Hvorfor din hund slikker poter

Som hundeforælder er du sikkert klar over, hvordan hunde kan lide at tygge og slikke deres poter. Men hvis du bemærker, at de gør det overdrevent, er det et rødt flag, som bør tages alvorligt. Overdreven slikning kan også forårsage en sekundær bakteriel eller gærinfektion i deres fødder på grund af al den ekstra fugt.

Så hvad er årsagen til, at hunde slikker deres poter for ofte? Allergiske reaktioner i huden er en af de mest almindelige årsager til, at hunde tygger deres poter for ofte. Hvis du er bekymret for, at din hund også kan få en allergisk reaktion, har du ingen grund til at bekymre dig! De fleste af disse allergier kan behandles derhjemme.

Denne artikel har listet de sædvanlige allergisymptomer, der ses hos hunde, og hvordan de kan behandles derhjemme. Lad os komme i gang.

Almindelige allergier

Nogle af de mest almindeligt observerede hundeallergier inkluderer:

  1. Miljøallergier
  2. Fødevareallergier
  3. Loppeallergi

Mens allergi kan være forårsaget af næsten alt, skal du holde øje med kilden. For eksempel, hvis din hund har en tendens til at slikke sine poter, efter at I begge er kommet hjem fra en gåtur, kan den allergiske reaktion være forårsaget af pesticiderne i græsset eller på grund af et bestemt ukrudt. Bare husk at tørre din hunds fødder af med en våd klud, når I begge er kommet hjem.

Hvis du har mistanke om en gærinfektion, kan en dårlig kost være synderen. Gærinfektioner fører også til hårtab og kløe. Den enkleste behandling for dette er at skifte din hunds foder efter råd fra din dyrlæge. Husk, at du giver dit kæledyr kvalitetsfoder, der er fyldt med de nødvendige næringsstoffer og vitaminer. En ordentlig kost sikrer, at din hund er glad og sund!

Til din reference har vi opstillet de almindelige årsager til hundeallergi og deres respektive midler nedenfor.

Almindelige årsager til hundeallergi og deres midler

Årsag til allergiRetsmidler
MadFølgende ingredienser forårsager almindeligvis fødevareallergi: Bøf Svinekød Kylling Hvede Majs Soja
Derudover kan din hund også have allergiske reaktioner over for fødevarer med kunstige tilsætningsstoffer.
For at finde ud af, hvad der bekymrer din hund, skal du lade din dyrlæge køre en fødevareallergitest. Giv også din hund billigt, kommercielt foder. Se i stedet for, at dit kæledyr har en naturlig kost fuld af næringsstoffer.
Græs/Mug/Ukrudt/PollenHvis din hunds allergi udløses, efter at den har kontaktet den, skal du gøre det til et punkt at rense deres fødder, når de kommer hjem fra en gåtur.
Vask skålene for vand og mad regelmæssigt.
Lad heller ikke dit kæledyr strejfe rundt i gården, når din græsplæne er nyklippet, især i sæsonen med høj pollen.
StøvmiderDen eneste måde at redde din hund fra støvmider på er ved hyppig støvsugning. Så hold dit hus så rent som muligt.
Husk at skifte eller vaske din hunds sengetøj en gang om ugen.
Beskidte filtre i dit klimaanlæg eller ovn kan også være en kilde til støvmider. Sørg for at rengøre dem med jævne mellemrum.
Hvis det er muligt, lad ikke din hund gå rundt på gulvtæpperne og begrænse dem til det ikke-gulvtæppebelagte område af huset.
Lægemidler (receptpligtig)Hvis dit kæledyr viser allergiske symptomer efter at have taget den receptpligtige medicin, bør du straks tale med din kæledyrslæge. De vil ordinere et nyt mærke, der ville passe til din hund.
Parfumer/Rengøringsmidler/LoppekontrolprodukterUndgå at bruge sådanne produkter.
Ting lavet af gummi/plast  Køb ikke produkter lavet af billig kvalitetsgummi eller plastik.
Hvis du har serveret din hundemad og vand ud af plastik- eller gummiskåle, er det på høje tid, du skifter til foder- og vandskåle af glas eller rustfrit stål.
Insekticide shampooHvis du har mistanke om, at disse shampoo er årsagen til allergi, er det bedst at undgå at bruge dem overhovedet.

Når det er sagt, kan det være en irriterende opgave at opdage den egentlige årsag til denne kløe. Det kræver en grundig undersøgelse for at forstå, hvad din hund er allergisk over for. Derfor er det bedst at besøge din dyrlæge og tage en blodprøve for at identificere årsagen til problemet.

Lær mere om de Typiske hundesygdomme og løsninger

Vil du dykke dybere ned i en verden af hundesundhed? Denne e-bog er fyldt med ekspertindsigt, praktiske tips og dybdegående analyser om alt fra daglig pleje til håndtering af komplekse sundhedsproblemer. Udvid din viden og sørg for, at din pelsede ven får den bedst mulige pleje.

Konklusion

Hvis din hund ikke har nogen allergiske reaktioner, kan faktorer som kedsomhed også forårsage overdreven slikning. Giv dit kæledyr masser af legetøj at tygge på for at distrahere dem. Du kan også ty til fyldte konger for at holde deres sind beskæftiget.

Desuden kan regelmæssige bade med en 10-minutters gennemvædningsperiode i havregrynshampoo og vand fjerne eventuelle allergener. En balje kan afkøle temperaturen, hvilket har en lindrende effekt på dit kæledyrs hud.

Vi elsker alle vores kæledyr. Så det er forståeligt, hvis nogen adfærd ud over det sædvanlige bekymrer dig. Husk, at de fleste allergier nemt kan behandles. Besøg din dyrlæge, hvis du ikke kan finde årsagen, og dit kæledyr vil blive taget hånd om med det samme!

Prøv frisk hundemad, lavet af rigtigt kød og grøntsager fra nordiske gårde
albus cta | MÆT 😍 Fantastisk smag- og duftoplevelse for din hund
💚 Mildt tilberedt, ingen konserveringsmidler
🐾 Bidrager til god fordøjelse og flot pels

Skriv et svar

Luk
Log ind
Luk
Kurv (0)

Ingen varer i kurven. Ingen varer i kurven.Sprog