Cavalier King Charles Spaniel. Courtney Mihaka 1 scaled e1698226859490 | MÆT

Cavalier King Charles Spaniel er en lille hunderace kendt for sin elegance og aristokratiske tilknytning. Men hvad ligger der mon bag det royale ydre? Svaret er en kærlig lille følgesvend, som du kan læse mere om her, hvis du overvejer at tilføje en firbenet ven til dit hjem.

Cavalier King Charles spanielens Historie og Oprindelse: en adelig herre

Cavalier King Charles Spaniel er ikke kun en fornem lille herre eller frøken af udseende, men også af historie. Hunderacen er oprindeligt fra England og opkaldt efter Kong Charles I og senere forbundet med Charles II, der også holdt meget af den firbenede følgesvend. Cavalier King Charles spanielen var meget populær blandt adelen i det 17. århundrede og viser sig ofte i sin al sin charme på malerier fra denne tid. I dag er den lille hund en af de mest populære hunderacer, hvilket ikke er svært at forstå, når man kender til dens charmerende væsen.    

Et elegant udseende: cavalier king charles spaniels kendetegn

Der er ingen tvivl om, at en Cavalier King Charles Spaniel er en smuk lille hunderace, der er kendt for sine lange ører og sine store blide mørke øjne, der gør den umulig at stå for. Udover disse træk har Cavalier King Charles Spaniel også en silkeblød pels, der kan være helt rødbrun (ruby), sort, hvid og brun (trefarvet) eller hvid og rødbrun (blenheim). Uanset farvekombinationen er der tale om en elegant hund, og det er let at se, hvordan den lille Cavalier King Charles Spaniel har vundet hjerterne i de fornemmere kredse – både dengang og nu.

Hunderacen er kompakt af bygning og god til at tilpasse sig forskellige miljøer, hvilket gør dem til den perfekte følgesvend, uanset om du bor i byen eller på landet. Den lille størrelse gør den også egnet til både lejlighed og hus. Cavalier King Charles spanielen vejer normalt mellem 68 kilo og er ca. 30-33 cm i skulderhøjde.

Cavalier King Charles Spaniel: EN lille hund med en stor personlighed

Lad dig ikke narre af al snakken om aristokrati og konger. Trods sit fornemme selskab er Cavalier King Charles spanielen nemlig en jordnær hunderace, der er kendt for sin kærlige og hengivne natur. Her er der tale om en lille hund med masser af personlighed, der gør den til en skøn tilføjelse til familien.

Cavalier King Charles spanielen er meget social og nysgerrig af væsen. De er kendt for at udvise stor hengivenhed over for deres ejere, hvilket også gør dem til fantastiske familiehunde. Disse hunde har et venligt temperament og er sjældent aggressive, hverken over for mennesker eller andre hunde. Cavalier King Charles spanielen er legesyg og leder man efter en lille hunderace, der er god til børn, er Cavalier spanielen derfor et oplagt valg som legekammerat.

Cavalier King Charles spanielen er intelligent og lærenem, hvilket gør den til en sjov træningspartner. Dog er det vigtigt at vide, at deres sociale væsen gør, at de kan være tilbøjelige til separationsangst. Man skal derfor træne dem gradvist til at være alene for at undgå, at hunden bliver angst. Da Cavalier King Charles spanielen er en intelligent hund, er det også vigtigt, at du stimulerer den mentalt fx med hundelegetøj, så ikke den keder sig.

Hvad skal du vide, inden du vælger en cavalier king charles spaniel hvalp?

photo 1618233917025 0653aee1b870 | MÆT

Cavalier King Charles Spaniel-hvalpe er som taget ud af en Disney film med deres uimodståelige øjne og silkebløde pels. Men hvis du overvejer at købe en af disse hvalpe, er det vigtigt at være opmærksom på en række forskellige faktorer. For det første er det afgørende at finde en ansvarlig opdrætter, der sikrer, at hvalpene er sunde og velplejede fra starten.

Som hvalpe er denne hunderace kendt for at være energisk og meget nysgerrig af natur. Derfor er hundetræning og socialisering vigtige elementer i opdragelsen af din Cavalier King Charles Spaniel hundehvalp, hvis den skal trives. De kræver en del motion og mental stimulering, så den kan udvikle sig sundt. Da Cavalier er en intelligent hunderace, er det vigtigt at træne den fra hvalpestadiet for at sikre en sund adfærd senere hen. Her er positiv forstærkning en god metode, da den lille hund af natur er social og hurtigt knytter bånd til sin ejer. Husk derfor at belønne din Cavalier med ros og godbidder i træningen.

Selskab

Når du overvejer at købe en Cavalier er det vigtigt, at du tager højde for hundens sociale væsen, da den som sagt har tillbøjelighed til separationsangst. Hunderacen egner sig som nævnt ikke til at være alene hjemme for længe ad gangen, så husk at overveje dette, hvis du planlægger at købe en Cavalier. For at forebygge angst, er det vigtigt at træne din Cavalier hvalp gradvist til at være alene og opbygge deres tillid til, at du altid kommer tilbage. På denne måde sikrer du, at din hvalp har det godt.

Du kan læse mere om Cavalier King Charles Spaniel i Dansk Kennelklubs hundeleksikon på https://www.dkk.dk/race

Motionsbehov

Selvom Cavalier King Charles Spaniel er en lille hunderace, har de stadig et rimeligt behov for motion. De er aktive af natur og elsker at lege, gå ture og udforske. Det er derfor vigtigt, at de får opfyldt deres motionsbehov med daglige gåture og gerne aktiveres igennem leg, så de kan holde sig i god form. Det er især vigtigt, da Cavalier spanielen er tilbøjelig til visse sundhedsproblemer, herunder hjerte- og knæproblemer. Regelmæssige besøg hos dyrlægen og sund kost er afgørende for at holde din firbenede ven sund og glad.

Plejebehov

Pelspleje: find børsten frem

Skønhed har sin pris, og det gælder også en smuk og sund pels. Det er derfor vigtigt, at du plejer din Cavalier King Charles Spaniels pels nøje. Sørg for at børste din hund regelmæssigt med en hundebørste for at undgå en filtret pels, og bad dem, når det er nødvendigt. Husk også at rense de lange ører for at forebygge infektioner, da der kan samle sig snavs.

Kost og ernæringsbehov

Når du tilføjer et firbenet familiemedlem, er det vigtigt at vælge den rigtige kost. Dette er afgørende for din hunds trivsel, sundhed og energi. Cavalier King Charles Spaniel er en madglad lille fætter, hvilket man skal være opmærksom på, da hunderacen har tendens til overvægt. Men den gode appetit betyder ikke, at din Cavalier spiser hvad som helst. Denne hunderace kan nemlig være kræsen af natur. Det er derfor altid en god ide at konsultere din dyrlæge, der kan give dig den rette vejledning, når du vælger hundefoder til din firbenede ven og du har en kræsen Cavalier.

Sund mad giver sund pels

Den rette kost er også en del af pelsplejen hos din Cavalier King Charles Spaniel, da foderet hjælper med at holde den smukke pels sund og skinnende. Hvis din Cavaliers pels er tør, har den lettere ved at filtre. Hundefoder som salmon risotto der er rigt på fedtsyrer som omega-3 og omega-6 forebygger dette og hjælper din Cavalier med at opretholde en skinnende og velplejet pels, så den både trives og kan vise sig frem i al sin skønhed, når den går tur.

Download ebog om hunderacer

Vi har samlet alt, hvad du har brug for at vide, i vores gratis e-bog: Hundekammerater: En omfattende guide til hunderacer. Fra raceprofiler til pasningstips er det en uundværlig ressource for alle, der overvejer en hund..

Konklusion

Der er altså ingen tvivl om, at Cavalier King Charles Spanielen lever op til sin kongelige titel, for her er en lille charmeprins kendt for sit sociale og hengivne væsen, der gør den til den perfekte familiehund. Hvis du leder efter en intelligent hund, der er let at træne og har et mildt temperament samt masser af ynde, er Cavalier King Charles Spanielen derfor et oplagt valg. Så ønsker du en loyal lille ven, er dette måske hunden for dig.

Du kan læse mere om små hunderacer i vores blog Petite Hunde: En guide til små hunderacer

Læs mere: Populære Hunderacer: Sådan vælger du den rigtige hunderace til dig og din familie

Ofte stillede spørgsmål

Er cavalier king charles spaniel en Familiehund?

I høj grad. Cavalier King Charles Spanielen er en perfekt familiehund, da den har et blidt temperament og er meget social. Hunderacen er nysgerrig og legesyg af natur, og vil derfor egne sig godt til børn.

Hvor meget motion skal cavalier king charles spaniel have?

Det er vigtigt, at din Cavalier King Charles Spaniel får sin daglige motion, da den trods sin lille størrelse er aktiv og kan have tendens til overvægt. Det kan være i form af gåture, små løbeture eller leg. Det er også vigtigt, at du stimulerer din Cavalier mentalt for at undgå kedsomhed. Dette kan fx være ved brug af hundelegetøj.

kræver cavalier king charles spaniel meget pleje?

Det er vigtigt at pleje din hunds fine pels ved at børste den regelmæssigt med en hundebørste, så den ikke bliver filtret og rense de lange ører for at undgå infektioner.

er en cavalier king charles spaniel allergivenlig?

Nej. En Cavalier King Charles Spaniel har en flot pels, men også en tendens til at fælde. Hvis du er følsom over for hundeallergener, bør du overveje, om denne hunderace passer til dig.

Kommentarer (1)

Skriv et svar

Luk
Log ind
Luk
Kurv (0)

Ingen varer i kurven. Ingen varer i kurven.Sprog