Hundeskove på Sjælland. Billede fra Cam Bowers. Mæt Pets

Som hundeejer følger de mange gåture selvfølgelig også med, og vi kan vist hurtigt blive enige om, at den samme tur rundt om blokken bliver en smule triviel i længden. Trænger du til at opleve noget nyt og spændende på din gåtur? Så er de mange hundeskove på Sjælland en oplagt mulighed for dig og din hund at gå på opdagelse i.

I hundeskoven er der nemlig rig mulighed for at træne terræn og miljø, så din hund lærer at færdes i forskellige miljøer på en god måde. Samtidig bliver din hunds sanser stimuleret, og I kan begge nyde den skønne natur. Din hund kommer til at elske dig for at tage den med på eventyr i hundeskoven.

med res 3 | MÆT

3 gode hundeskove på Sjælland

Du finder rigtig mange gode hundeskove på Sjælland. I denne artikel vil vi dykke ned i nogle af de hundeskove på Sjælland, som du og din hund kan benytte jer af, samt hvilke regler du skal tage forbehold for, når I besøger en hundeskov. Derudover vil vi give nogle råd og fremhæve de fordele, der er ved hundeskove.

Roskilde hundeskov

I Roskilde findes Lynghøjsøerne, hvor der er afsat et bestemt område til hundeskov lige ved søerne. Det er tilladt at have hunden uden snor i det afsatte område, hvor din hund kan løbe frit og lege med andre skovglade hunde. Når din hund er færdig med sjov og leg i hundeskoven, kan I nyde en dejlig gåtur i snor rundt om Lynghøjsøerne. Her er der rig mulighed for at opleve naturen på tæt hold og se dyrelivet udfolde sig. Skovsangeren, nattergalen og rådyr er blot nogle af de dyr, du kan spotte omkring Lynghøjsøerne.

Er du i bil, er der mulighed for parkering ved Flæng Sø, som er én af de tre søer ved Lynghøjsøerne. Tager du offentlig transport, kan du nemt tage bus 201A fra Roskilde station til Stamvej, som tager 12 minutter. Herefter skal du gå i 10 minutter for at ankomme til Roskilde hundeskov i Lynghøjsøerne.

Amager Hundeskov

Bor du for eksempel i midtbyen, kan det være rart at tage til et naturskønt område og komme væk fra byens larm og trængsel. På Amager kan du prøve den nye hundeskov i Naturpark Amager. Amager hundeskov blev indviet i 2020 og på grund af den varierede natur, der findes i Naturpark Amager, træffer vi 300 eller flere fuglearter – så du skal måske tage kikkerten med under armen.

Er du i bil, er der mulighed for parkering op til Kalvebod Fælled, ved Otto Baches Allé og Den røde port (gratis parkering her). Tager du offentlig transport, kan du både benytte dig af metroen og stoppe ved Vestamager eller tage en bus og stoppe ved enten Kongelundsvej eller Otto Baches Allé for at ankomme til Amager hundeskov.

Hundeskov Nordsjælland

Hvis du vil møde overvældende mange hunde, skal du tage i Bernstorffsparken, som ligger i Gentofte. Særligt i weekenderne er mange hundeejere glade for at tage på opdagelse i Bernstorffsparken, og vi lover, at din hund bestemt ikke kommer til at kede sig. Selve parken er indhegnet, men der er to store porte, som altid står åbne og derfor kalder vi den ”hundeskov”. Parkens område er enorm stort, og der er masser af plads til, at du og din hund kan møde mange søde hunde sammen. Den store park huser bl.a. det slot, som Christian 9. brugte som sit sommerhus. Som et plus er der en vandpost til hunde ved siden af slottet, så din firbenede ven ikke skal tørste.

Er du i bil, er der mulighed for parkering ved Bernstorffsvej, Jægersborg Allé eller Vældegårdsvej. Tager du offentlig transport, kan du tage S-togets linje A og stå af ved Bernstorffsvej.

Skaermbillede 2021 04 09 kl. 13.26.53 | MÆT

Er du interesseret i flere hundeskove end de allerede nævnte, kan du finde en liste over hundeskove i hele landet her.

Regler i hundeskove

For alle hundeskovene gælder det, at ejer skal have fuld kontrol over sin hund, hvilket vil sige, at man som ejer til enhver tid skal kunne se sin hund og kunne kalde den til sig, hvis det bliver nødvendigt. Når man som hundeejer vil slippe sin hund løs, er det altid en god idé at kigge på de skilte, der hænger på stedet. De indikerer, hvorvidt din hund må gå løs, eller om den skal have snor på. Hvis din hund har tendens til at udvise en aggressiv side, bør du ikke slippe den løs i en hundeskov, fordi det kan ødelægge oplevelsen for andre hunde.

Fordele ved at gå i hundeskove

  • Det er godt for både din og hundens mentale og fysiske stimulation
  • Hundeskove er gratis at benytte sig af
  • Socialisering med andre hunde
  • Hundeskove er åbne døgnet rundt, så du kan tage af sted, når det passer dig
  • Der er gode og anderledes dufte i skove, som din hund kan nyde godt af
Hundeskove på Sjælland

Gode råd til at færdes i hundeskove

  • Træn dit lederskab: Hundeskoven er et glimrende sted, hvor du kan træne lederskabet af din hund, fordi den ikke kan løbe væk.

  • Vær opmærksom på skiltning: Det er vigtigt at være opmærksom på skiltning, fordi de fortæller dig noget om, hvorvidt du skal have din hund i snor eller ej. Som udgangspunkt skal du nemlig altid have din hund i snor, med mindre andet er angivet.

  • Det kan være godt at møde nye hunde uden snor på: Har du en lydig hund, kan det være en god idé at have den uden snor i mødet med andre løse hunde, da de reagerer mere naturligt og afbalanceret, når snoren ikke er der. Husk dog at bruge din sunde fornuft i disse situationer.

  • Benyt hundeskoven til at socialisere din hvalp eller voksen hund: Hvis du skal socialisere din hvalp, er det i nogle tilfælde en god idé at have den i snor, hvis den skal beskyttes og vænnes til skoven. Husk at hunde, ligesom mennesker, også nyder godt af at socialisere med andre som dem selv.

Mangler du tips til træning med din hund? Så kan du klikke her. Vi har også samlet vores anbefalinger til podcasts, der kan underholde dig under gåturen, som du kan se lige her.

Rigtig god fornøjelse i hundeskoven med din pelsede, bedste ven.

Prøv frisk hundemad, lavet af rigtigt kød og grøntsager fra nordiske gårde
albus cta | MÆT 😍 Fantastisk smag- og duftoplevelse for din hund
💚 Mildt tilberedt, ingen konserveringsmidler
🐾 Bidrager til god fordøjelse og flot pels

Skriv et svar

Luk
Log ind
Luk
Kurv (0)

Ingen varer i kurven. Ingen varer i kurven.Sprog