Hvad er barf hundemad?

Barf hundemad – Er der nogle fordele ved råfodring?

Rå kost til hunde bliver mere og mere populært, især blandt dem, der mener, at kogt mad forårsager fordøjelsesproblemer hos kæledyr. Selvom der ikke er meget forskning om dette emne, rapporterer mange ejere færre gastrointestinale symptomer, når deres hunde spiser råt kød.

Hvad er BARF hundemad?

Grundlagt af en australsk dyrlæge og ernæringsekspert, Dr. Ian Billinghurst, står BARF for to almindelige sætninger: “Biologisk passende raw food” og “Bone and raw food.” BARF-diæten kredser om princippet om at fodre hunde med den kost, de udviklede sig til at spise – råt kød og grønt, ubehandlet og vildt.

Det er baseret på ideen om, at hunde oprindeligt spiste råfoder, før kommercielt hundefoder var på markedet, og at det var det, naturen havde til hensigt, at de skulle spise, som de engang gjorde i naturen.

BARF hundefoder er en raw food diæt, der efterligner hundes naturlige kost. Find ud af alt, hvad du behøver at vide om BARF-diæten, inklusive hvad der er i den, og hvordan du begynder at fodre din hund med denne sunde diæt.

Kosten er høj i protein, med minimale mængder af kulhydrater og moderat fedt. De sædvanlige bestanddele er:

  • Muskelkød
  • Organ kød
  • Kødfulde knogler
  • Grøntsager og frugter
  • Kosttilskud

Imens mange dyrlæger er uenige i BARF-diæten som en god mulighed for hunde med argumenter for, at bakterier i råt kød kan forårsage infektioner, der kan true både mennesker og hunde ligeligt, og at en ubalanceret kost kan være skadelig for hundens helbred i en længere periode, helt sikkert er blevet registreret fordele ved BARF diæt. Du skal vide så meget om BARF-diæten som muligt for at udtænke den perfekte blanding af kommercielt foder og BARF til din hund.

Hunde har brug for protein

Hunde har brug for protein ligesom mennesker. Men i modsætning til mennesker kan hunde ikke lave nok enzymer til at nedbryde proteiner til aminosyrer. Det betyder, at de skal indtage animalske produkter som kød, fisk, æg og mejeriprodukter for at opfylde deres daglige behov.

Hunde har andre ernæringsmæssige behov end mennesker

Mens hunde kræver samme mængder af kalorier som mennesker, kræver de også forskellige næringsstoffer. For eksempel har hunde brug for mere fedt end mennesker, fordi de har et højere stofskifte. Derudover har hunde brug for mere vitamin B12 end mennesker, fordi de mangler evnen til selv at producere det.

Hunde kan ikke lide forarbejdede fødevarer

Mange hunde kan ikke lide højtforarbejdet foder såsom tørfoder, fordi det hverken smager eller lugter af meget. Hunde elsker kød, især når det kommer fra en god kilde. Nogle mennesker er dog bekymrede for, at fodring af forarbejdede fødevarer vil gøre dem syge. Dette er ikke sandt. Hvis du fodrer din hund med en kost med højt proteinindhold, bliver den ikke overvægtig. Han vil bare spise mindre. Og selvom der er visse vitaminer og mineraler, der kun findes i animalske produkter, er disse ikke påkrævet af hunde.

Prøv frisk hundemad

Hvis du ikke har lyst til at skifte til BARF, men du gerne vil give din hund en mere naturlig og mindre forarbejdet diæt, så kan du prøve frisk hundemad fra MÆT.

MÆT frisk hundemad er lavet af nordisk kød og grøntsager, som er blevet mildt tilberedt ved sous-vide og indeholder ingen konserveringsmidler. Ved at tilberede maden mildt, har vi minimeret risikoen for bakterier, samtidig med at næringsstofferne beholder deres værdi, og maden er nemmere at fordøje.

MÆT frisk hundemad opbevares i køleskabet og er klar til servering.

Med en prøvepakke kan du få tilsendt 4 pølser med MÆT frisk hundemad og 1 pose naturlige snacks, så din hund kan prøvesmage lækkerierne. Gratis levering, lige til døren.

Hvad siger dyrlægen?

Mange dyrlæger er ikke med på BARF diæten og er forsigtige med at anbefale den. Pro-raw-bevægelsen vokser hurtigt, da der er mere efterspørgsel fra kæledyrsejere. Efterhånden som BARF bliver mere mainstream, vil mere detaljerede og dybdegående videnskabelige undersøgelser helt sikkert følge. For nu hører de fleste kæledyrsejere om BARF gennem andre kæledyrsejere, fra kæledyrswebsteder og fra kæledyrsfoderleverandører i stedet for fra dyrlæger. Derfor vokser forbrugernes efterspørgsel efter råfoder i takt med, at flere og flere ejere ser positive resultater hos deres hunde.

Et informeret valg er et godt valg. Så sørg for at søge råd fra din opdrætter, andre hundeejere og dyrlæge samt besøge pålidelige onlinekilder. At finde ud af andres erfaringer og viden vil hjælpe dig, hvis du overvejer at lade din hund gå rå.

Ville du ikke elske at give din hund gaven bedre sundhed og et længere liv? Selvfølgelig ville enhver hundeejer ønske det for deres lodne ledsager. Hvorfor ikke prøve BARF diæten og se resultaterne for dig selv. Hvis du ikke kan se resultater, er det nemt at gå tilbage til det normale tørre kommercielle hundefoder, der indeholder tilsætningsstoffer, madfarve, korn og fyldstoffer. Din hund vil være den, der skal bevise over for dig, om BARF-diæten virkelig er så fantastisk, som den ser ud til.

BARF-diæten er et interessant koncept, der giver mening. MÆT har udviklet flere lækre produkter, der følger BARFs retningslinjer. Den spændende del er at bruge de foreslåede ingredienser, og der er mange lækre opskrifter, der kan laves.

Med alle de nævnte fordele for hundens forbedrede sundhed er der også fordele for hundeejeren og familien. Hvis din hund har forbedret energiniveauer og en ny vitalitet, vil du oftere finde dig selv ude at gå ture i parken med din dejlige hund. Der vil være mere legetid og eventyr udendørs, og snart vil du også nære din hunds positive energi. Derudover vil du have den tilfredsstillelse at vide, at du har givet din hund det bedst mulige liv.

Skriv et svar

Luk
Luk
Log ind
Luk
Vogn (0)

Ingen varer i kurven. Ingen varer i kurven.betalingsmiddel
Sprog