Maddy rally hund

Maddy er en rigtig rally hund. Hun er en glad border collie, der går til rally lydighedstræning med sin ejer Camilla en gang om ugen. Sammen deltager de også i rally-konkurrencer i det meste af landet. Maddy er født i 2016 og bor i Sydvestjylland nær Vadehavet. Hun er af arbejdslinjer, og begge hendes forældre er aktive hyrdehunde. 

I denne artikel fortæller Camilla om hendes og Maddys oplevelser med den populære hundesport. Læs med og få gode råd, hvis du også vil gøre din firbenede ven til en rally hund.

Ved du ikke hvad rally lydighed er? Læs mere om hundesporten her.  

Derfor blev Maddy en rally hund

Som border collie er Maddy meget arbejdsivrig og elsker at lære nye ting. Hun begyndte at træne rally, da hun var 2 år. Camilla (Maddys ejer) valgte denne sportsgren for at have et godt alternativ til agility, som de også går til. Rally er en koncentrationskrævende sport, men den er ikke nær så fysisk hård for hundens krop. 

Hvad er det bedste ved at være rally hund og ejer, hvis man spørger Camilla? “Jeg elsker at arbejde tæt sammen med min hund – blive dygtigere og få flotte resultater sammen. Det giver os et helt særligt bånd.” 

“Man er ligesom i en bobbel med sin hund, imens man træner. Det er en meget intens 1-til-1 træning. Og så består rally lydighed af en masse øvelser, man kan have det sjovt med – man kan tale med sin hund, rose den og få en masse positive oplevelser sammen”, fortsætter Camilla. 

rally hund og ejer
Camilla og Maddy (@maddy_borderlife)

Hvordan foregår en typisk træningssession for en rally hund som Maddy?

Når Maddy og Camilla går til rally lydighedstræning i klubregi, bygger træneren en eller flere baner eller mindre sekvenser af en bane, der fungerer som træningsstationer. Hundeejerne starter med at gennemgå banen uden hund, hvor træneren forklarer øvelserne. Herefter er der en kort samlet opvarmning med hundene, hvor der laves basisøvelser i gang og løb og med almindelige vendinger såsom ‘sit’ og ‘dæk’. Derefter går Maddy og Camilla i gang med at gennemføre øvelserne på de forskellige træningsstationer.

Et varieret træningsprogram 

Hvordan ser en rally hund og ejers træningsprogram ud? “Vi prøver altid at variere vores træning, så det ikke bliver for meget det samme”, fortæller Camilla. De træner rally i klubregi en gang om ugen, men Maddy og Camilla kan også sagtens have flere små træningssekvenser i dagligdagen derhjemme: “Det kan være en eller to specifikke, svære øvelser i haven eller køkkenet. Eller det kan være almindelige ‘plads’, sideskift, retningsskift, vendinger, når vi er på den daglige gåtur – øvelser vi kan lave, imens vi går.”

Maddy og Camilla går også til agility træning en gang om ugen, og det varierede træningsprogram fungerer godt for dem. “Det giver mental aktivitet og en rolig hund”, fortæller Camilla. 

Hvad spiser en rally hund? 

Som aktiv sports- og rally hund er det vigtigt, at Maddy får den rette kost. “Maddy spiser delvist frisk hundemad – fra MÆT naturligvis – og delvist tørkost”, fortæller Camilla. 

rally hund MÆT Pets
Maddy elsker MÆT Frisk Hundemad.

Maddy har brug for gode proteiner fra sit hundefoder, så hun kan opretholde en stærk muskulatur og en masse energi. Frisk hundemad fra MÆT indeholder nordisk kød og grøntsager og masser af sunde proteiner, vitaminer, mineraler og fibre. 

Derudover får Maddy tilskud, der styrker og smører hendes led og ledvæsker, så hun kan tåle belastningen fra især agility. 

MÆT Frisk Hundemad passer perfekt ind i et aktivt hundeliv. De sunde ingredienser giver din hund det rette brændstof, og det er hurtigt og nemt for dig. Tag blot maden ud af køleskabet, så er der et lækkert og næringsrigt måltid klar til din hund. 

MÆT Frisk Hundemad kan bruges som supplerende foder, men din hund får allermest ud af det som fuldfodring. 

Gør ligesom Camilla og Maddy – prøv frisk, sund og nærende hundemad. Få en hundemåltidskasse leveret lige til døren, så din hund kan udvælge sin livret. 

Gratis levering, ingen binding.

Gode råde til dig, der gerne vil lære din hund rally 

Går du og overvejer at begynde til rally lydighedstræning med din hund? Så er det en god idé at finde en lokal klub, der har et begynderhold: “Så kan du hurtigt og nemt komme i gang med træning og få en masse gode råd til, hvad du skal arbejde med”, forklarer Camilla. 

Ligger der ingen klubber i nærheden af dig, kan du sagtens selv starte med at træne derhjemme. Det kan du gøre ved at printe de officielle rally skilte fra DKK’s hjemmeside. Selvom man går til klubtræning, anbefaler Camilla også, at man har så mange af øvelsesskiltene som muligt: “Det er vigtigt at kunne træne de enkelte øvelser derhjemme.”

Hvis du gerne vil lære din hund rally, er det praktisk, hvis den allerede forstår nogle basale kommandoer – f.eks. plads, sit, dæk og stå. Derudover fortæller Camilla, at “det er oplagt at vænne din hund til at gå på både højre og venstre side”, da hunden skal kunne arbejde på begge sider af sin fører i rally. 

Og det allervigtigste punkt for en potentiel rally hund? “Det absolut vigtigste er kontakten til hunden. At hunden har fokus på sin fører og elsker at arbejde sammen med dig.“ 

hund rally
Camilla og Maddy (@maddy_borderlife)

Konkurrencer – sådan mestrer din hund rally… 

Træner du og din hund rally, kan I blive mestre i sporten ved at deltage i konkurrencer. Maddy og Camilla konkurrerer i det meste af Danmark og har bl.a. deltaget i Landsdelsmesterskabet i DGI Sydvest og til forskellige DKK- og DcH-stævner. 

Maddy og Camilla har konkurreret i et års tid. De vandt Rally Begynder-klassen til deres tredje stævne ved DcH (Danmarks civile Hundeførerforening) i Esbjerg og rykkede op i Øvet-klassen. 

hund rally
Billede: @maddy_borderlife

Næste mål er at kvalificere sig til DKK’s (Dansk Kennel Klubs) DM i Øvet Klasse, som afholdes i september 2022. “Det forløber sådan, at man skal kvalificere sig til at deltage i løbet af året”, forklarer Camilla. Foråret og forsommeren vil derfor blive brugt på at deltage i stævner, hvor hun og Maddy kan optjene kvalifikationspoint til DM. 

Følg med i Camilla og Maddys rally-rejse på Instagram: @maddy_borderlife

Skriv et svar

Luk
Log ind
Luk
Kurv (0)

Ingen varer i kurven. Ingen varer i kurven.Sprog