Vegetarisk hundefoder. Det er godt for klimaet!

Hunde kan sagtens leve uden kød, lyder det fra eksperter

Hunden er menneskets bedste ven, men ligesom os mennesker har vores hunde også et stort klimaaftryk. Er vegetarisk hundefoder så vejen frem? Kan hunde leve på planteprotein?

Hunde er nemlig lige så glade for kød som deres ejere, og derfor skriver de sig også for en pæn del af den udledning af CO2, som vores husstande står for. Faktisk viser en dansk beregning, at en 10 kilos hund – fx en dansk-svensk gårdhund – udleder 1,1 ton CO2 årligt.

Og amerikansk forskning om hundes CO2 udledning, lavet på University of California viser, at amerikanske hunde og katte står for ligeså meget CO2-udledning, som mere end 13 millioner biler udleder årligt.

Så meget CO2 udleder din hund

Kilde: Jannick Schmidt fra Center for Miljøvurdering.

vegetarisk hundefoder mindre co2 udledning

2 kg hund CO2

Foder med kød: Udleder 326 kg CO2 om året. Det udleder lige så meget som 1000 kilometers kørsel i en gennemsnitlig personbil.
Vegetar hundefoder: Udleder 4 kg CO2 om året eller det samme som 12 kilometers kørsel i en gennemsnitlig personbil.

10 kg hund CO2

Foder med kød: Udleder 1108 kg CO2 om året. Udleder lige så meget som 3500 kilometers kørsel i en gennemsnitlig personbil.
Vegetar hundefoder: Udleder 13 kg CO2 om året eller det samme som 41 kilometers kørsel i en gennemsnitlig personbil.

20 kg hund CO2

Foder med kød: Udleder 1630 kg CO2 om året. Udleder lige så meget som 5200 kilometers kørsel i en gennemsnitlig personbil.
Vegetar hundefoder: udleder 19 kg CO2 om året, eller det samme som 61 kilometers kørsel i en gennemsnitlig personbil.

Den klimavenlige hund er vegetar

Hunde kan godt leve på vegetarisk hundemad. Hvis man kombinerer nogle af de her vegetabilske produkter med højt indhold af protein, som bønner for eksempel, med æg, så kan man godt sammensætte en vegetarisk diæt til dyr, lyder det fra Charlotte Bjørnvad, som er professor i intern medicin for hunde og katte på Københavns Universitet. Læs mere om hvilke ingredienser hundefoder bør indeholde.

Let tilberedt hundemad er bedst

Hundens fordøjelsessystem kan godt håndtere kulhydrater og fibre fra grøntsager. Det kræver dog, at kulhydraterne er varmebehandlede, fortæller Charlotte Bjørnvad.

Hunde er ligesom mennesker. Vi er ikke særlig gode til at fordøje fibre eller ubehandlet kulhydrat. Så rå kartoffel eller rå ris får vi ikke rigtig noget ud af, og det gør hundene heller ikke. Så længe man varmebehandler det, så er kartofler, pasta og ris rigtige fine energikilder til hundene.

Hundefoder med meget kød?

Nogle tror, at hunde skal spise meget kød, fordi de nedstammer fra ulve, og derfor er de designede til at spise kød.

Og det er rigtigt nok, at hunden nedstammer fra ulven, som stofskiftemæssigt er indrettet til at spise kød, fordi det var det, den levede af. Ulven kunne ikke spise varmebehandle kulhydrater. Men der er sket noget genetisk i avlen af hunden. En chihuahua ligner jo ikke en ulv voldsomt meget. Og inden i er der også sket nogle ting, hvor den er blevet mere adapteret til at spise menneskemad, fordi det har den gjort i mange årtusinder.

Vær med at hjælpe klimaet

Vær med til at udvikle eller vær den første til at prøve klimavenligt og vegetarisk hundefoder. Tilmeld dig her og få mere info

[mc4wp_form id="229756"]

Skift til mere klimavenlig og vegetarisk hundefoder allerede i dag

Mens vi udvikler mere vegetarisk hundemad, kan du prøve vores risotto opskrifter. Ved at supplere det lækre kød med ris og grøntsager, kan vi sikre sund mad med et mindre klimaaftryk.

Vi har opskrifter med enten kylling og grisekød samt sunde grøntsager fyldt med vitaminer og mineraler. Alle ingredienser kommer fra nordiske gårde, så det forbliver lokalt og vi dermed støtter klimaet. Med MÆTs hundemåltider kan du være sikker på, at din hunds mad ikke har været på længere interkontinentale flyvninger eller søruter til/fra Kina, som producerer enorme mængder CO2.

Vitaminer, fibre og planteprotein fra sunde nordiske grøntsager

Luk
Log ind
Luk
Kurv (0)

Ingen varer i kurven. Ingen varer i kurven.