne, røde tomater kan fodres til hunde, men ikke som en fast del af deres måltid og i større mængder. Tomater bruges som godbid til hunde. Undgå at give din hund tomatsauce eller dåsetomater med tilsætningsstoffer.

Tomater er ikke skadelige, hvis de gives i mindre mængder en gang imellem. Hunde med følsomt fordøjelsessystem kan udvikle maveproblemer på grund af fodring af tomater. Tomatin er kemikalie fundet i tomat, der kan forårsage toksicitet hos hunde. Tegn på tomatintoksicitet omfatter anfald, ukoordination, diarré og svaghed.

må hunde få torskerogn

Ja, hunde kan spise torskerogn som en godbid. Torsk er godt for hunde og kan være en del af deres måltider af og til. Torsk er en kilde til protein samt vitamin B12 sammen med fosfor. Da torsk er rig på aminosyrer, hjælper den hundens krop med at udvikle muskler og hormoner og nærer også hundens hud.

Vitamin B12 hjælper med at lave nye blodlegemer. Fosfor er godt for tænder og knogler. Torskerogn er også med til at forebygge gigt hos hunde. Rå torsk kan være usundt for din hund, hvilket kan føre til mavebesvær. Torsk bør ikke være mere end 10 % af hundens daglige kalorieindtag. Kontakt din dyrlæge, før du tilføjer sådanne godbidder i hundens måltid.

Hvis du fodrer din hund med torsk, og det ikke er en ingrediens i deres hundefoder, så er det en godbid. Hvis du laver deres måltider selv, bliver du nødt til at diskutere med en dyrlæge eller hundernæringsekspert, hvor meget torsk din hund kan spise, fordi det vil afhænge af deres størrelse, alder og individuelle ernæringsbehov.

må hunde få hakket oksekød

Ja, hakket oksekød er et godt måltid for hunde. Oksekød er en rig kilde til protein og fedt. Mineraler, herunder zink, jern og selen, er også en del af oksekød. Vitaminer inklusive B12, B3 og B6 er også til stede.

Protein hjælper med udviklingen af hundens muskler. Vitaminer og mineraler er vigtige for hundens hudsundhed og immunsystem. Oksekød forhindrer også hunde i anæmi på grund af dets jernsammensætning. Det er bedre at give kogt hakket oksekød til din hund i stedet for råt oksekød.

Kogt oksekød minimerer risikoen for bakterielle infektioner. Oksekød er en god erstatning for hunde, der nægter at spise kylling. Fjern knoglerne, før du fodrer din hund med oksekød. Knogler kan forårsage mavesår og kan være dødelig.

må hunde få vindruer

Nej, vindruer er meget giftige for hunde. Adskillige tilfælde af pludselig nyresvigt er rapporteret hos hunde efter indtagelse af druer. Selv en enkelt drue kan være dødelig for hunde. Druer kan forårsage toksicitet hos hunde uanset race, alder og størrelse
.
Vinsyre til stede i druer er grund til at inducere toksicitet. Vinsyre og kaliumbitartrat er til stede i høje koncentrationer i druer og er forbundet med nyresvigt hos hunde.
Druer toksicitet kan føre til tab af appetit, mavesmerter, opkastning, diarré, dehydrering og i sidste ende nyresvigt.

3 druer er dødelige for en hvalp, der vejer 2,5 pund, og 10-12 druer kan dræbe en hund, der vejer 10 pund. Kontakt din dyrlæge så hurtigt som muligt efter din hunds indtagelse af druer ved en fejl.

Hvis du har mistanke om, at din hund har indtaget vindruer eller rosiner, vil du behandle det som en nødsituation og tage til dyrlægen med det samme. Hvis du har set din hund indtage disse frugter, kan du forsøge at resultere i opkastning, bortset fra at din hund har generet vejrtrækning eller viser tegn og symptomer på chok. Din dyrlæge vil dog have mange flere terapipræferencer tilgængelige og vil give den fine effekt til din hund, så planlæg en timeout, selvom hunden med succes renser frugten.

må hunde få vandmelon

For at følge vores trend med vandrige fødevarer, som både mennesker og hunde elsker om sommeren, er melon en anden fødevare, der leverer et hit af forfriskende, vitaminrig hydrering, og de vil absolut elske sødmen ved det. Frø er også harmløse, men undgå at give meloner i dit fravær, da det kan forårsage kvælning. Giv ikke svær til hunde også, fordi sværen er meget sej og kan forårsage tarmblokering. Meloner indeholder vitaminer, kalium, kostfibre, som er gode for hundens fordøjelsessundhed.

må hunde få yoghurt

Yoghurt er et “go-to” mellemmåltid for os mennesker, men hunde kan ikke fordøje mælkeprodukter. Nogle hunde kan tåle yoghurt, men andre kan have fordøjelsesproblemer, hvis de spiser det for ofte.

Yoghurt indeholder probiotika (gode bakterier), så det er ikke alle dårligt for dem, men du bør kun give din hund en lille mængde en gang imellem (og ikke give dem yoghurt med smag).

må hunde få æbler

Ja, hunde kan spise æbler. Æbler er lave i proteiner og fedtstoffer, hvilket gør dem til et perfekt måltid til hunde. Æbler indeholder også vitamin A og C samt fibre. Frø og kerne kan være farlige for hunde. Fjern frø og kernehus, før du fodrer æbler til din hund.

En til tre skiver er nok til hunde på daglig basis. Æblefrø indeholder cyanid, som kan føre til savlen, øjenudflåd og opkastning hos hunde. Skær æblet i små stykker for at undgå kvælning. Overdreven fodring af æbler kan føre til gastrointestinale forstyrrelser, og hunden kan begynde at få diarré.

må hunde få æg

Ja, æg er det perfekte måltid til din hund. Æg er meget nærende og indeholder livsvigtige mineraler og vitaminer. Æg er rig på protein, og det er fyldt med essentielle aminosyrer og fedtsyrer. Andre mineraler omfatter jern, selen, folat, riboflavin osv. Alle disse næringsstoffer er gode for hundens hudpels og hår.

Når de koges, udgør de fremragende godbidder eller kosttilskud til hunde. Æg er ikke kun en sund og nærende snack til hunde, men de kan også hjælpe på en mave i ubalance.

Æg er også gode for hundens tænder og knogler ved at gøre dem stærke. Riboflavin hjælper med normal hjernefunktion. Både kogte og rå æg kan gives til hunde. Dyrlæger anbefaler kogte æg, fordi rå æg øger risikoen for salmonellose hos hunde. Fodring af for meget æg kan forårsage fedme hos hunde.

Nogle hunde kan have en allergisk reaktion eller følsomhed over for æg. Tegn på et problem ville være opkastning eller diarré, eller endda et symptom som kløende hud eller betændte ører, efter at han har spist æg. Hvis din hund ikke har spist æg et stykke tid for nylig, skal du begynde gradvist og observere ham for reaktioner som en forstyrret mave. tid for nylig, begynder gradvist en

Læs mere om gode proteinkilder i hundemad

kan hunde tåle ærter

Ja, hundene kan spise ærter., da de indeholder mange vitaminer såsom A, B, C og K og mineraler (zink, kalium, magnesium). De er også en fremragende kilde til både protein og kostfibre. Alle de forskellige ærte-sorter, som grønne ærter, sneærter, haveærter, sukkerærter er sikre for hunde at spise.

Ærter er rige på næringsstoffer som mangan, thiamin og folat. Ærter er søde, og er derfor en fremragende godbid eller topping til et måltid mad til din hund.

Da Ærter er rig på protein, øger ærter hundens energiniveau. Giv dine hunde friske eller optøede ærter, men undgå at give dåseærter. Ærter er gode for hjerte, øjne og hud sundhed.

Undgå at give ærter til hunde med nyreproblemer. Ærter indeholder puriner, der producerer urinsyre. Overdreven urinsyre kan føre til nyresten.

Læs mere om sunde grøntsager til hunde

Husk, at denne liste ikke er 100% fyldsgørende. Hvis du er usikker på, om et foder er sikkert for din hund, skal du altid kontakte din dyrlæge. Hvis du er i tvivl, så hold dig til hundespecifikt foder og godbidder. Hvis du vil dykke dybere ned i din hunds ernæringsmæssige behov, kan du overveje at downloade vores omfattende e-bog om hundesundhed.

Afslutningsvis

Spørgsmålet hvad kan hunde ikke tåle, er forhåbenligt blevet mindre forvirret efter du har læst vores artikel.

Som hundeejere er vi fuldt ud ansvarlige for vores hunds kost og sundhed. Så hvad må hunde så gerne spise og hvad må hunde ikke spise? Udover at give dem sund og nærende mad, som fx vores MÆT Frisk hundemad bør ejere også være opmærksomme på giftige fødevarer, og hvordan de skal reagere i tilfælde af en toksicitetsnødsituation.

Skift aldrig dine hundes kostplan pludseligt, men gør det gradvist. Hold en balance mellem hundens sundhedstilskud og godbidder. Overfodre dem ikke. For meget sukker er også dårligt for hunde. Giv aldrig ucertificeret og ikke-godkendt foder til dine hunde. Pas på dem, som de holder af dig.

Prøv frisk hundemad, lavet af rigtigt kød og grøntsager fra nordiske gårde
albus cta | MÆT 😍 Fantastisk smag- og duftoplevelse for din hund
💚 Mildt tilberedt, ingen konserveringsmidler
🐾 Bidrager til god fordøjelse og flot pels

Skriv et svar

Luk
Log ind
Luk
Kurv (0)

Ingen varer i kurven. Ingen varer i kurven.