MÆT protein frisk kød i hundemad

Det kan være svært at vælge hundemad – der er mange opskrifter at vælge imellem. Læs mere om de forskellige proteinkilder og deres fordele i denne artikel.

Hundemad bør bestå af protein og fedt fra rigtigt kød eller kvalitets grøntsager. Proteiner spiller en meget vigtig rolle i kroppen, såsom bevarelse af hudens struktur, negle og muskler, opretholdelse af immunforsvarets aktivitet og dannelse af enzymer. Fedt er til gengæld fyldt med essentielle omega 6 og omega 3 fedtsyrer. Begge typer er essentielle for vedligeholdelse af hud, pels og korrekt membranfunktion.

For at sikre sin hund et sundt og aktivt liv, er det nødvendigt at give sin hund en komplet diæt. Protein er den vigtigste bestanddel af en hunds kost.

Læs mere om hvad hundemad bør indeholde.

Fisk, kylling, lam, oksekød, and, svinekød, hest, vildt – disse er alle animalske proteiner passende til hundemad. Dertil findes der planteingredienser såsom sojabønner og majsgluten, og faktisk betragtes sojabønnemel, som en af ​​de rigeste former for plantebaserede proteiner.

Hundefoder med kylling

Kylling er en af de mest almindelige proteinkilder til hunde, og vigtigst af alt er den rigeligt tilgængelig. Det er bedre at give kogt kylling til dine hunde, fordi råt kød indeholder risikoen for salmonella og campylobacter, som forårsager skadelige virkninger på hundens sundhed.

 • Er rigeligt tilgængelig i supermarkeder
 • Kogt kylling er bedst, da råt kød kan indeholde salmonella og campylobacter
 • Kylling indeholder vitamin B3, som er afgørende for stofskiftet af fedt og sukker i kroppen
 • Nogle hunde kan ikke spise kylling, fordi de har et for følsomt immunsystem, der udvikler allergisymptomer

Se vores friske risotto- eller deliopskrifter med kylling

Hundefoder med svinekød

Svinekød er fyldt med vitamin B12, der sørger for dannelse af nye røde blodlegemer, og at nervesystemet fungerer optimalt. Råt og underkogt svinekød er ikke sikkert eller sundt for hunde, da det kan indeholde salmonella og campylobacter bakterier, som forårsager diarré og dysenteri hos hunde.

 • Svinekød er rig på vitamin B12
 • Svinekød skal altid være tilberedt ordentligt for at mindske risikoen for sygdomme.

Se vores friske risotto- eller deliopskrifter med svinekød

Hundefoder med laks

Hundefoder med frisk eller kogt laks er en rigtig god løsning til hunde med tør pels og hud eller med deciderede hudproblemer. Akkurat som for mennesker er det sundt at spise fed fisk. Hundemad med laks indeholder mange omega fedtsyrer og er utroligt sundt. Som med andre proteinkilder er det dog vigtigt at du finder et fodermærke, som bruger hele fisken og ikke blot bare fiskemel, som kan være baseret mere på ben end selve kødet.

Hundefoder med hest

Det lyder måske lidt mystisk at fodre sin hund med hestekød, men i disse dage hvor mange hunde har allergi så er det faktisk en rigtig god proteinkilde. Hunde der er overfølsomme og får allergi reagerer ofte på to ingredienser – korn eller proteinkilden. Man laver derfor foder med mere utraditionelle proteinkilder. Der er mange hunde, der har svært ved at tåle de mest almindelige proteinkilder og derfor er behovet for alternative proteinkilder større end nogensinde.

Hundefoder med oksekød

Oksekød er en anden glimrende kilde til protein til hunde, men ikke alt oksekød er af høj kvalitet. Hvis du er på udkig efter oksekød, så gå efter hundemad i supermarkedskvalitet, så din hund får alle de sunde ingredienser. Oksekød er rig på protein, jern, zink, selen og vitaminerne B12 og B6.

Hundefoder med and

 • And har et højere indhold fedt end kylling
 • En fremragende løsning til at tackle overfølsomheder for mad og allergier
 • Fremragende til energiske hunde
 • Rig på antioxidanter og jern, der hjælper med at opretholde og forbedre muskelaktiviteten
 • Perfekt alternativ til oksekød og kylling, hvis din hund er allergisk

Hundefoder med hjort / rensdyr

 • Begge typer kød er en velrenommeret kilde til protein, da de indeholder en stor mængde B-vitaminer og giver hunde god energi
 • Det er også gode proteiner til hunde, der har problemer med allergier

Hundefoder med æg

Æg er rig på protein, og det er fyldt med essentielle aminosyrer og fedtsyrer. Når de koges, udgør de fremragende godbidder eller kosttilskud til hunde. Æg er ikke kun en sund og nærende snack til hunde, men de kan også hjælpe på en mave i ubalance.

Hvad med ben i hundefoder eller som snack?

Ben både små og store udgør en potentiel risiko for alle hunde, fordi de kan splintres og sætte sig fast i spiserøret og/eller maven. Når hunde får gnaveben, er det vigtigt at huske, at hunden altid har adgang til friskt vand, som hjælper med at fordøje benet i maven og sikre, at benet ikke laver en prop med en klump ben i tarmene eller mavesækken.

Bedste protein til hunde med allergi

Hvis din hund har allergier, er disse proteinkilder mindre tilbøjelige til at forårsage allergiske reaktioner:

Hvis man til gengæld har en hund, der har udviklet en protein-allergi, så er det vigtigt, at man skifter væk fra at give denne type proteinkilde. Snak altid med din dyrlæge om evt. allergier ved din hund.

Læs mere om hvordan du identificerer hunde fødevarerallergi og hvad du kan gøre ved det – Allergivenlig hundefoder

Husk grøntsagerne

For at sikre den rette balance mellem energi, protein, fedt, kulhydrater, vitaminer og mineraler indeholder vores friske hundemad både animalske og vegetabilske kilder.

Læs mere om hvilke grøntsager der er de rigtige for hunde

Hvad med vegetarisk hundefoder?

Vores friske hundemad er fyldt med sunde grøntsager, og vi arbejder på at udvikle mere vegetarisk hundefoder der er bedre for klimaet. Indtil det er klar, så prøv vores risottoopskrifter, hvor vi supplerer kødet med ris og grøntsager.

Prøv frisk hundemad, lavet af rigtigt kød og grøntsager fra nordiske gårde
albus cta | MÆT 😍 Fantastisk smag- og duftoplevelse for din hund
💚 Mildt tilberedt, ingen konserveringsmidler
🐾 Bidrager til god fordøjelse og flot pels

Kommentarer (4)

 1. Hej,
  Det ser rigtig spændende ud jeres Mæt-foder og bestemt noget, som mangler på det danske marked. I skriver, at kosten er udarbejdet/sammensat af person med viden om hundediæter. Må jeg tillade mig at spørge, hvem det er? Mange hilsner Dorte (jeg har bestilt nogle ruller hos jer til vores 3 labradorer) 🙂 – og vi glæder os.

Skriv et svar

Luk
Log ind
Luk
Kurv (0)

Ingen varer i kurven. Ingen varer i kurven.