Bichon Havanais Hunderacer der ikke fælder

Vil du gerne have hund, men orker ikke at skulle støvsuge og vaske tøj hele tiden? Så frygt ej! Der findes nemlig hunderacer der ikke fælder særlig meget, og det befrier dig fra at skulle støvsuge sofaen hver dag, når du kommer træt hjem fra arbejde. Hurra! 

Her er vores bud på 11 af de bedste store og små hunderacer, der ikke fælder.

Men først lidt baggrundsviden om, hvorfor hunden fælder.

Hvorfor fælder hunde deres pels? 

Hunde fælder deres pels af forskellige årsager. En af hovedårsagerne er at regulere deres kropstemperatur. Hunde har et dobbelt lag pels med en blød, dunet underuld og en grovere toppels. Topcoaten er med til at beskytte hunden mod vejr og vind, mens underulden er med til at isolere og holde hunden varm.

Hunde fælder, fordi hårets levetid ebber ud. Hårets livscyklus når til sin ende, og håret slipper derfor huden og ender på gulvet, i sofaen eller i hundekurven. Det er helt normalt og indikerer blot, at din hund er sund og rask. I nogle perioder fælder hunde mere end andre, og det gør de fordi de tilpasser sig vejret.

I de varmere måneder vil hunde smide deres underuld for at hjælpe dem med at holde sig kølige. I de koldere måneder vil de smide deres topcoats for at lade deres underuld vokse tykkere og give mere isolering.

En anden grund til, at hunde fælder, er for at komme af med gammel eller beskadiget pels. Hunde vil naturligt smide deres pels, når de bliver ældre, og denne proces er med til at give plads til, at ny pels kan vokse ind.

Endelig kan hunde også smide deres pels som reaktion på ændringer i deres miljø, såsom en ændring i kosten eller en ændring i længden af dagslyset. Er din hund meget indenfor, tilpasser den sig også dit opvarmede hjem, og du kan derfor opleve ekstra meget hår på gulvet, hvis du sætter temperaturen op. 

Samlet set er udfald en naturlig proces for hunde og er ikke noget at bekymre sig om. Men hvis du bemærker, at din hund fælder for meget, eller hvis deres fældning er ledsaget af andre symptomer, såsom kløe eller rødme, er det en god idé at tale med din dyrlæge.

Hvorfor fælder nogle hunde mere end andre?

Den primære årsag til, hvorfor nogle hunde fælder mere end andre, er deres genetik. Andre årsager kan være stress, allergi eller hormonel ubalance. I disse tilfælde vil man ofte se en dårlig pelskvalitet, som afspejler at hunden ikke har det optimalt. Det kan komme til udtryk via tynd pels og nogle gange områder, som er skallede. Oplever du dette, skal du tage hunden til dyrlægen. 

Oplever du derimod en lidt tynd og mat pels? Så kan det skyldes, at din hund ikke får de proteiner, fedtsyrer, vitaminer eller mineraler, som den har brug for. Det betyder, at du skal skifte foder. Det er anbefalet, at man tester nyt hundemad i 8 uger, før man kan begynde at se og mærke en effekt. 

Mange hundeejere oplever, at deres hund får en flottere og sundere pels, når de fodrer med MÆT Frisk Hundemad. Maden består af nordisk kød og grøntsager, som er blevet tilberedt mildt og suppleret med sunde vitaminer og mineraler. En hunde-ernæringsekspert har udviklet opskrifterne, så maden indeholder den optimale kombination af ingredienser. På den måde kan du være sikker på, at din hund får, hvad den har brug for. Maden er klar til servering, den skal blot tages ud af køleskabet.

Fælder en allergivenlig hund?

Ja, det gør de. Selv de hunde, der er kategoriseret som allergivenlige hunde, fælder – dog væsentligt mindre end andre racer. Man forbinder ofte fældning med allergi, og derfor siger man, at en hund som ikke fælder særlig meget, er allergivenlig. 

Grunden til, at man laver den forbindelse mellem allergi og fældning, er fordi allergikere reagerer på hundens allergener, som primært sidder i hundens hår og skæl. Men der findes også allergener i hundens hud, spyt og urin. Så har du allergi for hunde, er allergenerne derfor ikke til at undgå. 

Små hunderacer der ikke fælder

Puddel i sandet.

Puddel

En puddel findes i mange størrelser. Der findes en lille, mellem og stor udgave af racen og mange forskellige farver. Racen er intelligent, aktiv og adræt. Hunden knytter sig meget tæt til sin familie og er en særdeles god familiehund, da den elsker børn.

En puddels pels er tæt, bølget og minder om konsistensen på vat eller uld. Eftersom puddelhunden ikke fælder, gror dens hår hele året rundt og har derfor et behov for at blive trimmet et par gange om året, for at holde sin facon og have en pæn, sund pels. 

Læs mere om Puddel

Papillon

Papillon

Papillon er en lille og meget aktiv samt livlig hund. Denne race elsker at gå lange ture, selv taget i betragtning af dens størrelse. En papillon er en meget effektiv musejæger og har stadig meget jagtinstinkt i sig.

Papillons pels er blank og let bølget. Pelsen er tæt og uden underuld. For at holde denne pels kræver det, at hunden bliver børstet grundigt igennem mindst en gang om ugen. Særligt vigtigt er det at børste på brystkassen, hale og ører hver dag for at mindske risikoen for knuder i pelsen.

Læs mere om Papillon

Shih Tzu

Shih Tzu

Shih Tzu er en aktiv og opmærksom hund. Den kan både være utrolig kælen, men også legesyg. Racen egner sig godt til unge førstegangs hundeejere, børnefamilier eller hos den ældre enlige. 

Særligt for Shih Tzu er, at denne race behøver mental stimulering i form af lege eller alternative måder at give mad på.

Shih Tzu pels er lang og glat med tæt underuld. Den skal helst børstes dagligt, hvor det er vigtigt enten at klippe eller sætte pandehåret op, så ansigtet er fri for pels. Denne hund kræver et højt niveau af pleje, og derfor vælger nogle ejere at klippe den kortere for nemmere at kunne passe og pleje pelsen. 

Læs mere om Shih Tzu

Coton de Tulear

Coton de Tulear

Coton de Tulear er en tillidsfuld og ikke mindst en rigtig selskabshund, der knytter sig tæt til sin familie. Coton de Tulear elsker at kunne løbe frit på sine gåture og værdsætter at kunne få lov til at bruge sin næse. Dette skyldes dens fortid som både vagt, hyrde og jagthund. Denne type hund behøver derfor regelmæssig motion og mentalt stimulerende beskæftigelse. 

Racen kræver, at man børster den grundigt dagligt, eftersom pelsen er bomuldsagtig, blød og fjedrende men tyk. Der er derfor risiko for, at pelsen laver knuder ved ører, hale, brystkasse og mellem benene. Det er en god ide at vænne hvalpen til den daglige pelspleje, så det ikke bliver en kamp resten af livet.

Chinese Crested

Chinese Crested

Chinese Crested er en livlig og selskabelig hund, dog mest over for dens familie. 

Chinese Crested er en type hund, som ikke behøver den store mængde motion. Den holder af nye indtryk, men behøver ikke de lange ture. Grundet dens oprindelse i Kina, er denne race ikke særlig glad for nordens temperaturudsving. Hverken når det er varmt, koldt eller vådt. Her foretrækker Chinese Crested at være indendøre. 

Der findes to typer af denne race. Der findes den hårløse variant, som kun har hår på hovedet, poterne og halen. Eftersom hunden ikke har pels på resten af kroppen, har den behov for ekstra pleje. Den har behov for creme og beskyttelse mod kulde og sol. Ofte ser man racen bære et dækken eller vest, som beskytter huden. 

Den pelsede variant består af underuld med bløde hår. Denne variant kræver at blive børstet jævnligt. 

Lhasa Apso

Lhasa Apso

Lhasa Apso ELSKER at være sammen med sin familie! Den er kontaktsøgende, kærlig og vil gerne følge med i alt, hvad du laver. Heraf kommer dens nysgerrige natur til udtryk. Kombineret med dens livlige personlighed finder du en lille spilopmager, som elsker at lege og udforske. 

Lhasa Apso sætter pris på at komme ud og røre sig, og meget gerne hvis den kan få lov til at løbe lidt rundt imens.

Lhasa Apsos pels er glat, men hård. Racen fælder en lille bitte smule og kræver grundig børstning flere gange om ugen. Derudover kræver den at blive vasket og føntørret for at holde en pæn, sund pels.  

West Highland White Terrier

West Highland White Terrier

West Highland White Terrier er energisk, modig og pokkers fræk på den charmerende måde. Den er altid frisk på at lege og har det godt sammen med børn. Racen passer godt til de fleste familiehjem. 

West Highland White Terrier har brug for en stor bunke opmærksomhed og en del motion. Racen foretrækker at kunne løbe frit, men… da hunden er meget eventyrlysten, skal du ikke regne med at den kommer løbende, når du kalder på den. Det bliver dig der løber efter den, for den har på mystisk vis mistet hørelsen, når den får færden af noget spændende.  

Pelsen er grov med en glat yderpels og en tyk underpels. Racen kræver at blive børstet regelmæssigt og blive trimmet tre til fire gange om året. 

Curly Coated Retriever

Curly Coated Retriever

Denne type af retriever er den mest selvstændige af alle varianterne af racen. Den er dog stadig rolig, pålidelig og venlig over for familien. Derimod er den reserveret overfor fremmede.

Denne type hund kræver, at man træner og arbejder med den, hvoraf den bliver meget knyttet til denne person. 

Curly Coated Retriever kræver meget motion og mental stimulering. Derudover holder denne hund meget af at kunne komme ud og svømme. Hunden er derfor fabelagtig til at hente et badedyr, som du smider ud i vandet. 

Fra nakken og til halespids er hunden fyldt med små faste krøller, som ligger helt tæt på huden. Kun benene er glathåret. Pelsen er designet til at kunne arbejde i vand og beskytter mod skrammer. 

Pelsen kræver ingen plejning, selvom hunden vil have godt af at blive børstet og få et bad i ny og næ.

Bichon Havanais

Bichon Havanais

Bichon Havanais er en elskværdig familiehund. Den elsker at være sammen med familien og elsker at lege, også med børn. 

Bichon Havanais gør opmærksom i form af at gø, hvis den finder ting usædvanlige og er derfor en god vagthund. 

Denne type hund trives ikke med at være alene hjemme for længe af gangen, da den har et stort behov for at være sammen med familien og få opmærksomhed. 

Bichon Havanais pels er lang, bølget og blød. Hunden har ikke særlig meget underuld, så den bedste pelspleje er, at børste den flittigt for at undgå knuder. 

Yorkshire Terrier er en lille hunderacer

Yorkshire Terrier

Generelt er Yorkshire Terrieren meget glad for at løse opgaver med skiftende aktiviteter. Det er en opfindsom race, som gerne vil please sine ejere. Det er en selskabelig hund, som ikke kræver den store opmærksomhed eller plads. Den er god til at tilpasse sig. 

Hunden sætter stor pris på at bevæge sig. Den leger gerne med bolde og andet legetøj. 

Yorkshire Terriers pels er silkeagtig og glansfuld. Pelsen kræver omfattende daglig børstning for at den holder sig fin og uden knuder. Racen kræver vask og føntørring en gang om måneden. Læs mere om Yorkshire Terrier.

Bishon Frisé

Bishon Frisé

Bichon Frisé er en meget elskværdig hund. Den elsker alt og alle, store som små. Det er en kvik hund, som sætter stor pris på nye indtryk. Det er en lydhør hund, som sjældent vil langt væk fra sin ejer. Den trives både i en aktiv familie eller hos den ældre. 

Bichon Frisé elsker raske gåture, men har ikke det store motionsbehov. Det er altså ikke denne hund, du tager med ud og løbetræner med. Til gengæld elsker den at blive sat i cykelkurven og køre en tur. De nye dufte og nye steder stimulerer den fint fra kurven. 

Bichon Frisés pels er fin og blød. Den har meget lette krøller, som kræver at blive børstet grundigt ud for ikke at udvikle sig til knuder. 

Læs mere: Dette er de 10 mest populære hunderacer i Danmark

Download e-bogen: Hundekammerater: En omfattende guide til hunderacer

Vil du gerne lære mere om den fascinerende verden af hunderacer? Så har vi den perfekte ressource til dig! Vores e-bog giver en grundig gennemgang af forskellige hunderacer, deres karakteristika, sundhedsproblemer og plejebehov.

Konklusion

De nævnte hunderacer fælder mindre end andre racer, og derfor vil din allergi være reduceret. Det er dog meget vigtigt at pointere, at dette ikke er ensbetydende med, at hunden vil være 100% allergifri, bare fordi den fælder mindre. 

Generelt for disse racer gælder at de fælder mindre, men derimod kræver stor pelspleje for ikke at filtre. 

Prøv frisk hundemad, lavet af rigtigt kød og grøntsager fra nordiske gårde
albus cta | MÆT 😍 Fantastisk smag- og duftoplevelse for din hund
💚 Mildt tilberedt, ingen konserveringsmidler
🐾 Bidrager til god fordøjelse og flot pels

hvorfor fælder hunde?

Hunde fælder deres pels af forskellige årsager. En af hovedårsagerne er at regulere deres kropstemperatur. Hunde har et dobbelt lag pels med en blød, dunet underuld og en grovere toppels. Topcoaten er med til at beskytte hunden mod vejr og vind, mens underulden er med til at isolere og holde hunden varm.

Samlet set er udfald en naturlig proces for hunde og er ikke noget at bekymre sig om. Men hvis du bemærker, at din hund fælder for meget, eller hvis deres fældning er ledsaget af andre symptomer, såsom kløe eller rødme, er det en god idé at tale med din dyrlæge.

hvor ofte fælder hunde?

Hunde smider deres pels med jævne mellemrum, men hyppigheden kan variere afhængigt af racen og den enkelte hund. Nogle hunde fælder oftere end andre, og mængden af fældning kan også påvirkes af faktorer som alder, kost og generelt helbred.
Generelt fælder de fleste hunde dog deres pels mindst en eller to gange om året, hvor nogle racer fælder hyppigere end andre.

Nogle racer, såsom Pomeranians, Chihuahuas og Pudler, har en tendens til at fælde sjældnere end andre racer, mens racer som Golden Retrievere, Schæferhunde og Labs har en tendens til at fælde hyppigere. Hvis du er bekymret for at fældes, er det vigtigt at tale med din dyrlæge eller en professionel groomer for at bestemme den bedste pleje- og plejerutine for din hund.

Skriv et svar

Luk
Log ind
Luk
Kurv (0)

Ingen varer i kurven. Ingen varer i kurven.