12% rabat og gratis levering

På din første hundemåltidskasse med koden INTRO12

Bestil
Hundefoder til kræsne hunde

Hunde har ry for at spise hvad som helst, men nogle ejere kæmper alligevel med kræsenhed hos deres firbenede venner. Har du også en kræsen hund? I denne artikel giver vi nogle gode råd til, hvordan du kan komme problemet til livs når din hund ikke vil spise. Vi giver også vores bud på det bedste hundefoder til kræsne hunde. 

Det hele starter med en kræsen hvalp

Hunde vokser med lynets hastighed i hvalpestadiet, og derfor er deres kost og ernæring ekstra vigtig på dette tidspunkt. Hvis det nye familiemedlem ikke vil spise, kan mange hundeejere derfor blive nervøse, hvilket kan resultere i nogle uheldige vaner.

Det kan f.eks. være håndfodring af hvalpen, eller det populære trick med at blande leverpostej i det kedelige tørfoder for at få den lille til at spise. At give rester fra middagsbordet kan mange hundeejere nok også nikke genkendende til. En dag vil hunden slet ikke røre sin egen mad. Du har fået en kræsen hund. Men bare rolig – der er håb.

Hundemad til kræsen hund

Kan mangel på appetit skyldes sygdom?

Der kan selvfølgelig også være mere alvorlige grunde til, at din hund ikke vil spise. Hvis din hund pludselig har mistet appetitten, er det vigtigt at få undersøgt, om det skyldes sygdom. Book derfor en tid hos dyrlægen.

Min hund vil ikke spise tørfoder

kræsen hund

Der findes et hav af artikler om, hvordan du kan få en kræsen hund til at spise tørfoder. Med alverdens metoder kan du lære lille Fido, at det er tørfoder eller ingenting. Hunden vil selvfølgelig makke ret til sidst, da den har brug for føde. Men må vi være helt ærlige? Menneskets bedste ven fortjener bedre. 

Vi forstår godt, hvis din hund ikke kaster sig over madskålen, når der bliver serveret tørfoder. Først og fremmest er lugten ikke særlig indbydende, og for det andet er tørfoder så forarbejdet, at det ikke har meget smag. Det svarer lidt til, at du spiste tørre kiks som hovedmåltid hver dag. Eller junkfood, når man tænker på tørfoders høje kalorieindhold og mange tilsætningsstoffer.

Hos MÆT mener vi, at det handler meget mere om foderet end at “lære” din hund at spise. Når du har med en firbenet kræsenpind at gøre, er løsningen altså at give dem det rigtige foder. Hundefoder til kræsne hunde skal være friskt og nærende. Det skal kæle for deres sanser og give dem lyst til at spise.

6 tips til en kræsen hund

God mad, gode vaner og motion, så er I godt på vej. Her kan du læse alle vores tips til hundeejeren og den kræsne hund. En liste, der ikke ligner alle de andres 😉 

1. Sørg for at din hund får nok motion

Kræsenhed kan vise sig i form af manglende appetit, og en af grundene til lav appetit er inaktivitet. Du kender det måske selv: Hvis du ikke har rørt dig så meget på en dag, er du ikke særlig sulten. Det samme gælder for hunde. Vil du øge din hunds appetit, skal du derfor sørge for, at den får nok motion. En aktiv hund er en sulten hund.

Det varierer fra race til race, hvor meget motion de har behov for, men en god tommelfingerregel er 30 minutter, 2 gange dagligt. Du kan f.eks. gå ture med din hund eller løbe med den. Placer gerne løbe- eller gåturen lige før hundens næste måltid. Så er den sulten, når I kommer hjem fra turen.

2. En god fordøjelse er vigtig 

Hvis du har spist noget, som gav dig dårlig mave eller gjorde dig oppustet, er du sikkert ikke så ivrig efter at spise det igen – i hvert fald ikke lige med det samme. Dette kan også være tilfældet for din hund. Hundefoder til kræsne hunde skal derfor være nemt at fordøje. 

Mange hunde får tørfoder, men desværre er det svært for deres maver at fordøje dette højt-forarbejdede mad – faktisk kan de kun optage 50% af tørfoderet. Her er frisk, mildt tilberedt hundemad et godt alternativ, da det har en optagelighed på hele 86%, takket være de friske råvarer og det naturligt høje vandindhold. Det bidrager således til en bedre fordøjelse.

3. Aktiv fodring

Kombinér spisetiden med mental aktivering. Vi kalder det “aktiv fodring”. Skift madskålen ud med aktivitetsbolde, slikkemåtter og lignende. Hvis du bruger en slikkemåtte, kan du smøre frisk hundemad eller vådfoder ud på måtten med en gaffel. Bruger du en aktivitetsbold, kan du putte den friske hundemad ind i bolden. 

Her kan du se eksempler på, hvordan du kan fodre din hund på en sjov måde med frisk hundemad fra MÆT. 

Fra naturens side er hunden vant til at arbejde for sin føde, og den vil sætte mere pris på mad, som den skal gøre en indsats for at få. Din hund vil hygge sig med at spise på denne måde, og det kan derfor gøre den kedelige spisetid interessant igen. Bagefter vil vovsen være dejligt træt og mæt – en god måde at slå to fluer med ét smæk på for den travle hundeejer. 

4. Forstyr ikke hunden, når den skal spise  


Hvad enten hunden får mad i en madskål eller i et aktivitetslegetøj, er det vigtigt ikke at forstyrre den, når den skal spise. Det vil stresse en kræsen hund, hvis du står og kigger på den, imens den skal spise. Gå derfor ind i et andet rum, så hunden ikke føler sig presset eller overvåget. 

Har du en hvalp, kan den dog blive urolig, hvis du efterlader den – træd derfor i stedet for bare lidt tilbage for at vise, at du ikke vil forstyrre spisningen. Det samme gælder, hvis du har en voksen hund, der lider af separationsangst.

5. Giv ikke menneskemad / rester Det kan være fristende at give din hund rester fra middagsbordet, når den kigger på dig med sine store hundeøjne og endelig viser interesse for mad. “Endelig er Fido sulten”, tænker du, og kan ikke lade være med at give den tiggende vovse dine rester fra tallerkenen. 

Men disse vaner gør mere skade end gavn. Du lærer din hund, at hvis den venter længe nok og ignorerer sin egen mad, så får den lækker menneskemad i stedet for. Derudover er det svært at holde øje med, hvor meget mad din hund har fået i løbet af dagen, hvis den hele tiden får rester. 

I stedet for rester kan du servere frisk hundemad fra MÆT, der er mindst lige så lækkert – og lavet specielt til hunde og deres ernæringsbehov.

6. Server hundemad med en bedre smags- og sanseoplevelse

Menneskets bedste ven fortjener et friskt og lækkert måltid, som kan give den lysten til at spise tilbage. Et måltid med masser af smag, duft og næring. 

Derfor er frisk hundemad fra MÆT det oplagte valg, når det gælder hundefoder til kræsen hund. Sammensætningen og tilberedningen af ingredienserne skaber en rig smags- og sanseoplevelse, som hunde ikke kan få fra tørfoder og andet foder. De vil få deres lyst til at spise tilbage. 

Den friske hundemad er lavet af rigtigt kød og grøntsager, som er råvarer af høj kvalitet fra nordiske gårde. Ingredienserne dampkoges let (tilberedningsmetoden “sous vide”), hvilket bevarer ernæringsværdien og mindsker risikoen for bakterier. Derudover supplerer vi med nogle ekstra mineraler og vitaminer, så din hund får alt, hvad den har brug for – i et komplet måltid. MÆT fås også i udgaver med ris.

Foder til kræsne hunde
Albus er en af mange kræsne hunde, som har fået madglæden tilbage efter at have prøvet MÆT frisk hundemad.

MÆT – Det bedste hundefoder til kræsne hunde

Mange af vores medlemmer prøvede MÆT, fordi de kæmpede med en kræsen hund. Vores friske hundemad har gjort underværker for hundenes lyst til at spise. Når maden fra MÆT bliver taget ud af køleskabet, står vovserne klar og kan med det samme dufte, hvad der står på menuen. Hundene guffer den lækre mad i sig, og deres ejere kan trække vejret igen, i stedet for at stresse over en kræsen hund.

Vores medlemmer er enige, når vi kalder MÆT det bedste hundemad til kræsne hunde. 

Hundemad til kræsne hunde

“Louis har aldrig haft den helt store appetit og spiser generelt aldrig særlig meget. Jeg købte så en rulle Mæt for at se om det kunne hjælpe på noget og det gjorde det! Er meget imponeret.”

– Mathilde og hunden Louis

Lad din hund prøvesmage lækkerierne. Få MÆT frisk hundemad og naturlige snacks leveret lige til døren.


Ofte stillede spørgsmål om kræsne hunde

Min hund vil ikke spise tørfoder?!

Vi forstår godt, hvis din hund ikke kaster sig over madskålen, når der bliver serveret tørfoder. Først og fremmest er lugten ikke særlig indbydende, og for det andet er tørfoder så processeret, at det ikke har meget smag. Det svarer lidt til, at du spiste tørre kiks som hovedmåltid hver dag. Eller junkfood, når man tænker på tørfoders høje kalorieindhold og mange tilsætningsstoffer.

Hvad er et godt hundefoder til kræsne hunde?

Løsningen er at give dem det rigtige foder. Hundefoder til kræsne hunde skal være friskt og nærende. Det skal kæle for deres sanser og give dem lyst til at spise. Ville du selv spise tørre kiks hver dag?

Hvad med vådfoder til kræsen hund? 

Får din hund vådfoder (hundemad på dåse), tænker du måske, at den får et mere spændende måltid, end hvis den bare fik tørfoder. Det er ikke helt forkert, da nogle hunde godt kan lide vådfoder. Vi forstår dog godt, hvis din hund ikke er en af dem. Noget vådfoder kan desværre give en kedelig smagsoplevelse og kan ofte indeholde en masse kunstigt tilsat vand og tilsætningsstoffer. 

Du kan med fordel skifte fra vådfoder til frisk hundemad. Din hund vil elske dig for det.

Kan man give Godbidder til kræsen hund?

Giv ikke din hund for mange kalorierige godbidder – giv den i stedet god, frisk mad og snacks af rent kød. Hvis du gerne vil belønne din hund (f.eks. til træning) og forkæle den lidt engang imellem, kan du give nogle sunde godbidder. Prøv f.eks. vores lækre, sprøde snacks, der kun er lavet af tørret kylling. Ingen andre ingredienser. Og så er de fedtfattige.

Se alle vores naturlige hundesnacks

Min Hund vil ikke spise

1. Køb hundemad i høj kvalitet, der smager og dufter lækkert.
2. Gode madvaner såsom regelmæssigt fodring giv ikke rester. Prøv evt. aktiv fodring
3. Masser af motion
…så er I godt på vej. Læs mere i artiklen på vores side

Min hund har ikke spist i flere dage!

Hvis du har prøvet at skifte til højkvalitets foder, øge mængden af motion, etc. så kan det skyldes sygdom. Book derfor en tid hos dyrlægen.

Skriv et svar

Luk
Log ind
Luk
Kurv (0)

Ingen varer i kurven. Ingen varer i kurven.betalingsmiddel