Gammel hund spiser ikke. Er senior foder løsningen?

Når en hund bliver ældre, falder dens energibehov normalt. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på hundens kost, overvægt og kondition. Selv den mindste overvægt bør behandles i tide. 

Hvornår er din hund gammel?

Hunde udvikler sig hurtigere i de første to leveår. Efter det, plateauer udviklinger.I den sammenhæng svarer et hundeår til 10,5 menneskeår i løbet af de første to leveår. Dette konverterer hund:menneskets ældningsforhold til 10,5:1 i stedet for det tidligere angivne 7:1.

Derefter, når hunden rammer et 3-års mærke, ældes den fire år til hvert menneskeår, hvilket bringer forholdet ned til 4:1. For at sætte det hele i perspektiv, er en 10-årig hund et 53-årigt menneske.

Ved godt, at denne beregning er meget generaliseret, og at der eksisterer betydelige variationer mellem forskellige racer, der spiser forskellige fødevarer og lever i forskellige dele af verden. Læs mere om hunde alder her

Især raceforskelle i størrelse og sundhed forårsaget af avl får hunde til at ældes med forskellig hastighed. De største racer ældes tidligere end de mellemstore eller små racer. Store racer kan være grånende seniorer så tidligt som i 7-års alderen, hvor mellemstore hunde stadig er virulente midaldrende på det tidspunkt. Den typiske levetid for en hund er 13-17 år. Undersøgelser viser, at kæledyr, der anses for slanke, lever sundere og længere end fyldige, lodne venner.

Senior hund betegnelsen varierer afhængig af race

  • Små racer 11,5 år
  • Mellem størrelse 10 år
  • Store racer 9 år
  • Kæmpe yngler 7,5 år

Særlige kendetegn ved fodring af seniorhunde

Med alderen falder hundenes energibehov som regel, da andelen af ​​muskelvæv falder og erstattes af fedtvæv. I praksis udsætter forandring dig for overvægt. Derfor bør der lægges særlig vægt på kost, overvægt og fitness af en aldrende hund. Selv den mindste overvægt bør behandles.

For de fleste hunde er en let begrænsning af energi-, fedt- og/eller foderindtagelse og fjernelse eller reduktion af snacks tilstrækkelig til at forhindre fedme. Derudover er øget motion en god måde at undgå at blive overvægtig på – selv en senior hund nyder at kunne komme ud at gå og opsnuse hilsner fra sine racefæller.

Bemærk, at energiforbruget for en sund og aktiv hund muligvis ikke ændrer sig meget med alderen. En reduktion i kosten er kun nødvendig, hvis din hund er tilbøjelig til at blive overvægtig.

Hvis energi- og fedtindholdet i din mad skal reduceres, så sørg for at få nok af de essentielle fedtsyrer. De styrker huden, vedligeholder ledmobiliteten og understøtter hjerne- og hjertefunktionen (f.eks. EPA, DHA).

Kvalitet og balance af næringsstoffer

Gennemsnitsalderen og aldring af en hund er normalt det stadium, hvor forskellige lidelser dukker op i overfladen. Vær derfor opmærksom på det optimale indtag af næringsstoffer i hundefoder , senest i middelalderen. Over- eller underfodring af næringsstoffer er ikke godt for din hunds helbred. Kvaliteten af ​​proteinet skal være høj og indtaget tilstrækkeligt og dermed forebygge muskeltab. Det anbefales at bruge f.eks. kogte æg, kød, fisk og laktosefattige eller laktosefrie mejeriprodukter.

Fordøjelsesbevægelser kan bremse hos ældre mennesker, hvilket kan føre til forstoppelse. Dette kan lettes ved at øge fiberindholdet i maden. For eksempel er hørfrømel, kogte gulerødder og grøntsager gode kilder til fiber. På den anden side kan for mange fibre i kosten påvirke proteinudnyttelsen negativt.

Hos ældre hunde falder mavesyresekretionen. Opdeling af den daglige mængde mad i 2-3 portioner sikrer, at pH-værdien i maven falder tilstrækkeligt. Dette vil ødelægge eventuelle patogener, der kan være til stede i maden.

Tandpleje

Tandpleje er en del af et dyrs basale sundhedspleje, da dårlige tænder og dårlig mundhygiejne åbner op for inflammatoriske veje i kroppen. Tyggeknoglerne virker stimulerende og tandbørster og holder tandstenen under kontrol. Det er tilrådeligt at kombinere eftersyn og vedligeholdelse af tandudstyr med dyrlægebesøg.

Sunde tænder opretholder en aldrende hunds gode appetit. Jeg har en dårlig tand eller smertefuldt tandkød at spise. Hvis din hund er kræsen, bør du først kigge ind i dens mund.

Hvad med slidgigt?

Hundegigt er et andet almindeligt problem, som gamle hunde står over for. Efterhånden som hunden bliver ældre, starter degenerativ hundegigt hos mange hunde. Sygdommen rammer store og små led i hundens krop, hvilket fører til ubevægelighed og stærke smerter ved bevægelse.

Det er vigtigt at holde øje med tegn på hundes gigt, når din hund begynder at blive ældre. For at uddanne dig selv grundigt om hundegigt, dens tegn og symptomer og dens håndtering og forholdsregler, tjek vores artikel om hundegigt.

Gammel hund spiser ikke og taber sig

Ukorrekte spisevaner er en af de mest almindelige begivenheder, når en gud bliver ældre. Årsagen kan skyldes dårligt stofskifte, manglende påkrævet daglig bevægelse og ændringer i hundens biokemiske status.

Uanset hvad det måtte være, når en gammel hund begynder at spise forkert og begynder at tabe sig, skal du være særlig opmærksom på det. For selvom spisevaner kan ændre sig med alderen, er det ikke normalt, at en ældre hund begynder at blive tynd. Vægttab er almindeligt hos gamle hunde, men hvis din hund bliver for tynd, så ribben og ryghvirvler begynder at vise sig, er det tid til at besøge en dyrlæge.

Når en gammel hund holder op med at spise

Der er mange spørgsmål om, hvorfor en gammel hund holder op med at spise. Desværre, uden en ordentlig fysisk undersøgelse af en dyrlæge, kan du ikke finde ud af, hvorfor din ældre hund ikke spiser. Når det er sagt, er der et par forhold, du bør holde øje med:

Alle aldrende hunde udvikler tandproblemer før eller siden. Dette kan være meget smertefuldt og kan føre til forkerte spisevaner. Heldigvis er det dog ikke noget alvorligt, og noget tandarbejde hos dyrlægen kan gøre tingene normale igen.

Det alvorlige er diabetes! Det er dog også ret nemt at få øje på. Din hund vil spise ordentligt, nogle gange endda mere, men stadig tabe sig. Årsagen er, at din hunds bugspytkirtel ikke producerer nok insulin til at absorbere al energien fra maden ind i dens krop. Diabetes hos hunde kan endnu ikke helbredes, og du skal injicere insulin i tide for at sikre, at dens livskvalitet opretholdes.

Hundegigt er en anden grund til, at seniorhunde holder op med at spise og begynder at tabe sig. Tag et kig på vores arthritis hunde for en mere detaljeret oversigt.

Forringede organfunktioner er en anden almindelig årsag til, at ældre hunde holder op med at spise ordentligt. Det mest almindelige organ, der bliver ramt, er nyren. Nyresygdom er udbredt hos aldrende hunde og må aldrig overses. Andre symptomer på dårlig appetit ved nyresygdom er øget tørst og hyppig vandladning. Hold øje!

Gammel hund taber sig

Et pludseligt vægttab kan være meget alarmerende og et af de vigtigste tegn på malignitet hos hunde. Kræft er en af de dødelige tilstande hos hunde i alderen ti år og ældre, med asymptomatisk drastisk vægttab og dårlig appetit.

Det har vist sig, at halvdelen af alle hunde udvikler kræft. Så hvis din hund ikke spiser sundt, som den skal og taber sig drastisk, er det måske det rigtige tidspunkt at tjekke med en dyrlæge.

Gammel hund sover hele dagen.

Efterhånden som din hund bliver ældre, bør det ikke være overraskende at bemærke, at hundens energiniveau begynder at falde. Dette er fordi de ikke er deres yngre jeg længere og har brug for mere hvile for at forynge deres energibarer.

Langvarige sovevaner er meget normale hos aldrende hunde. Efterhånden som din hund bliver ældre, sover de flere timer om dagen, end de plejede for et par år tilbage, da livet handlede om at tage på vandreture og køre med ejeren til postkassen.

Tingene kan dog tage en mærkelig drejning, hvis du ser udsving i adfærd og søvnvaner. Hvis det er tilfældet, vil du måske få din hund tjekket af en dyrlæge for korrekt kognitiv funktionsorientering, høretab, væskeophobning, hjerte- og lungesygdomme samt ledsmerter og gener.

Foder til gamle hunde

Senior hunde har brug for en diæt, der er lav i kalorier og høj i fiber for at forhindre uønsket fedme og forbedre mave-tarm-sundheden. Du skal dog huske på, at gamle hundes energibehov bliver lavere, hvilket betyder, at en kost, der er for rig på kalorier, nemt kan føre til overvægt – noget du for enhver pris skal undgå.

Ifølge Fetch by WebMd , når det kommer til snacks til din gamle hund, skal du prioritere dem med lavt fedtindhold og lavt natriumindhold. Grøntsager er en perfekt og sund mulighed. Du kan gå efter gulerødder eller æbleskiver, da hunde elsker dem begge. 

Endelig har seniorhunde brug for mere vand end deres yngre modstykker. Det skyldes, at din hunds evne til at opretholde vandbalancen i kroppen falder drastisk, når den bliver ældre. Derfor er det vigtigt at sikre, at dine seniorhunde har rigeligt med vand.

Endelig, hvis din hund lider af en underliggende sygdom såsom gigt eller ledsmerter, så glem ikke at supplere din hunds kost med alle de rigtige næringsstoffer og stoffer, såsom glucosamin og chondroitinsulfat mod ledsmerter eller gigt.

Så du kan se, gamle hunde har brug for særlig pleje i form af mad, kosttilskud og forkælelse. Du skal være meget forsigtig med, hvilket foder du giver din hund. Hvis din hund er blevet gammel så foreslår vi, at du fodre med hundefoder i høj kvalitet og et naturlig vandindhold, fx frisk hundemad. MÆT Frisk hundemad er rig på næringsstoffer, som en hund har brug for for at genopbygge deres energi og sundhed.

Prøv frisk hundemad, lavet af rigtigt kød og grøntsager fra nordiske gårde
albus cta | MÆT 😍 Fantastisk smag- og duftoplevelse for din hund
💚 Mildt tilberedt, ingen konserveringsmidler
🐾 Bidrager til god fordøjelse og flot pels

Gamle hunde vitaminer

Du skal give dine hunde den rette mængde vitaminer for at bevare deres livskvalitet. Sørg for, at din gamle hund får de rigtige mængder af antioxidanter, omega-3 fedtsyrer, vitamin A, C og E, vitamin D og glucosamin blandt mange andre ting.

Heldigvis behøver du dog ikke bekymre dig meget, da virksomheder nu laver formuleringer af alle de nødvendige vitaminer og mineraler til seniorhunde. Alt du skal gøre er at konsultere en dyrlæge og få den bedste!

Skriv et svar

Luk
Log ind
Luk
Kurv (0)

Ingen varer i kurven. Ingen varer i kurven.Sprog